SPORT

U Zadru u organizaciji PK Zadar održan Mini Grand Prix „Sveti Krševan“

Prvenstvo Hrvatske za kadete održava se u veljači 2022. godine, a do tada plivači imaju priliku isplivati limite...

    Objavljeno 17.11.2021
    Ivona Amidžić

    Na bazenu Višnjik u Zadru je u organizaciji PK Zadar 13. i .14. studenoga 2021. godine održan Mini Grand Prix „Sveti Krševan“ na kojem je sudjelovalo 390 plivača. Uz vodstvo trenera Mateja Miličića, PK „Osijek“ je predstavljalo ukupno 20 plivača i plivačica u kategoriji ml. kadeta i kadeta.

    Iako je većini ovo bio prvi nastup na Mini Grand Prix natjecanju, a konkurencija je bila velika (100 do 150 plivača u svakoj disciplini), svi plivači su odličnim nastupima isplivali osobne rekorde. Obzirom da su plivači plivali u jednoj kategoriji, a u 3 godišta razlike bilo je teže doći do odličja. Najviše su se istaknule: Elena Valenteković (2011.) koja je u svim disciplinama dokazala dominaciju ostavivši  iza sebe sve djevojčice 2010. i 2011. godišta  te isplivala četiri „A“ kadetska limita te Buga Vukić(2010.) koja se posebno istaknula utrkom 100 prsno gdje joj je medalja izmakla za 20ak stotinki, a u kojoj je isplivala kadetski i ml. juniorski „A“ limit te na 100 slobodno „B“ kadetski limit.

    Prvenstvo Hrvatske za kadete održava se u veljači 2022. godine, a do tada plivači imaju priliku isplivati limite.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Za ukupni plasman bio je potreban najmanji zbroj vremena iz četiri plivačke tehnike (leptir, leđno, prsno i kraul)

    Osječki plivači na Mitingu sv. Patrika u Zagrebu

    Na bazenu Utrine u organizaciji Plivačkog kluba Novi Zagreb, 16.-17.3.2024. održan je  Miting sv. Patrika 2024 na kojem su nastupili Više…

    Plivački klub Osijek je nastupio sa 5 predstavnika uz vodstvo glavnog trenera Mihaela Močkovića. Ostvareni su odlični rezultati.

    PK Osijek na Arena open međunarodnom natjecanju u Zagrebu

    Na Bazenskom kompleksu Svetice u Zagrebu, u subotu 9. i u nedjelju 10. ožujka 2024. godine Plivački klub “Dubrava” organizirao Više…

    Boje Osijeka branili su plivači: Nikša Galić i Oton Kocsis te plivačice: Petra Kristek, Lada Mrganić, Mia Sesar, Anja Svalina, Lucija Štulina, Elena Valenteković, Gita Vučak, Buga Vukić i Korina Žigić.

    Berba medalja PK Osijek na Prvenstvu Hrvatske za kadete u 25m bazenu

    Zadar je od 17. do 18. veljače 2024. bio domaćin Prvenstva Hrvatske kadete. PK Osijek je uz vodstvo trenera Mihaela Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kao uvijek, veselja neće nedostajati: iako je primat zabava, najbolji pojedinci bit će nagrađeni medaljama i nagradama sponzora, dok prvih dvoje iz svake discipline/kategorije u rujnu putuje u Zagreb na veliko finale gdje će, u sklopu World Athletics Continental Tour Zagreb Gold 2024. - 74. Hanžekovićevog memorijala, imati priliku predstaviti sebe i svoju Regiju

    Erste plava liga Osijek započinje danas u 14:00 sati

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.