ŽIVOT

Udruga Devet Života: Kako spremiti mačku u transporter?

Građani odgovorili i više nego duhovitim komentarima :D

Objavljeno 04.11.2019
Ivona Amidžić

Udruga Devet Života dobrotvorna je udruga koja se sastoji od nekoliko velikih ljubitelja životinja. Cilj osnivanja i djelovanja Udruge je pridonositi dostojanstvenom životu svih živih bića u skladu s njihovim potrebama, s posebnim naglaskom na sprječavanje zlostavljanja, mučenja i svih drugih nehumanih postupanja prema mačkama i psima, podizanja opće svijesti građana, upoznavanja javnosti sa Zakonom o zaštiti životinja, kastracija i zdravstvena zaštita mačka i pasa, te rad na prevenciji napuštanja kućnih ljubimaca.

O svojem radu redovito obavještavaju javnost putem svoje Facebook stranice, a često dijele i vrlo korisne savjete. Tako su jučer objavili savjet kako mačku mirno staviti u transporter.

“Nedavno ste udomili mačku, nabavili transporter da biste je mogli voditi kod veterinara ili na putovanja i mislite da ste spremni? E, prevarili ste se. Problem nastane kad za nekoliko minuta trebate krenuti, a vaša mačka odbija suradnju i ne želi ući u transporter. I kako to rješavate?” napisali su u objavi uz koju su priložili savjet u obliku fotografija.

Nedavno ste udomili mačku, nabavili transporter da biste je mogli voditi kod veterinara ili na putovanja i mislite da…

Objavljuje Udruga Devet ŽivotaNedjelja, 3. studenoga 2019.

Građani su komentirali svoja urnebesna iskustva:

“Traži se pomoć jakih obiteljskih snaga. Jedan ga ganja po kući, drugi skida poklopac kutije i zajedničkim ga snagama ubacujemo unutra. Akcija podrazumijeva i ratnu opremu – rukavice, ručnike, duge rukave i apaurin po potrebi.”

“Zato sam ja kupila onaj koji se, osim vrata, otvara i odozgo. Samo ga šiknem unutra”, komentirala je druga čitateljica.

Neki su ostavili i prilično dobre savjete kako mačku “sprijateljiti” s transporterom i ukloniti odbojnost:

“Stavljamo transporter na vidljivo i dostupno mjesto tako da može ući kad poželi. Tako nema problema s putovanjima, a nekad i spava u njemu. Vrata su mu uvijek otvorena tako da može ući kad želi.

Kako Udruga nema nikakvih izvora prihoda osim dobrotvornih donacija, pomoći im možete donacijom:

Donacije: HR3923400091110475218, poziv na broj 00 i datum

PayPal: [email protected]

Humanitarni telefon za donacije: 060 98 98 98 (6,25 kn)

NGO 9 LIVES
PayPal account: [email protected]

Svaka uplata na devizni račun treba sadržavati: puni naziv i adresu platitelja i primatelja
IBAN platitelja i primatelja
naziv banke platitelja i primatelja
adresa banke platitelja i primatelja
SWIFT CODE banke platitelja i primatelja

Njihovi podaci:

Udruga za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa “9 života” Osijek

Privredna banka Zagreb d.d.
Račkoga 6
10 000 Zagreb,
IBAN račun HR 3923400091110475218
SWIFT CODE PBZGHR2X

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Na izložbi će se moći vidjeti preko 40 šampionskih primjeraka svih starosnih razreda mačaka. Najpopularnije pasmine u svijetu felinologije Maine Coon i Britanska kratkodlaka mačka bit će zastupljene u svim bojama

[FOTO] Vrhunske pasminske mačke sljedeći vikend u Osijeku

Savez felinoloških društava Hrvatske u subotu, 11. studenoga, u Trgovačkom centru Portanova u Osijeku organizira već tradicionalnu revijalnu izložbu mačaka Više…

Ovaj projekt odnosi se na sve građane s prebivalištem u Osijeku i okolici (Tenja, Višnjevac, Josipovac, Sarvaš, Klisa). Broj kastracija je ograničen i projekt će trajati dok ima sredstava, stoga se prijavite već danas.

Besplatna kastracija mačaka, posljednja u ovoj godini

Iako smo tijekom proteklih godina provodili projekte besplatnih kastracija, nažalost još uvijek ima nesavjesnih građana koji ne kastriraju već dopuštaju Više…

372 mačke iz 17 europskih zemalja u utrci za ugledno priznanje! Bit će tu i ne baš često viđene pasmine, kao što su Kurilski Bobtail, Transilvanijska mačka, Bombay mačka, Munchin, Cornish Rex i mnoge druge. Mijau!

[FOTO] Svjetska četveronožna dlakava elita u Karlovcu na WCF Svjetskom izboru za najljepšu mačku 

Mačke su kao kućni ljubimci već odavno dobile status članova obitelji, a neke, ovisno o pedigreu, često putuju svijetom s Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Informirani, zainteresirani i aktivni građani mogu imati ključnu ulogu u poboljšanju sustava gospodarenja otpadom, donoseći pozitivne promjene u svojim zajednicama

Participacija građana kao ključ ekološki održivog upravljanja otpadom: Primjer iz Osijeka

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!