SPORT

U Vukovaru održano 1. Kolo Hrvatske plivačke lige , Regija 4 / istok- Seniori i Juniori

Na natjecanju su nastupili PK Vukovar, Vinkovački PK, PK Orion, PK Marsonia i PK Osijek

Objavljeno 17.05.2021
Darija Kovačić

U nedjelju, 16.5.2021. godine u 50m bazenu Plivališta Vukovar održano je  1. kolo Hrvatske plivačke lige, „novog“ natjecanja koje će kroz  četiri kola bodovati spremnost plivačica i plivača u kategoriji juniora i seniora. Posebnu ligu plivaju seniori, a posebnu juniori u muškoj i ženskoj kategoriji. Na ovom natjecanju nastupili su PK Vukovar, Vinkovački PK, PK Orion, PK Marsonia i PK Osijek.

Za PK Osijek nastupilo je ukupno 49 plivačica i plivača, 12 za seniorsku kategoriju i 37 za juniorsku koji su odličnim nastupima uz mnogo osobnih rekorda isplivali i limite za nastupe na ljetnom Prvenstvu Hrvatske.

Stariji plivači su dvanaest puta osvojili 1., trinaest puta 2. te sedam puta 3. mjesto. Mlađi plivači su četrnaest puta osvojili 1., deset puta 2. te sedam puta 3. mjesto.  

U poretku nakon 1.kola Lige plivačice su u obje starosne kategorije zauzele uvjerljivo 1. mjesto, dok su plivači obje kategorije trenutno na 2.mjestu sa vrlo malim zaostatkom do 1.mjesta.

Plasman od 1. do 3. mjesta u starijoj dobnoj skupini  ostvarili su  plivači: Josip Kovačević, Lucas Peterko,  Fran Lukić, Tin Žuljević , plivačice: Klara Božičević, Barbara Toter, Marija Knežević, Ana Filipović, Sara Filipović i Lana Tatić.  

Kod mlađih plivača: Ivor Gaće, Roko Šabić, Rene Bučma i plivačice: Elena Valenteković, Buga Vukić, Ana Milas, Ida Žuljević, Mia Mihić, Lucija Horvat, Katja Šokčić, Iva Lesko i Lada Mrganić.

Plivače su na natjecanju bodrili treneri Mihael Močković, Antonio Čajo, Matej Miličić i trenerica Ana Dukarić.   

Foto: PK Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Plivački klub Osijek je nastupio sa 5 predstavnika uz vodstvo glavnog trenera Mihaela Močkovića. Ostvareni su odlični rezultati.

PK Osijek na Arena open međunarodnom natjecanju u Zagrebu

Na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u subotu 9. i u nedjelju 10. ožujka 2024. godine Plivački klub “Dubrava” organizirao Više…

Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 4 natjecatelja. Mlađi kadet  Domagoj Ljevar, juniorka Dora Dragovan, seniorke Nina Vicković i Laura Zahirović.

Taekwondo – Tehničko prvenstvo Hrvatske 2024.

Dana 18.02.2024. održano je tehničko prvenstvo Hrvatske za sve uzraste, u Zaprešiću pod pokroviteljstvom Hrvatskog taekwondo saveza i domaćinstvom taekwondo Više…

Važno je napomenuti da od ukupno sedam osvojenih hrvatskih medalja, čak 4 stižu u Osijek

Atletsko prvenstvo Balkana za seniore – četiri osječke medalje u Istanbulu!

Vrlo su uspješni bili hrvatski reprezentativci iz redova Slavonije-Žito na Dvoranskom seniorskom prvenstvu Balkana, održanom u Istanbulu. Svi naši članovi, koji su putovali Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

[FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”

Eva Martinović i Nikola Šešum su proteklog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u višebojima imali dobar uspjeh

Osječanima dvije višebojske medalje