Arhiva

UDRUGA BREZA U TJEDNU CJELOŽIVOTNOGA UČENJA ORGANIZIRALA RADIONICU PERMAKULTURE ZA NAJMLAĐE

  Objavljeno 06.10.2017
  OsijekNews redakcija

  U sklopu projekta „PERMA KULTURI!“ kojeg Udruga Breza provodi uz potporu Općine Čepin,  a u Tjednu cjeloživotnoga učenja, na imanju Socijalno-terapijske zajednice Udruge, održana je radionica permakulture pod vodstvom stručnjaka iz udruge.

  Na radionici su sudjelovali učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Čepin – Područna škola Čepinski Martinci koji su imali prilike upoznati se s alternativnim oblikom vrtlarenja koji obuhvaća različite inovativne tehnike obrade zemlje i brige o vrtu kroz prirodne procese temeljene na integriranom tradicijskom znanju i suvremenim vještinama.

  Učenici su imali prilike upoznati se s osnovama prostorne raspodjele biljaka u vrtu, tehnikama malčiranja i kompostiranja, pohranjivanja sjemena te  su poslušali predavanje o međupovezanosti biljnog i životinjskog svijeta na primjeru jezera izgrađenog prema načelima permakulture.

  Svi su oni i osobno sudjelovali u zgrtanju slame oko biljnih kultura te bili oduševljeni ovim inovativnim pristupom ekološkoga uzgoja kojemu su na kratko i sami doprinijeli.

  Ovakav način obrade tla i uzgoja sastavni je dio budućih poljoprivrednih procesa održivog razvoja pa se sve više pokazuje zanimljivim mladim generacijama i svim budućim naraštajima poljoprivrednika.

  Senata Majić, projektna asistentica Udruge Breza

  

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  FOTO Povratak vitezova na utvrdu Kolođvar – viteški spektakl u Slavoniji

  Jaoj meni! Ahhh… ranjen sam! Bjež’! Drž’ ga! Sasjeći ću te k’o ćevape! – čulo se, kroz zvonke udarce mačeva Više…

  Čepin nagrađuje darivatelje krvi besplatnim prijevozom

  Mještani Čepina od ovog mjeseca mogu ostvariti pravo na besplatnu mjesečnu kartu za gradski prijevoz na području Osijeka ukoliko su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sutra, od 09 do 10 sati u Drinskoj ulici u Osijeku, u blizini Osnovne škole Dobriše Cesarića, prometni policajci će dijeliti vozačima promidžbene letke ...

  Poštujte naše znakove – oprez vozači, počinje škola!

  Vikend s velikim brojem prometnih nesreća je iza nas, a ponedjeljak u PU osječko baranjskoj bilježi nove tri prometne

  Krađe, prometne nesreće i pronalazak mine

  Osječani i posjetitelji Osijeka večeras će uživati u bogatom programu koji se priprema

  Program 2. Osječke ljetne noći