ŽIVOT

Udruga Klikeraj i ove godine provodi projekt izvaninstitucionalnog obrazovanja darovitih učenika

I ove školske godine tim udruge Klikeraj okupio je partnere kako bi realizirali projekt “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” koji se provodi od 2016. godine

Objavljeno 03.01.2023
Darija Kovačić

Udruga Klikeraj iz Osijeka jedna je od vodećih organizacija za rad s darovitom djecom i učenicima u Hrvatskoj. Tijekom posljednjih osam godina profilirala se kao prepoznatljiv tim stručnjaka koji svojim djelovanjem ukazuju na važnost rada s darovitim učenicima kao ključnog društvenog potencijala.

I ove školske godine tim udruge Klikeraj okupio je partnere kako bi realizirali projekt “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” koji se provodi od 2016. godine zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja. Partneri projekta su osnovne škole s područja Osijeka i Slavonije.

OŠ Ivana Martinovića (Štitar)
OŠ “Ivana Brlić Mažuranić” (Strizivojna)
OŠ “Vjekoslav Klaić” (Garčin)
OŠ Đakovački Selci (Đakovački Selci)
OŠ “Dr. Stjepan Ilijašević” (Oriovac)
OŠ Drenje (Drenje)
OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” (Levanjska Varoš)
OŠ Antuna Mihanovića (Osijek)
OŠ “Ivan Goran Kovačić” (Slavonski Brod)
OŠ Kralja Tomislava (Našice)
OŠ Ivana Filipovića (Osijek)
OŠ Nikole Andrića (Vukovar)
OŠ “Antun i Stjepan Radić” (Gunja)

Osnovna ideja projekta je prepoznavanje učenika s visokim potencijalima i razvijanje njihove kreativnosti. Kako bi se to postiglo učitelji i stručni suradnici bit će educirani kroz niz edukacija iz područja kreativnosti i darovitosti te će biti obučeni za primjenu suvremenih metoda u radu s darovitim učenicima. Glavne aktivnosti projekta uključuju programe za učenike, programe za učitelje i stručne suradnike te učeničku konferenciju i jednodnevni kamp “Proljetna škola kreativnosti” koji će se održati krajem školske godine u Osijeku.

Na ovoj konferenciji učenici će prezentirati rezultate svog istraživačkog rada, razmjenjivati iskustva i stjecati nova poznanstva i prijateljstva.

Ovim, kao i drugim projektima, stručnjaci iz udruge Klikeraj nastoje razviti kompetencije škola i lokalnih zajednica kako bi pravovremeno prepoznali učenike s visokim potencijalima, stvorili poticajno okruženje i prilike za razvoj talenata. Daroviti učenici, zahvaljujući svojim predispozicijama i sposobnostima, imaju najveću mogućnost mijenjati i unaprjeđivati zajednicu u kojoj žive.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tim psihologa iz Udruge Klikeraj ovim savjetovalištem želi stvoriti prostor gdje će se bistri mališani koji pokazuju specifične razvojne potrebe odnosno koji su osamljeni, bojažljivi, zbunjeni i nesigurni moći pronaći odgovore na određena pitanja i dobiti psihosocijalnu podršku.

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro. Savjetovalište će biti namijenjeno u prvom redu darovitoj djeci, mladima i Više…

Radionice su prilika vašim mališanima da na zabavan način razvijaju svoje potencijale kreativnosti i otkriju tog umjetnika, genijalca ili pak znanstvenika koji čuči u njima.

Udruga Klikeraj organizira kreativne radionice za vaše mališane!

Udruga Klikeraj unazad 4 godine održava radionice za djecu koje se tiču razvijanja kreativnosti, a od ove jeseni kreće sedmi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Hrvatska i Slovenija, obilujući prirodnim ljepotama, kulturnim bogatstvima i gastronomskim čarolijama, nude nebrojeno mnogo načina za stvaranje nezaboravnih trenutaka tijekom proljetnih i ljetnih mjeseci.

100 najljepših doživljaja proljeće/ljeto 2024.

Građani su na trgu imali priliku provjeriti različite rizične faktore svog zdravlja (tlak, vrijednost šećera u krvi, indeks tjelesne mase i dr.) te se upoznati s aktivnostima udruga u području zaštite zdravlja, socijalne djelatnosti, sporta i drugih srodnih udruga

[FOTO] U Osijeku obilježen Svjetski dan zdravlja

Donosimo lokacije 24-satnog nadzora brzine policije, pogledajte gdje će vas dočekati!

ROADPOL – Akcija prometne policije na području cijele policijske uprave