CRNA KRONIKA

U zadnjih 24 sata, šesnaest kaznenih djela na području PU OBŽ

Krađa, kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kazneno djelo nedozvoljena trgovina, kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja

    Objavljeno 19.02.2020
    Petar Tauković

    KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
    Na području PU osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šesnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo: dva kaznena djela krađa te po jedno kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kazneno djelo nedozvoljena trgovina, kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

    UKRAO TRI MOTORNE PILE
    Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnje da je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevca počinio kazneno djelo krađa. U vremenu od 1. prosinca prošle godine do 7. veljače ove godine, u Ladimirevcu, 20-godišnjak je iz otključanih gospodarskih prostorija dvije obiteljske kuće ukrao tri motorne pile, indukcijsku ploču, punjač akumulatora i zračni pištolj vlasništvo 55-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ladimirevca. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna.

    PRIJAVLJENI ZA DROGU, ORUŽJE I NEDOZVOLJENU TRGOVINU
    Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnje da su 46-godišnji hrvatski državljanin, 23-godišnji hrvatski državljanin i 20-godišnji hrvatski državljanin iz Viljeva počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nedozvoljena trgovina i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
    Jučer. 18. veljače, u Viljevu, temeljem naloga suda izvršene su pretrage domova koje koristi 23-godišnjak iz Viljeva te je pronađeno i oduzeto više od 30 sjemenki marihuane, dvije PVC posude sa zasađenom marihuanom, četiri komada streljiva i metalni rukohvat sa mehanizmom za okidanje.

    Utvrđeno je kako su marihuanu tijekom mjeseca siječnja i veljača ove godine 23-godišnjak i 20-godišnjak dijelili i konzumirali na adresama boravišta. Također su pretragom doma u Viljevu, vlasništvo 46-godišnjaka, pronađene i oduzete dvije PVC vreće sa sitno rezanim duhanom težine oko 2 kilograma, vreća sa sušenim listovima duhana težine oko 14 kilograma i ručno izrađeni stroj za rezanje duhana.

    KRAĐA NOVCA IZ KUĆE
    Jučer 18. veljače, u Višnjevcu, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće ukrao nekoliko tisuća kuna vlasništvo 66-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Višnjevca. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

    USMRČENJE PASA
    U subotu, 15. veljače, oko 14,45 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Harkanovci, nepoznati počinitelj je pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio dva psa mješanca nepoznatih vlasnika. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

    PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA
    Jučer, 18. veljače, oko 9 sati, u blizini luke tranzit u rijeci Dravi građanin je pronašao ručnu bombu M75 i tijelo minobacačke granate 82 milimetra. Policijski službenik za protueksplozijske zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske je minsko-eksplozivna sredstva na mjestu pronalaska na siguran način uništio.

    PROMETNE NESREĆE I DOGAĐAJI U PROMETU NA PODRUČJU PU OSJEČKO-BARANJSKE
    Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreće koje su za posljedicu imale materijalne štetu. Na području Osijeka dogodilo se tri prometne nesreće dvije na području Donjeg Miholjca i jedna na području Našica.

    OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
    Jučer, 18. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,05 sati u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač 47-godišnji hrvatski državljanin iz Viškovaca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu.

    Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Provalio je u kuću u vlasništvu 28-godišnjakinje iz koje je ukrao sat, nakit i novac, čime je vlasnici pričinio materijalnu štetu u iznosu od oko 2.800 eura.

    Provalio u kuću na širem području Osijeka

    Nepoznati počinitelj je jučer na širem području Osijeka provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 28-godišnjakinje iz koje je ukrao sat, Više…

    38-godišnjak je u studenom 2023. godine te siječnju i veljači 2024. godine na postajnom području počinio 11 provala.

    Otkriven višestruki provalnik

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 38-godišnjak u studenom 2023. godine Više…

    Šteta koju je izazvao provalama, krađom i paležom se procjenjuje na više od 40 000 eura

    Otkriven višestruki provalnik, koji je pokušao zapaliti kuću u Belom Manastiru

    Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo „Teška Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta