ŽIVOT

U Tenji otvorena jedna od najvećih dvorana u Hrvatskoj!!

Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani ukupne površine oko 1.500 četvornih metara

Objavljeno 23.10.2019
Ivona Amidžić

“Napokon smo dočekali taj dan. Nakon višegodišnje želje mještanki i mještana našeg Mjesnog odbora Tenja, želja za novom školsko sportskom dvoranom je ostvarena. Žamor djece i njihova sreća najbolja je potvrda dobrog rada Grada Osijeka, jer o okruženju u kojem provodite vrijeme uvelike ovisi kvaliteta provedenoga vremena”, poručila je Gamoš prigodom jučerašnjeg otvorenja novoizgrađene dvorane u Tenji.

Svečani program, uz nazočnost pročelnice Upravnoga odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Liljane Belajdžić, ravnateljice OŠ Tenja Draženke Šebek te potpredsjednice i članova Vijeća Mjesnoga odbora Tenja – uveličale su učeničke plesne i druge skupine, a okrunjen je izvedbama osječke pjevačice Mije Dimšić.

Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani ukupne površine oko 1.500 četvornih metara, dok je sama površina dvoranskog parketa 1.200 četvornih metara. Dvorana je opremljena teleskopskom tribinom te opremom za odbojku, rukomet, mini nogomet, badminton, atletiku i stolni tenis, ali i strunjačama, kozlićima, semaforima te svime što je potrebno za održavanje kvalitetne nastave tjelesnoga odgoja.

“Ovo je trodijelna dvorana, odvojena pokretnim panelima i zavjesama, što znači da se istovremeno mogu održavati tri sata tjelesne i zdravstvene kulture. Riječ je o najmodernijem izdanju u smislu svih mogućih energetskih uvjeta; grijanja, hlađenja i prozračivanja, prozora s elektronskim navođenjem i teleskopskim tribinama”, istaknula je Belajdžić.

600 učenika očekuje jednosmjenski rad OŠ Tenja nakon rekonstrukcije

U OŠ Tenja sada slijedi rekonstrukcija stare školske dvorane koja će biti prenamijenjena za nove učionice, veći produženi boravak, a potom i školsku kuhinju zajedno s galerijom. Ujedno će se uvesti sadržaji koji pomažu osobama s invaliditetom, pa će biti ugrađeno i dizalo. Osim toga, uredit će se kompletan okoliš škole i sagraditi novo parkiralište. Spomenuta investicija iznosi približno 35 milijuna kuna, a omogućit će jednosmjenski rad škole koju pohađa oko 600 učenika.

Ravnateljica škole, kao i učenici, izrazila je zadovoljstvo novom dvoranom ocijenivši je velikom stvari za školu, mjesto i Grad Osijek.

“Nova dvorana mi se puno više sviđa jer je veća i mislim da će biti puno bolja. Prije je bila dosta mala dvorana i parketi su bili izderani, a u novoj dvorani mi se najviše sviđaju koševi za košarku”, kazao je učenik 4.c razreda.

Podsjetimo, Grad Osijek i Sigma Osijek potpisali su ugovor za opremanje trodijelne dvorane u iznosu od milijun i osamdeset tisuća kuna, dok je još 2017. godine potpisan prvi ugovor za dio radova na dvorani vrijedan 3 milijuna kuna, a u rujnu 2018. drugi ugovor s tvrkom Zuber vrijedan 16 milijuna kuna.

Izgradnja ove dvorane predstavlja samo još jednu u nizu investicija koju Grad Osijek poduzima kako bi obogatio razvoj obrazovnog sustava i kvalitetu infrastrukture.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svi će vrlo brzo ponovno moći posjetiti svoje omiljeno ledeno odredište...

Klizalište na Sokolu uskoro otvara svoja vrata klizačima!

Klizanje u Osijeku omiljena je zimska rekreacije sve većeg broja djece, ali i odraslih pa će tako vjerojatno biti i Više…

Trg nosi ime trinaestogodišnje djevojčice Ivane Vujić koja je stradala tijekom Domovinskog rata kao prva civilna žrtva

Ivanin trg – drukčije otvorenje drukčijeg Trga

Na Vijencu Ivana Meštrovića jučer je otvoren novouređeni Ivanin trg. Riječ je o zajedničkoj investiciji Grada Osijeka i Gradske četvrti Više…

Možda nismo dobro prebrojali, jer neke se teglice ne vide dobro, ali svejedno - puno je! :D

Žana Gamoš skuhala 110 teglica pekmeza!

– Moja Franka i ja, all day long! – napisala je dogradonačelnica Žana Gamoš uz objavu fotografije na Instagramu. – Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Hrvatskoj se godišnje baci približno 400 tisuća tona zdravstveno ispravne hrane, dok su istovremeno police socijalnih samoposluga poluprazne ili prazne.

Radionica “Srdačno, hrana”

Pronađena je prisutnost tvari koja zagađuje okoliš, izaziva tumore u testiranju na laboratorijskim životinjama, a smatra se da je kancerogena i za ljude

Peptoran i Gastrobel se povlače iz prodaje zbog nedozvoljenih sastojaka

Svi će vrlo brzo ponovno moći posjetiti svoje omiljeno ledeno odredište...

Klizalište na Sokolu uskoro otvara svoja vrata klizačima!