CRNA KRONIKA

U zadnjih 24 sata, šesnaest kaznenih djela na području PU OBŽ

Krađa, kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kazneno djelo nedozvoljena trgovina, kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja

  Objavljeno 19.02.2020
  Petar Tauković

  KAZNENA DJELA NA PODRUČJU PU OSJEČKO – BARANJSKE
  Na području PU osječko – baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šesnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo: dva kaznena djela krađa te po jedno kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, kazneno djelo nedozvoljena trgovina, kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja.

  UKRAO TRI MOTORNE PILE
  Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnje da je 20-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevca počinio kazneno djelo krađa. U vremenu od 1. prosinca prošle godine do 7. veljače ove godine, u Ladimirevcu, 20-godišnjak je iz otključanih gospodarskih prostorija dvije obiteljske kuće ukrao tri motorne pile, indukcijsku ploču, punjač akumulatora i zračni pištolj vlasništvo 55-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Ladimirevca. Vlasnik je oštećen za nekoliko tisuća kuna.

  PRIJAVLJENI ZA DROGU, ORUŽJE I NEDOZVOLJENU TRGOVINU
  Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnje da su 46-godišnji hrvatski državljanin, 23-godišnji hrvatski državljanin i 20-godišnji hrvatski državljanin iz Viljeva počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, nedozvoljena trgovina i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.
  Jučer. 18. veljače, u Viljevu, temeljem naloga suda izvršene su pretrage domova koje koristi 23-godišnjak iz Viljeva te je pronađeno i oduzeto više od 30 sjemenki marihuane, dvije PVC posude sa zasađenom marihuanom, četiri komada streljiva i metalni rukohvat sa mehanizmom za okidanje.

  Utvrđeno je kako su marihuanu tijekom mjeseca siječnja i veljača ove godine 23-godišnjak i 20-godišnjak dijelili i konzumirali na adresama boravišta. Također su pretragom doma u Viljevu, vlasništvo 46-godišnjaka, pronađene i oduzete dvije PVC vreće sa sitno rezanim duhanom težine oko 2 kilograma, vreća sa sušenim listovima duhana težine oko 14 kilograma i ručno izrađeni stroj za rezanje duhana.

  KRAĐA NOVCA IZ KUĆE
  Jučer 18. veljače, u Višnjevcu, nepoznati počinitelj je iz otključane obiteljske kuće ukrao nekoliko tisuća kuna vlasništvo 66-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Višnjevca. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

  USMRČENJE PASA
  U subotu, 15. veljače, oko 14,45 sati, u šumskom predjelu u blizini mjesta Harkanovci, nepoznati počinitelj je pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio dva psa mješanca nepoznatih vlasnika. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

  PRONALAZAK MINSKO-EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA
  Jučer, 18. veljače, oko 9 sati, u blizini luke tranzit u rijeci Dravi građanin je pronašao ručnu bombu M75 i tijelo minobacačke granate 82 milimetra. Policijski službenik za protueksplozijske zaštitu Policijske uprave osječko-baranjske je minsko-eksplozivna sredstva na mjestu pronalaska na siguran način uništio.

  PROMETNE NESREĆE I DOGAĐAJI U PROMETU NA PODRUČJU PU OSJEČKO-BARANJSKE
  Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreće koje su za posljedicu imale materijalne štetu. Na području Osijeka dogodilo se tri prometne nesreće dvije na području Donjeg Miholjca i jedna na području Našica.

  OSTALI DOGAĐAJI U PROMETU
  Jučer, 18. veljače, na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu su zaustavljena četiri vozača osobnog automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 15,05 sati u Našicama, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač 47-godišnji hrvatski državljanin iz Viškovaca. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,22 grama po kilogramu.

  Za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova

  Vozio pijan i oštetio parkirane automobile pa bježeći kroz crveno uzrokovao prometnu nesreću

  U nedjelju, 5. srpnja, u 6.45 sati u Osijeku, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće došlo Više…

  Oduzeli su šest komada ručnih bombi, dvije puške, 367 komada streljiva...

  Policija oduzela veću količinu oružja

  Jučer, 3. srpnja, zaprimljena optužnica Općinskog državnog odvjetništva protiv 51-godišnjeg hrvatskog državljana zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Više…

  Našli su i oko 65.000 kuna u različitim valutama te revolver sa streljivom...

  Policija na Vinkovačkoj cesti oduzela 416 kilograma duhana

  Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 64-godišnji hrvatski državljanin iz Bijelog Brda počinio kazneno djelo nedozvoljena trgovina. U četvrtak, Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 kuna, zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova

  Vozio pijan i oštetio parkirane automobile pa bježeći kroz crveno uzrokovao prometnu nesreću

  Oduzeli su šest komada ručnih bombi, dvije puške, 367 komada streljiva...

  Policija oduzela veću količinu oružja

  Našli su i oko 65.000 kuna u različitim valutama te revolver sa streljivom...

  Policija na Vinkovačkoj cesti oduzela 416 kilograma duhana