ŽIVOT

Udruga PLANTaža organizira “Svrati u park”: Razmjena reznica ili pelcera, savjeti i modni buvljak

Ružićnjak u parku kralja Držislava postat će mjesto zbivanja pod nazivom “Svrati u park”

Objavljeno 28.04.2022
Ivona Amidžić

Udruga PLANTaža ove godine je zadužena za organizaciju proslave Dana planeta Zemlje.

“Zemljica prošli vikend nije bila dobro raspoložena te nas je dobro namočila u kiši suza, no ipak je za ovaj vikend odlučila dati nam novu priliku u nadi da ćemo promijeniti neke životne navike kako bi nam svima bilo ljepše i zelenije”, navode iz udruge.

Uz pokroviteljstvo grada Osijeka ružićnjak u parku kralja Držislava u subotu 30. travnja od 10 do 14 sati postat će mjesto zbivanja pod nazivom “Svrati u park” čime je cilj popularizirati boravak u parku i uživanje pod krošnjama stabala.

Aktivnosti koje je za vas pripremila Udruga PLANTaža su vrlo raznolike s naglaskom na ekologiju, kreativnost i održivi razvoj koji su i temeljni ciljevi udruge.

Po prvi put u gradu održat će se razmjena reznica ili pelcera pod nazivom Pelcerijada gdje ćete imati mogućnost razmijeniti svoje pelcere ili cijele biljke za neke nove vrste i tako obogatiti vlastitu kolekciju biljaka potpuno besplatno, ali i razmijeniti iskustva uzgoja biljaka s drugim sudionicima.

Uz to, volonteri će vas upoznati i s pojmom seed bombs, odnosno sjemenske bombe, objasniti koji su njezini benefiti, kako ih napraviti i kako se koristiti njima.

Kreativce će čekati štafelaji i boje, na njima je samo da donesu dobru volju i puste inspiraciji da odradi svoje.

Za segment održivosti zaduženo je Pazarenje, dobro nam poznati buvljak second hand i vintage odjeće kojim se promovira ponovno korištenje rabljene, ali dobro očuvane odjeće umjesto sezonskog kupovanja odjeće koja je trenutno u trendu.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Osim sudjelovanja u organizaciji 10. rođendana Udruge, nove članice i članovi imat će priliku participirati u kreiranju ekološkog festivala, PLANTide ali i u drugim kreativnim, ekološkim i obrazovnim aktivnostima. 

Pridruži se timu Udruge PLANTaža

Povodom deset godina djelovanja Udruge kao i predstavljanja novih projekata i aktivnosti, PLANTaža poziva sve zainteresirane da se priključe kreativnom timu Udruge. Više…

Premda se nalazi u samome centru grada, park s križanja ulice Republike i Vijenca J. Gotovca izgleda krajnje marginalno

[FOTO] U sklopu projekta „Svrati u park“ predstavljene oslikane klupe u centru Osijeka

U sklopu projekta „Svrati u park“ predstavljene su oslikane klupe koje su dodatno istaknule pomalo neprimjetan javni prostor u centru Više…

Kupci i izlagači, svi su dobrodošli na nedjeljno druženje uz kupnju, prodaju i razmijenu muške i ženske odjeće, obuće i accessoira na našem modnom buvljaku

Modni buvljak u Francuskoj alijansi Osijek

Obnovite svoj styling, pripremite se za proljeće i ljeto ili napravite mjesta za nove outfite. Nakon iznimno uspješnog modnog buvljaka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.