Arhiva

Ukradeni dijelovi zrakoplova u Sportsko poslovnoj zračnoj luci Osijek – Čepin

  Objavljeno 10.09.2016
  OsijekNews redakcija

  Za nekoliko desetaka tisuća kuna oštećene su dvije tvrtke, nakon što su lopovi ukrali dijelove dvaju zrakoplova parkiranih na prostoru Sportske poslovne zračne luke Osijek – Čepin. Uz materijalnu štetu koja se iskazuje novcem, najveća je šteta nanesena najmlađima koji više neće imati što vidjeti u prezentacijskom zrakoplovu.

  – Više sam tužan nego ljut. Provaljeno je u gostujući avion iz kojeg je ukradena poljska crpka koja služi za utovar otrova protiv komaraca i nešto alata aviomehaničara. S naše stare “Utve 66”, koja nam služi kao prezentacijski avion da bismo djeci pokazali sve što se inače u avionu nalazi, počupali su instrumente. Sada djeci jedino možemo pokazati avion bez instrumenata i rupe u kokpitu – kazao nam je o ovoj nesvakidašnjoj krađi Zvonimir Hromatko, operater Sportske poslovne zračne luke.

  Inače, “Utva 66” više nije operativan avion i dugo nije registriran, ali je, prema Hromatkovim riječima, stvarno bio grijeh iz njega bilo što ukrasti. “Nikome ti dijelovi ne služe ni za što osim da ih drži na polici, a djeci je mnogo značilo. Da nisu ukradeni i neki vrijedni dijelovi, rekao bih da je to više vandalizam, ali ovako je ipak krađa. Ni najmanje zrakoplovne instrumente ne može se kupiti za manje od 300 do 400 eura komad. Čak i da onaj tko je ukrao dijelove iz naše Utve ima avion, ne bi ih mogao nigdje ugraditi, jer su prestari”, kaže Hromatko.

  – Zrakopov iz kojeg je ukradena crpka za otrov za komarce sada ima troškove, jer ćemo je ponovno morati naručiti iz Novog Sada da bismo uopće mogli raditi – doznajemo od Zvonimira Hromatka.

  Kako doznajemo u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj, krađa dijelova iz zrakoplova dogodila se između 20. kolovoza i 8. rujna. Policija je pokrenula potragu za lopovom, ili više njih, koje očekuje odgovarajuća kaznena prijava.

  S.Lacić

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Drama iznad Osijeka – mali avion lokalne tvrtke sletio na trup

  Piper PA 44 tvrtke Air Pannonia danas je prisilno sletio na pistu Športske zračne luke Čepin pri čemu, srećom, nitko Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Sezona grijanja već nam je otvorila svoja vrata, a s grijanjem osim skupljih režija dolazi i do češćih požara. Evo savjeta kako ih spriječiti...

  Evakuacija i spašavanje u GPP-u Osijek – uz vrijednu ekipu iz JPVP-a nema brige od požara!

  Ovogodišnja će Miholjska regata biti održana dan nakon blagdana Svetog Mihovila, zaštitnika župe u kojoj se nalazi klub

  Miholjska regata – ‘Ajmo svi na Dravu!

  Treći po redu Osječki pješački put, na "tapeti" je za 6. listopada 2018. Jesmo li spremni?

  Osječki pješački put – Idemo šetati?