ŽIVOT

Udruga Hoćemo i Nezavisna lista Tomislava Mišetića dijeli Božićnice za 20 retfalačkih obitelji

Uz dosadašnju podjelu paketa u kojima su prehrambene namirnice i sredstva za higijenu, za dvadeset retfalačkih obitelji osigurali su Božićnice u iznosu 250 kn

Objavljeno 20.12.2021
Ivona Amidžić

Članovi udruge Hoćemo – za bolji Osijek na čelu s gradskim vijećnikom Tomislavom Mišetićem pokrenuli su projekt „Retfalački Robin Hood – borac za socijalnu pravdu“.

Kroz projekt pomažu osobama u potrebi da žive život dostojan čovjeka. Uz dosadašnju podjelu paketa u kojima su prehrambene namirnice i sredstva za higijenu u ovo predblagdansko vrijeme idu i korak dalje: za dvadeset retfalačkih obitelji osigurali su Božićnice u iznosu 250 kn.

Odakle sredstva pitali smo predsjednika Udruge Hoćemo i gradskog vijećnika Tomislava Mišetića.

“Iznos od 5000 kn koji ćemo u četvrtak, 23. 12. 2021. podijeliti našim sugrađanima u GČ Retfala prikupili smo osobnim donacijama članova. Ja sam se odrekao vijećnićkih naknada, a pridodali su i ostali članovi naše udruge. Iznos od 250 kn nije velik, ali obiteljima koje obilazimo i najmanja pomoć dobro dođe. Uz Božićnice koje je ove godine osigurao Grad Osijek ovo je dodatna financijska injekcija za naše Retfalčane”, zaključuje Mišetić.

Do sada je Udruga Hoćemo svaki mjesec dijelila po 10 paketa s prehrambenim i higijenskim potrepštinama i na taj način olakšavala život obiteljima koji žive ispod granice ljudskog dostojanstva. Svaki paket je vrijedan tristotinjak kuna i vjerujemo da na taj način značajno olakšavamo život ljudima koji su se iz nekog razloga našli u poteškoćama. Dijele članovi udruge i ogrjevno drvo za one koji si to ne mogu sami priuštiti, ali i pomažu u kućanskim poslovima, rade popravke i sve ono što je potrebno u jednom kućanstvu. Nastaviti će s tom praksom i dalje.

Ne brinu se u Udruzi Hoćemo samo o ljudima u potrebi. Predsjednik Tomislav Mišetić kroz Gradsko vijeće Grada Osijeka redovito progovara o komunalnim i infrastrukturnim pitanjima vezanima uz Gradsku četvrt Retfala. Njegovim zalaganjem Retfala će dobiti novi središnji trg, obnoviti će se tržnica, povećati će se broj parkirališnih mjesta, ali i urediti čuveno retfalačko kupalište Pampas.

Radili su članovi udruge i na uređenju OŠ Retfala, bojali su ogradu, ličili zidove, sudjelovali u izgradnji vanjske učionice te pomogli u prenamjeni atomskog skloništa.

Mišetić ističe posebno dobru suradnju s Gradom Osijekom, a napominje da je gradonačelnik Ivan Radić izuzetno zainteresiran da uvjeti življenja u Retfali iz godine u godinu budu sve bolji. Pohvalno govori i o Upravnom odjelu za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu na čijem čelu je novi pročelnik Igor Pandžić. Doista su svi na raspolaganju, uključujući i gradske tvrtke, u prvom redu misleći na komunalno poduzeće Unikom.

“Osjeća se da svi pušemo u isto jedro i da je svima stalo da nam grad bude još ljepši, uređeniji i privlačniji mladim obiteljima. Želja nam je da mladi ostanu živjeti u slavonskoj metropoli te da zaustavimo iseljavanje i negativne demografske trendove”, kaže Mišetić.

U Udruzi Hoćemo planiraju i nove aktivnosti. Od sljedeće godine posvetiti će se i mladima kojima će ponuditi različite sportske, kreativne i edukacijske sadržaje. “Kako broj članova u udruzi raste, tako širimo dijapazon našeg djelovanja. Mladi su naša budućnost i u njih vrijedi ulagati. Stoga će naše aktivnosti u budućnosti osim u rješavanje socijalnih i komunalnih pitanja biti usmjerene prema mladima, jer takvih aktivnosti zasigurno nedostaje”, zaključuje Mišetić.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Radić zahvalio volonterima i građanima koji su sudjelovali u čišćenju okoliša na području Retfale

U akciji čišćenja ”Od izvora do mora” Osječani prikupili 1,3 tone otpada.

Grad Osijek u subotu je u sklopu projekta ,,Od izvora do mora” organizirao na području Retfale akciju čišćenja okoliša. Riječ Više…

Uz 400 tisuća eura koliko je ove godine u proračunu planirano za uskrsnice i božićnice, osigurali smo i 40 tisuća eura za mjesečni dodatak umirovljenicima s malim mirovinama, te 27 tisuća eura za projekte i programe udruga umirovljenika

Za uskrsnice i božićnice osječkim umirovljenicima osigurano 400 tisuća eura

Grad Osijek i ove će godine svojim umirovljenicima s mirovinom do 340 eura podijeliti uskrsnice u iznosima od 15 do 55 Više…

Paket hrane može preuzeti nositelj Rješenja o pravu na zajamčenu minimalnu naknadu uz predočenje osobne iskaznice ili druga osoba od povjerenja uz predočenje osobne iskaznice nositelja prava na zajamčenu minimalnu naknadu!

Podjela paketa crvenog križa [Retfala]

Pozivaju se samci, korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu, koji stanuju na području Gradske četvrti Retfala (osim onih koji ostvaruju Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice

Cilj ovog projekta nije samo istaknuti na postojanje naših lokalnih „divova“ već i ukazati na sve veće posljedice klimatskih promjena ali i na nužnost očuvanja osječkih divova.

FOTO] Osječki divovi

Kada broj prometnih nesreća podijelimo s brojem stanovnika po županija dolazimo do podatka u kojoj se županiji nalaze najbolji, a u kojoj najgori vozači u Hrvatskoj

Gdje su u Hrvatskoj najbolji, a gdje najbolji vozači?