ŽIVOT

Udruga Pobjede: Izađi – prošetaj – glasuj!

Objavljeno 20.05.2019
Tamara Lemajić

U subotu, 25.5., od 12 do 17 sati, Udruga Pobjede i Antonia Zlatarić pozivaju sugrađane i sugrađanke na šetnju pasa i izlazak na Europske izbore!

Glasovanjem na izborima razvijamo svijest o implementaciji europskih zakona koji se odnose i na prava životinja, prakticiramo aktivno demokratsko građanstvo, a volontiranjem u skloništu aktivno sudjelujemo u životu lokalne zajednice.

Problematika zaštite životinja zauzima sve veće mjesto u politici, zakonodavstvu i svakodnevnom životu, a građani sve više podržavaju inicijative javnih osoba, udruga i političara koji nisu inertni prema životinjama. U tome ide i prilog činjenica da u svijetu postoji već 20-ak političkih stranki za životinje koje se zalažu za interese životinja, prirode i okoliša u politici i javnoj upravi. Iako Hrvatska još uvijek nema stranku za prava životinja, velik je korak za životinje i to što se velik broj kandidata obvezalo na njihovu zaštitu službenom prisegom.

Način odnošenja prema životinjama i njihova zaštita čvrsto su isprepleteni s etičkim, političkim, ekonomskim, okolišnim i društvenim pitanjima današnjice i sutrašnjice.

Kako bi mi – kao pojedinci/ke i kao države smanjili svoj ekološki otisak i ostavili/e u naslijeđe budućim generacijama planetu s kojom će se živjeti u simbiozi i suživotu nužno je DANAS početi mijenjati neodržive prakse.

Solidarno za zajednicu! Solidarno za Planetu!

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Sve će biti "bagatela", a unaprijed su poznati datumi i vrijeme održavanja svih Posh store-a ovog proljeća i ljeta

Posh store – prilika za vrpanje po krpicama, a sve će biti bagatela!

Udruga Pobjede poziva vas na sajam rabljenih stvari, popularni “Posh Store”! Posh Store organiziraju već 17 godina kako bi skupili Više…

U kinu Urania se održava promocija Kalendara koji nikad nije bio samo kalendar, očekuje vas i zadnji ovogodišnji "Samo Aleks" i premijeru filma "Akcija Đavolja greda"

Promocija azilskog kalendara, filmska premijera i zadnji ovogodišnji stand up

I ove godine, već tradicionalno pred Božić, u petak 15.12. s početkom u 19:00 h održat će se Promocija Kalendara Više…

Kalendar za 2024. uz 12 prelijepih i fotogeničnih četveronožnih zvijezda donosi i njihove priče skupljene pod imenom "Još se nije rodio ko bi svima ugodio" i iz prve ruke, ili ako vam je draže - šape

Promocija najljepšeg kalendara na svijetu

“U Osijeku, uz riječ kalendar najčešće se veže pridjev najljepši, a kad se to desi svi već znaju o kojemu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vrijedni volonteri, djeca i mladi njih 22, iz i oko Bajera JUG2 izvukli su oko 200 kg otpada

[FOTO] Djeca i mladi očistili Bajer Jug2!

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije