CRNA KRONIKA

Udovica osječkog glumca: “Čula sam silinu udarca u dnevnoj sobi, sklopila sam ruke i s molitvom išla prema prozoru”

"Tko si ti mali čovječe koji si se usudio i tko su ti koji su dopustili da se usudiš? Tko ti je osigurao pravo na toliki ego?" :(

    Objavljeno 17.01.2020
    Ivona Amidžić

    Aleksandar Bogdanović, nagrađivani glumac HNK u Osijeku, nastradao je u teškoj prometnoj nesreći u Osijeku prije mjesec dana zadobivši ozljede opasne po život. Četiri dana kasnije, na sam Božić, preminuo je zbog teških ozljeda glave.

    Mladić koji je pregazio glumca 22-godišnji je Branislav Smiljanić, koji je, nakon što je na pješačkom prijelazu pregazio Bogdanovića, u autu s još troje ljudi, pobjegao i ostavio osječkog glumca da leži na cesti, pred zgradom u kojoj je živio sa suprugom i malim sinom.

    Smiljanić je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu, a onda je prepraćen u istražni zatvor. Odvjetništvo ga sumnjiči za izazivanje prometne nesreće i nepružanje pomoći. Njegov se otac navodi kao zaposlenik prve policijske postaje u Osijeku, a premda je od nesreće prošlo skoro mjesec dana, protiv Smiljanića policija još nije podigla kaznenu prijavu.

    O svemu se oglasila i udovica poginulog glumca, Sena Krupić, potresnim pismom javnosti:

    “Tko si ti mali čovječe koji si se usudio i tko su ti koji su dopustili da se usudiš? Tko ti je osigurao pravo na toliki ego? Da 4 godine haračiš ulicama grada bez vozačke dozvole. Tko su ti „odrasli“ svjesni koji su ti sve te godine davali ključeve u ruke?

    Na što su mislili tvoji roditelji kada su mi poslali telegram u kojem piše ‘Nismo mi našeg sina odgajali da upropaštava tuđe živote’? Gospodo draga, varate se… Baš zato ste ga odgajali. Jer u suprotnom vaše dijete bi bilo u taksiju, a ne u terencu s 22 godine bez vozačke dozvole i to 4 godine na cesti. Nije mu ovo prva nesreća koju je prouzročio. Druga ili treća. Samo je bilo pitanje vremena kada će i koga usmrtiti.

    I sve ste znali, gospodo draga, svi. I ona djeca sto su sjela s njim u auto te noći i tko zna koliko još noći su tako jurili ulicama grada. Aleksandar, moja ljubav, je te večeri bio žrtva vašeg odgoja i napuhanih dječjih ega svih koji su tamo bili, kojima je to omogućeno.

    Što si mislio dječače kad si sa 100 km/h proletio kroz pješački prijelaz? Čula sam te, čula sam zvuk koji je uništio moj i još mnoge živote. Čula sam silinu udarca u dnevnoj sobi, nije to bio udarac 40 km/h. Ne molim se često Bogu, ali te večeri znajući da Sale treba doći sam sklopila ruke i sa molitvom išla prema prozoru. Ispod prozora gdje je Ian Lav spavao na deset metara od kuće odigrao se najcrnji scenarij za sve nas. Za Iana Lava, za mene, njegovu obitelj, mamu, sestru, djecu, prijatelje.

    Nisi samo ti dječače sudjelovao u tom zločinu. Svi vi koji ste znali ste sudionici tog zločina. Roditelji, prijatelji, sustav koji je to dopuštao. Svi su zaslužni za usmrćivanje Aleksandra Bogdanovića. Ian Lav je mirno spavao ne znajući za tragediju koja se događala ispod njegovog prozora dok ste vi bili sakriveni u nekoj ulici pored.

    Ian Lav još uvijek misli da je tata na jednoj dugačkoj predstavi u kazalištu i da će doći kući kao sto nam se vraćao uvijek. Vremenom, kako bude odrastao, morat ću mu objasniti da će ta predstava trajati zauvijek i da su neki ljudi kojima su usađene krive životne vrijednosti napisali najcrnji scenarij za Aleksandra i ostatke života svih nas koji su ostali iza Aleksandra Bogdanovića.”

    Tko si ti mali covjece koji si se usudio i tko su ti koji su dopustili da se usudis.Tko ti je osigurao pravo na toliki…

    Objavljuje Sena KrupićČetvrtak, 16. siječnja 2020.

    foto: facebook (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Vozeći u alkoholiziranom stanju s 3,16 promila alkohola u organizmu, 34-godišnjak je zaradio kaznu do 2650 eura ili 60 dana u zatvoru i ode vozačka...

    Upravljao automobilom s 3,16 promila alkohola u organizmu

    U razdoblju od 06. do 08. siječnja 2023. godine na području PU osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 30 vozača Više…

    Iz osječko-baranjske policije u srijedu su objavili da su oko 20 sati zaustavili vozačicu nakon što je u razmaku od tek nekoliko minuta izazvala dvije nesreće s materijalnom štetom

    Pijana 45-godišnja Osječanka u nekoliko minuta sudjelovala u dvije prometne nesreće!

    U nekoliko minuta pijana 45-godišnja vozačica s 1.7 alkoholnih promila sudjelovala je u dvije prometne nesreće u utorak navečer na Više…

    U ovoj teškoj nesreći na žalost smrtno je stradalo dijete. Uvjeti na cesti u ovim jesenskim danima su takvi da su ceste često skliske... prilagodite svoju vožnju novonastalim uvjetima

    Teška prometna nesreća, smrtno stradalo 4-godišnje dijete

    Na Županijskoj cesti ŽC 4105, između Podgorača i Budimaca, jučer oko 19 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Pedesetpetogodišnjaku je na aplikaciju Internet bankarstva jučer došla obavijest o rati kredita, a kada je otišao u banku rečeno mu je da je kredit u iznosu 8.200 eura podignut 5. ožujka te da je s njegovog računa isplaćen iznos veći od 6.600 eura.

    Prevaren putem interneta za više od 6600 eura

    Poradi zarade u trgovanju s dionicama nepoznatoj osobi je u više navrata putem Interneta uplatio gotovo 10.000 eura i na taj način je umjesto zarade novac izgubio.

    Sedamdesetjednogodišnjak prevaren za gotovo 10.000 eura

    Od siline udara vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom na mjestu događaja smrtno je stradao.

    U prometnoj nesreći u Čepinu smrtno je stradao 44-godišnji vozač osobnog automobila