ŽIVOT

U Tenji otvorena jedna od najvećih dvorana u Hrvatskoj!!

Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani ukupne površine oko 1.500 četvornih metara

Objavljeno 23.10.2019
Ivona Amidžić

“Napokon smo dočekali taj dan. Nakon višegodišnje želje mještanki i mještana našeg Mjesnog odbora Tenja, želja za novom školsko sportskom dvoranom je ostvarena. Žamor djece i njihova sreća najbolja je potvrda dobrog rada Grada Osijeka, jer o okruženju u kojem provodite vrijeme uvelike ovisi kvaliteta provedenoga vremena”, poručila je Gamoš prigodom jučerašnjeg otvorenja novoizgrađene dvorane u Tenji.

Svečani program, uz nazočnost pročelnice Upravnoga odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Liljane Belajdžić, ravnateljice OŠ Tenja Draženke Šebek te potpredsjednice i članova Vijeća Mjesnoga odbora Tenja – uveličale su učeničke plesne i druge skupine, a okrunjen je izvedbama osječke pjevačice Mije Dimšić.

Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani ukupne površine oko 1.500 četvornih metara, dok je sama površina dvoranskog parketa 1.200 četvornih metara. Dvorana je opremljena teleskopskom tribinom te opremom za odbojku, rukomet, mini nogomet, badminton, atletiku i stolni tenis, ali i strunjačama, kozlićima, semaforima te svime što je potrebno za održavanje kvalitetne nastave tjelesnoga odgoja.

“Ovo je trodijelna dvorana, odvojena pokretnim panelima i zavjesama, što znači da se istovremeno mogu održavati tri sata tjelesne i zdravstvene kulture. Riječ je o najmodernijem izdanju u smislu svih mogućih energetskih uvjeta; grijanja, hlađenja i prozračivanja, prozora s elektronskim navođenjem i teleskopskim tribinama”, istaknula je Belajdžić.

600 učenika očekuje jednosmjenski rad OŠ Tenja nakon rekonstrukcije

U OŠ Tenja sada slijedi rekonstrukcija stare školske dvorane koja će biti prenamijenjena za nove učionice, veći produženi boravak, a potom i školsku kuhinju zajedno s galerijom. Ujedno će se uvesti sadržaji koji pomažu osobama s invaliditetom, pa će biti ugrađeno i dizalo. Osim toga, uredit će se kompletan okoliš škole i sagraditi novo parkiralište. Spomenuta investicija iznosi približno 35 milijuna kuna, a omogućit će jednosmjenski rad škole koju pohađa oko 600 učenika.

Ravnateljica škole, kao i učenici, izrazila je zadovoljstvo novom dvoranom ocijenivši je velikom stvari za školu, mjesto i Grad Osijek.

“Nova dvorana mi se puno više sviđa jer je veća i mislim da će biti puno bolja. Prije je bila dosta mala dvorana i parketi su bili izderani, a u novoj dvorani mi se najviše sviđaju koševi za košarku”, kazao je učenik 4.c razreda.

Podsjetimo, Grad Osijek i Sigma Osijek potpisali su ugovor za opremanje trodijelne dvorane u iznosu od milijun i osamdeset tisuća kuna, dok je još 2017. godine potpisan prvi ugovor za dio radova na dvorani vrijedan 3 milijuna kuna, a u rujnu 2018. drugi ugovor s tvrkom Zuber vrijedan 16 milijuna kuna.

Izgradnja ove dvorane predstavlja samo još jednu u nizu investicija koju Grad Osijek poduzima kako bi obogatio razvoj obrazovnog sustava i kvalitetu infrastrukture.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Centar znanja EDUKOS nakon 12 godina rada uspješno je educirao 16.000 mladih ljudi, u novu zgradu uloženo je 5 milijuna kuna...

Centar znanja EDUKOS uselio u novi prostor, najavljena privatna srednja škola

Centar znanja EDUKOS u subotu je osvanuo u novom izdanju na adresi Ulica kardinala Alojzija Stepinca 21, privatni poduzetnik Kristijan Više…

Državnog vrha, vatrometa i Nevere neće biti. Bit će puno Osječana kojima je ovaj most u šetnjama i bicikliranjima posljednjih devet i pol mjeseci nedostajao

Danas se otvara pješački most!

Osječki pješački most, nezaobilazan u vizuri grada, u posljednje dvije godine u potpunosti je obnovljen. Od sredine listopada prošle godine Više…

Gradi se vrtić za više od 100 djece, stanovi za socijalno potrebite u vrijednosti 21 milijun kuna, opremanje zgrade NK Slavonac...

U Tenji će se graditi novi vrtić i rekonstruirati škola. U tijeku izgradnja višestambene zgrade i Sportskoga centra

Prigodom obilježavanja Dana Mjesnog odbora Tenja osječki gradonačelnik Ivan Radić sastao se u ponedjeljak s tamošnjim vijećnicima, i to u Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša