U Zmajevcu održana 3. izložba ‘Baš se nekad dobro jelo’

Među gastro delicijama mogli su se probati požeški vinogradarski ćevap, trganci s čvarcima, pašteta od šunke, cicvara, vajn supa, radecky riža, požeški fakini i sl.
Idejni pokretač projekta je Maja Žepčević-Matić, kustosica etnografskog odjela požeškog Muzeja, koja je svojim višegodišnjim trudom prikupila veliki broj starih i već pomalo zaboravljenih, tradicionalnih recepata za jela koja su se pod utjecajem turske i austro-ugarske kuhinje pripremala krajem 19. i početkom 20. stoljeća na području Zlatne doline.
Cilj ovog projekta je profiliranje i promocija autohtone gastronomije, te njeno uključivanje u turističku ponudu. Ovaj projekt ima veliku potporu Zajednice turističkih vodiča Slavonije i Baranje, pa se najavljuje i nastavak projekta u sljedećoj godini. Ideja je obići što više restorana po Slavoniji i Baranji, a postoji i mogućnost pokretanja neke vrste Sajma zaboravljenih jela.
Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?