ŽIVOT

U Zoološkom vrtu Osijek obilježava se Svjetski dan zaštite životinja

Stručne radionice vodit će studenti biologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek

Objavljeno 29.09.2020
Ivona Amidžić

U Zoološkom vrtu Osijek obilježava se Svjetski dan zaštite životinja tijekom kojeg će u subotu, 3. listopada, u vremenu od 10 do 12 sati biti pripremljen prigodni program.

Na nekoliko lokacija u vrtu biti će organizirane zanimljive edukativne i kreativne radionice na temu zaštite sisavaca, gmazova i riba, ptica, te mikroorganizama. Veliki i mali posjetitelji imat će priliku dotaknuti gmazove, naučiti nešto više o ugroženosti životinja, mikroskopirati te saznati koliko i sami možemo učiniti za dodatnu zaštitu divljih vrsta.

Stručne radionice vodit će studenti biologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera Osijek, dok će radionicu o iskoristivosti otpada voditi vrlo kreativni studenti Umjetničke Akademije Osijek. Mališani koji budu pokazali znanje u kvizovima ili spretnost u izradi zanimljivih predmeta od plastičnih čepova ili vrećica biti će nagrađeni ZOO suvenirima.

Kao posebnu nagradu pripremili su i perive maske za lice od dvoslojnog pamuka s originalnim 3D fotografijama njuškica divljih životinja iz ZOO vrta.

Cijena ulaznica bit će uobičajena: za djecu do tri godine gratis, od tri do 14 godina 10,00 kuna, a za odrasle 20,00 kuna.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Žabe (kao i svi ostali vodozemci) su danas najugroženija skupina kralježnjaka te je preko 40 % svih vrsta vodozemaca (od poznatih 8736) ugroženo.

Obilježavanje Svjetskog dana žaba

U nedjelju 24. ožujka 2024. godine od 10 do 12 sati u Zoo vrtu Osijek, u suradnji s Odjelom za Više…

Službeno počela noćna mora za djecu, starije, bolesne, životinje i njihove skrbnike

Bez petardi! Odaberimo slavlje bez pucnjave i eksplozija!

– Prijatelji životinja mole građane da ne koriste pirotehniku i da prijavljuju kršenje zakona Iako pirotehnika, nažalost, odjekuje još od Više…

Mnogi gmazovi imaju lošu reputaciju te ih se ljudi često (neopravdano) boje. Dođite u Zoo vrt Osijek te naučite nešto novo o ovim jedinstvenim organizmima

Obilježavanje Dana gmazova

Krokodili, zmije, gušteri i kornjače imaju jednu stvar zajedničku – svi su gmazovi. Kao i mnogi drugi organizmi, i gmazovi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša