ŽIVOT

Udruga Klikeraj i ove godine provodi projekt izvaninstitucionalnog obrazovanja darovitih učenika

I ove školske godine tim udruge Klikeraj okupio je partnere kako bi realizirali projekt “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” koji se provodi od 2016. godine

Objavljeno 03.01.2023
Darija Kovačić

Udruga Klikeraj iz Osijeka jedna je od vodećih organizacija za rad s darovitom djecom i učenicima u Hrvatskoj. Tijekom posljednjih osam godina profilirala se kao prepoznatljiv tim stručnjaka koji svojim djelovanjem ukazuju na važnost rada s darovitim učenicima kao ključnog društvenog potencijala.

I ove školske godine tim udruge Klikeraj okupio je partnere kako bi realizirali projekt “Škola za 21. stoljeće, škola za kreativnost” koji se provodi od 2016. godine zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti i obrazovanja. Partneri projekta su osnovne škole s područja Osijeka i Slavonije.

OŠ Ivana Martinovića (Štitar)
OŠ “Ivana Brlić Mažuranić” (Strizivojna)
OŠ “Vjekoslav Klaić” (Garčin)
OŠ Đakovački Selci (Đakovački Selci)
OŠ “Dr. Stjepan Ilijašević” (Oriovac)
OŠ Drenje (Drenje)
OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” (Levanjska Varoš)
OŠ Antuna Mihanovića (Osijek)
OŠ “Ivan Goran Kovačić” (Slavonski Brod)
OŠ Kralja Tomislava (Našice)
OŠ Ivana Filipovića (Osijek)
OŠ Nikole Andrića (Vukovar)
OŠ “Antun i Stjepan Radić” (Gunja)

Osnovna ideja projekta je prepoznavanje učenika s visokim potencijalima i razvijanje njihove kreativnosti. Kako bi se to postiglo učitelji i stručni suradnici bit će educirani kroz niz edukacija iz područja kreativnosti i darovitosti te će biti obučeni za primjenu suvremenih metoda u radu s darovitim učenicima. Glavne aktivnosti projekta uključuju programe za učenike, programe za učitelje i stručne suradnike te učeničku konferenciju i jednodnevni kamp “Proljetna škola kreativnosti” koji će se održati krajem školske godine u Osijeku.

Na ovoj konferenciji učenici će prezentirati rezultate svog istraživačkog rada, razmjenjivati iskustva i stjecati nova poznanstva i prijateljstva.

Ovim, kao i drugim projektima, stručnjaci iz udruge Klikeraj nastoje razviti kompetencije škola i lokalnih zajednica kako bi pravovremeno prepoznali učenike s visokim potencijalima, stvorili poticajno okruženje i prilike za razvoj talenata. Daroviti učenici, zahvaljujući svojim predispozicijama i sposobnostima, imaju najveću mogućnost mijenjati i unaprjeđivati zajednicu u kojoj žive.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Tim psihologa iz Udruge Klikeraj ovim savjetovalištem želi stvoriti prostor gdje će se bistri mališani koji pokazuju specifične razvojne potrebe odnosno koji su osamljeni, bojažljivi, zbunjeni i nesigurni moći pronaći odgovore na određena pitanja i dobiti psihosocijalnu podršku.

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro

U udruzi Klikeraj iz Osijeka s radom započinje savjetovalište Sidro. Savjetovalište će biti namijenjeno u prvom redu darovitoj djeci, mladima i Više…

Radionice su prilika vašim mališanima da na zabavan način razvijaju svoje potencijale kreativnosti i otkriju tog umjetnika, genijalca ili pak znanstvenika koji čuči u njima.

Udruga Klikeraj organizira kreativne radionice za vaše mališane!

Udruga Klikeraj unazad 4 godine održava radionice za djecu koje se tiču razvijanja kreativnosti, a od ove jeseni kreće sedmi Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Županijski centar 112 Osijek zaprimio je tijekom jučerašnjeg dana više od 500 poziva, od kojih se više od 200 odnosilo na događaja vezana za posljedice jakog vjetra koji je na mahove iznosio 90 km/h i više

FOTO Sanacija šteta od nevremena: žurne službe su i danas na terenu!

Na glavnoj osječkoj tržnici u naletima vjetra oštećen je dio krova, zbog čega je tržnica jučer prijepodne evakuirana. Danas je vanjski dio tržnice zatvoren i ne radi, a mi se ne sjećamo se kada se to zadnji puta dogodilo.

Olujni vjetar rušio stabla u Osijeku, vanjski dio tržnice je jučer evakuiran, a danas zatvoren

Riječ je o impozantnom gamerskom showu na kojemu će se istovremeno događati e-sportski turnir s više od 500 registriranih natjecatelja, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača

FOTO započeo Wandercon, gamerski festival