GOSPODARSTVO

Ugovor je potpisan: Dobit ćemo regionalni distribucijski centar za voće i povrće!

U sklopu RDC će se, između ostalog, graditi i linija za proizvodnju soka, sušara za voće i povrće te aukcijska dvorana. RDC ima kapacitet tri tisuće tone jabuka uz mogućnost proširenja do 1500 tona!

  Objavljeno 29.12.2018
  Antonela Verković

  Dobre vijesti za kraj godine!

  Naš župan Ivan Anušić potpisao je Ugovor o izradi projektne dokumentacije za izgradnju Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće (RDC) s tvrtkom “H5” iz Sesveta.

  Na javnom pozivu, među tri pristigle ponude, ova je bila ekonomski najpovoljnija.

  Regionalni distribucijski centar za voće i povrće za cilj će imati povezivanje proizvođača voća i povrća, radi jačanja konkurentnosti, omogućit će im skladištenje robe te organiziran i siguran plasman na tržište, a time će ujedno poljoprivredne proizvođače potaknuti i na povećanje njihove proizvodnje, ističu u uredu župana Ivana Anušića.

  Procijenjena vrijednost nabave je 1,6 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestio je nadalje ured župana Anušića.

  VAŽNOST RDC-A

  U priopćenju za javnost ističe se kako je RDC za voće i povrće projekt od iznimne važnosti za poljoprivredne proizvođače s područja te županije i samu županiju te podsjeća kako je tijekom ove godine osiguran prostor za njegovu izgradnju u Eko industrijskoj zoni Nemetin, kod Osijeka, ukupne površine oko šest hektara, a u proračunu za 2019. godinu, za realizaciju tog projekta osigurano je gotovo 30 milijuna kuna.

  Dodaje se kako je izgradnja RDC-a za voće i povrće, ukupnog kapaciteta tri tisuće tona jabuka i drugih voćnih vrsta pogodnih za skladištenje uz mogućnost proširenja na dodatnih 1.500 tona, planirana je kroz tri faze.

  FAZE IZGRADNJE

  U prvoj fazi predviđena je izgradnja skladišnih kapaciteta za voće i povrće, sa sortirnicom, pakirnicom, laboratorijem za praćenje kontrole kvalitete, potrebne upravne i pomoćne prostorije.

  U drugoj fazi planirana je izgradnja objekta s dodatnim skladišnim prostorom za smještaj voća i povrća, tunela za brzo smrzavanje s potrebnim skladišnim kapacitetima za čuvanje smrznutog voća i povrća, linija za proizvodnju soka, sušara za voće i povrće te aukcijska dvorana.
  U trećoj fazi planirana je izgradnja objekta, u kojem će se nalaziti tehnološki inkubator s linijama za proizvodnju prerađevina od voća i povrća s  prostorijama za pripremu proizvoda za tržište.

  FOTO: Pixabay

   

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  "Vukovarci će dobiti 50 novih radnih mjesta", izjavio je Krešimir Bubalo, član Uprave Peveca

  Tvrtka Pevec potpisala ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vukovaru

  Za početak skupite 'alat' koji vam je potreban za čišćenje unutrašnjosti. To su razne krpe i spužve, usisavač, sredstvo za čišćenje platna ili kože ...

  Proljeće je! ‘Detox’ je potreban i vašim ljubimcima – automobilima!

  Donacijom Grada Osijeka osječkom KBC-u u iznosu od 262.000 kuna opremljena je sala za liječenje urolitijaze na Zavodu za urologiju

  Donacijom Grada Osijeka opremljen Zavod za urologiju osječkog KBC-a