SPORT

U utakmici Vrijednosnice Osijek – Zadar mladi igrači prepoznati na obje strane

Trener Zadra, Jusup Danijel: "Zadovoljan sam s dva boda. Vidio sam dobre mlade igrače, posebno kod Osijeka, koji su pokazali da mogu igrati. Bolje su reagirali nego naši mladi igrači"

    Objavljeno 08.01.2020
    Ivona Amidžić

    Sinoć je vodeća ekipa prvenstva Zadar pobijedila borbenu ekipu Vrijednosnice Osijek 75:87 (20:23, 15:20, 12:20, 28:24).

    Prvo poluvrijeme utakmice Vrijednosnice su držale priključak iskusnoj ekipi Zadra preko Antonia Jordana sa četiri zabijene trice, prvo poluvrijeme završava sa plus osam za goste rezultatom 35:43. Drugo poluvrijeme Zadar otvara još bolje i jače te odlazi na čak plus 16, treća četvrtina završava rezultatom 12:20.

    U zadnjoj četvrtini trener Brokera Domagoj Kujundžić uvodi mladog Franca Filipović i Vuka Dmitrovića koji su se odlično pokazali, postigli su koševe te vratili momčad u igru. Dvije i po minute prije završetka utakmice zabijenom tricom Roberta Kujundžića Vrijednosnice dolaze do rezultata 70:75, no iskusni gosti odnose pobjedu rezultatom 75:87.

    Kod Vrijednosnica najbolji igrač bio je Jordano sa 24 poena (trice 5/10), kojima je pridodao 4 skoka i 3 asistencije. Uz njega Darling najviše poena i to 11, uz 5 skokova i 3 asistencije. Kod Zadra najbolji su bili Stefan Fundić prvi strijelac sa 19 poena i 5 skokova, Junaković je dodao 15 poena, 4 skoka i 4 asistencije.

    “Pružio sam šansu mladim igračima, iako ih nisam planirao ovoliko držati u igri, ali kako su odgovorili fenomenalno ostavio sam ih. Zaslužili su to svojim odnosom na terenu te su utakmicu rezultatski učinili ponovno zanimljivom”, izjavio je trener Vrijednosnica, Domagoj Kujundžić.

    “Mislim da smo pružili dobar otpor, puno bolje nego prvu utakmicu protiv njih na početku sezone. Dali smo šansu mlađim igračima, mislim da možemo biti zadovoljni s ovom utakmicom”, dodao je igrač Vrijednosnica, Antonio Jordano.

    Trener Zadra, Jusup Danijel, prokomentirao je kako je zadovoljan s dva boda, ali da je vidio dobre mlade igrače koji su pokazali da znaju igrati i reagirati, posebno kod Osijeka.

    Sljedeća utakmica Vrijednosnica je u petak, 10. siječnja 2020. u Zadru protiv KK Sonik Puntamika u 18. 00 sati u direktnom TV prijenosu na Arena televiziji.

    košarka_08012020_osijeknews (1)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U natjecanju sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, koje su podijeljene u divizije i konferencije, a svaka škola nosit će ime i dresove jednog NBA tima

    Junior NBA league u Osijeku

    U Osijeku će se za vikend 20. i 21. siječnja 2024 u NŠD Gradski vrt (velika dvorana) održati natjecanje Junior Više…

    Pokazalo se kako ovaj novi olimpijski sport ima puno poklonika i simpatizera i u gradu na Dravi jer su montažne tribine bile ispunjene i zaista opet možemo reći kako Osječani vole ulični „basket“

    Zagrepčani najbolji na osječkom PRO 3×3

    Mnoštvo je uzbuđenja bilo tijekom dvodnevnog natjecanja u sklopu košarkaškog PRO 3×3, održanog na Trgu Ante Starčevića u Osijeku i Više…

    Igrat će se tijekom petka i subote, 23. i 24. lipnja, na Trgu Ante Starčevića, a svakako je privlačan i bogati nagradni fond

    Dvodnevni košarkaški spektakl u Osijeku!

    PRO 3X3 Tour vraća se u Osijek! Hrvatska je turneja ovog popularnog košarkaškog natjecanja krenula još 20. svibnja, a jedna Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”