ŽIVOT

U Tenji otvorena jedna od najvećih dvorana u Hrvatskoj!!

Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani ukupne površine oko 1.500 četvornih metara

Objavljeno 23.10.2019
Ivona Amidžić

“Napokon smo dočekali taj dan. Nakon višegodišnje želje mještanki i mještana našeg Mjesnog odbora Tenja, želja za novom školsko sportskom dvoranom je ostvarena. Žamor djece i njihova sreća najbolja je potvrda dobrog rada Grada Osijeka, jer o okruženju u kojem provodite vrijeme uvelike ovisi kvaliteta provedenoga vremena”, poručila je Gamoš prigodom jučerašnjeg otvorenja novoizgrađene dvorane u Tenji.

Svečani program, uz nazočnost pročelnice Upravnoga odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša Liljane Belajdžić, ravnateljice OŠ Tenja Draženke Šebek te potpredsjednice i članova Vijeća Mjesnoga odbora Tenja – uveličale su učeničke plesne i druge skupine, a okrunjen je izvedbama osječke pjevačice Mije Dimšić.

Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani ukupne površine oko 1.500 četvornih metara, dok je sama površina dvoranskog parketa 1.200 četvornih metara. Dvorana je opremljena teleskopskom tribinom te opremom za odbojku, rukomet, mini nogomet, badminton, atletiku i stolni tenis, ali i strunjačama, kozlićima, semaforima te svime što je potrebno za održavanje kvalitetne nastave tjelesnoga odgoja.

“Ovo je trodijelna dvorana, odvojena pokretnim panelima i zavjesama, što znači da se istovremeno mogu održavati tri sata tjelesne i zdravstvene kulture. Riječ je o najmodernijem izdanju u smislu svih mogućih energetskih uvjeta; grijanja, hlađenja i prozračivanja, prozora s elektronskim navođenjem i teleskopskim tribinama”, istaknula je Belajdžić.

600 učenika očekuje jednosmjenski rad OŠ Tenja nakon rekonstrukcije

U OŠ Tenja sada slijedi rekonstrukcija stare školske dvorane koja će biti prenamijenjena za nove učionice, veći produženi boravak, a potom i školsku kuhinju zajedno s galerijom. Ujedno će se uvesti sadržaji koji pomažu osobama s invaliditetom, pa će biti ugrađeno i dizalo. Osim toga, uredit će se kompletan okoliš škole i sagraditi novo parkiralište. Spomenuta investicija iznosi približno 35 milijuna kuna, a omogućit će jednosmjenski rad škole koju pohađa oko 600 učenika.

Ravnateljica škole, kao i učenici, izrazila je zadovoljstvo novom dvoranom ocijenivši je velikom stvari za školu, mjesto i Grad Osijek.

“Nova dvorana mi se puno više sviđa jer je veća i mislim da će biti puno bolja. Prije je bila dosta mala dvorana i parketi su bili izderani, a u novoj dvorani mi se najviše sviđaju koševi za košarku”, kazao je učenik 4.c razreda.

Podsjetimo, Grad Osijek i Sigma Osijek potpisali su ugovor za opremanje trodijelne dvorane u iznosu od milijun i osamdeset tisuća kuna, dok je još 2017. godine potpisan prvi ugovor za dio radova na dvorani vrijedan 3 milijuna kuna, a u rujnu 2018. drugi ugovor s tvrkom Zuber vrijedan 16 milijuna kuna.

Izgradnja ove dvorane predstavlja samo još jednu u nizu investicija koju Grad Osijek poduzima kako bi obogatio razvoj obrazovnog sustava i kvalitetu infrastrukture.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Roditelji od 11. svibnja slobodno mogu nastaviti koristiti usluge Dječjeg vrtića Osijek

Odluka gradonačelnika Ivana Vrkića o besplatnim vrtićima i dalje na snazi

Velika je pomutnja nastala u vezi rada i usluga koje pruža Dječji vrtić Osijek, a građani su ostali zbunjeni. Ako Više…

U skladu sa strogom mjerom socijalnog distanciranja, Grad Osijek izdao je nalog Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka za dislociranjem dijela svojih snaga kako bi se zaštitila cijela postrojba u slučaju zaraze

Gamoš: Dislociramo dio vatrogasne postrojbe, zaštita je na prvom mjestu!

U skladu sa strogom mjerom socijalnog distanciranja, Grad Osijek izdao je nalog Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Osijeka za dislociranjem Više…

Svi roditelji koji od 16. ožujka do 15. svibnja ne koriste usluge Dječjeg vrtića oslobođeni su plaćanja usluge za to razdoblje

Novosti u radu i uslugama Dječjeg vrtića Osijeka

Ispred zgrade Gradske uprave, danas je održana tiskovna konferencija na kojoj je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš sa pročelnikom Upravnog odjela Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Današnje lansiranje rakete u svemir prvo je takvo s američkog tla još od 2011. godine

PRATITE UŽIVO: SpaceX i NASA večeras lansiraju astronaute u svemir

Dezinfekcija ruku pri ulasku ostaje na snazi, a edukacija i proslave rođendana se do daljnjega ne održavaju

Akvarij i terarij ZOO vrta otvoreni, mjere na kompi ostaju…

Potvrđeno je ukupno 2.244 osoba zaraženih koronavirusom

Stožer CZ: Nema novozaraženih koronavirusom