ŽIVOT

Učenici III. gimnazije sudjelovali na radionici “Sigurnost u cestovnom prometu”

Učenici III. gimnazije educirani su o pravilnom sudjelovanju u prometu biciklista kao i nove skupine sudionika vozača osobnih prijevoznih sredstava...

Objavljeno 25.10.2022
Iven Jurić

Regionalni info-centar za mlade Osijek i Savjetodavni odbor RICM-a jučer su na iMOS-u 2022. – Sajmu informiranja mladih Osijek organizirali 5 radionica, a povodom obilježavanja 15. rođendana Regionalnog info-centra za mlade Osijek.

Jedna od radionica ovog Sajma informiranja je provedena u okviru preventivnih aktivnosti lokalnog preventivnog projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ od strane policijskih službenika za prevenciju Ureda načelnika, Policijske uprave osječko-baranjske na temu Prometna kultura i navike ponašanja mladih u prometu.

Na radionici su sudjelovali učenici III. gimnazije Osijek kojom prilikom su educirani o pravilnom sudjelovanju u prometu biciklista kao i nove skupine sudionika vozača osobnih prijevoznih sredstava te dodatno informirani kako pravilnim načinom vožnje mogu znatno pridonijeti poboljšanju vlastite, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Kako je većina odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama podjednaka i za vozače bicikala i za vozače osobnih prijevoznih sredstava, učenici su dodatno upućeni na one odredbe koje se razlikuju, a to su površine kojima se kreću odnosno nošenje zaštitnih kaciga.

Također je posebna pozornost skrenuta učenicima na obavezno korištenje svjetala na biciklu i osobnim prijevoznim sredstvima noću i danju u uvjetima smanjene vidljivosti, u kojima uvjetima je obavezno i nošenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće odjeće ili drugih reflektirajućih oznaka.

Na kraju radionice sudionici su sudjelovali u kvizu „U modi su nova pravila“ te provjerili novostečena znanja o sudjelovanju u prometu vozača osobnih prijevoznih sredstava.

Ovakve radionice su prilika da srednjoškolci budu u društvu policijskih službenika s naglaskom na prevenciji te se dodatno informiraju o elementima sigurnosti sudjelovanja u prometu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

U našem društvu se često govori o podjeli poslova prema spolu, iako je mnogima to zastarjela ideja, je li i Više…

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)

Dr. Ranko Rajović, ugledni stručnjak u području edukacije i razvoja djece, uskoro dolazi održati seminar u Osijeku pod nazivom “Kako Više…

Da li su dijete zdrave? Preskakanje doručka vs večere u mršavljenju? Smeta li mobitel za spavanje? Saznajte neke od stvari bitnih za uravnotežen i zdrav život. 

Radionica “Istine i mitovi o zdravom životu”

Da li su dijete zdrave? Preskakanje doručka vs večere u mršavljenju? Smeta li mobitel za spavanje? Ako voliš razgovarati o Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje