SPORT

U Vukovaru održano 1. Kolo Hrvatske plivačke lige , Regija 4 / istok- Seniori i Juniori

Na natjecanju su nastupili PK Vukovar, Vinkovački PK, PK Orion, PK Marsonia i PK Osijek

Objavljeno 17.05.2021
Darija Kovačić

U nedjelju, 16.5.2021. godine u 50m bazenu Plivališta Vukovar održano je  1. kolo Hrvatske plivačke lige, „novog“ natjecanja koje će kroz  četiri kola bodovati spremnost plivačica i plivača u kategoriji juniora i seniora. Posebnu ligu plivaju seniori, a posebnu juniori u muškoj i ženskoj kategoriji. Na ovom natjecanju nastupili su PK Vukovar, Vinkovački PK, PK Orion, PK Marsonia i PK Osijek.

Za PK Osijek nastupilo je ukupno 49 plivačica i plivača, 12 za seniorsku kategoriju i 37 za juniorsku koji su odličnim nastupima uz mnogo osobnih rekorda isplivali i limite za nastupe na ljetnom Prvenstvu Hrvatske.

Stariji plivači su dvanaest puta osvojili 1., trinaest puta 2. te sedam puta 3. mjesto. Mlađi plivači su četrnaest puta osvojili 1., deset puta 2. te sedam puta 3. mjesto.  

U poretku nakon 1.kola Lige plivačice su u obje starosne kategorije zauzele uvjerljivo 1. mjesto, dok su plivači obje kategorije trenutno na 2.mjestu sa vrlo malim zaostatkom do 1.mjesta.

Plasman od 1. do 3. mjesta u starijoj dobnoj skupini  ostvarili su  plivači: Josip Kovačević, Lucas Peterko,  Fran Lukić, Tin Žuljević , plivačice: Klara Božičević, Barbara Toter, Marija Knežević, Ana Filipović, Sara Filipović i Lana Tatić.  

Kod mlađih plivača: Ivor Gaće, Roko Šabić, Rene Bučma i plivačice: Elena Valenteković, Buga Vukić, Ana Milas, Ida Žuljević, Mia Mihić, Lucija Horvat, Katja Šokčić, Iva Lesko i Lada Mrganić.

Plivače su na natjecanju bodrili treneri Mihael Močković, Antonio Čajo, Matej Miličić i trenerica Ana Dukarić.   

Foto: PK Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili...

Škorjanc zgrabio broncu i normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, Bosić zlato i novi državni rekord!

Vikend je prošao u znaku sporta, ali ne samo onog na kojeg ste prvo pomislili. Radi se o velikom međunarodnom Više…

Rusija i Španjolska uzele zlato, Italija obje srebrne medalje...

EPSO 2021: Velike borbe u juniorskim timskim finalima u trapu

Ruski tim osvojio je Europsko prvenstvo pobijedivši Italiju u ženskom juniorskom timskom finalu u trapu. Tim su činile Serafima Tarasenko, Više…

Borba za medalje je bila napeta, a u ženskoj ekipnoj disciplini, Ruska Federacija je odnijela zlato

Velike borbe na Pampasu: Juniori otvorili dio natjecanja sa sačmaricom

U ženskoj ekipnoj disciplini sa zračnom puškom, Ruska Federacija je pobijedila u utrci za zlato protiv Slovenije. Ruska momčad je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Hrvatskoj je po prvi puta, na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje

Humanitarni cilj je ostvaren – Osijek je dobio prvi javni teniski teren

Gotovo 1000 sportaša i pratećeg osoblja biti gosti našeg grada od 22.06. - 03.07.2021. opet su svi raspoloživi smještajni kapaciteti popunjeni

Najavljen Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku

"Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki