KULTURA

Ulična ‘tuča’ – tamburaški okršaj osječkih i novosadskih tamburaša

Ovo mora biti vrhunska zabava, bez obzira na glazbene afinitete ... Prva jesenska večer!

    Objavljeno 20.09.2018
    Alan Srčnik

    Cijele večeri uživat ćemo u nesvakidašnjem glazbenom događaju, svojevrsnoj uličnoj bitci – tamburaškom okršaju osječkih, dravskih i novosadskih tamburaša s Dunava.

    Zabavimo se prve jesenske večeri u petak 21. rujna na glavnom trgu uz tamburaše s Dunava i Drave iz dva prijateljska grada Novog Sada i Osijeka te gastronomsku ponudu osječkih restorana, pivnica, vinoteka i drugih ugostitelja – poziva TZ Grada Osijeka na službenoj internetskoj stranici.

    – U središtu trga će se, kako je običaj na Osječkoj Ljetnoj Noći, postaviti stolovi kao svojevrsna velika gradska terasa, a na okolnimštandovima se mogu pronaći proizvodi osječkih, slavonskih i baranjskih obrtnika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava – piše TZ.

    • 18:00 kip Picassa uz Zimsku luku (dravska promenada), Tamburitza Street Battle – ulični tamburaški “okršaj”
    • 19:00 glavni trg, Trg dr. A. Starčevića. Koncertni program na trgu trajat će do 22 sata

    No, vratimo se zakratko središnjem događaju …

    Projekt Tamburitza Street Battle, dio programa Novi Sad 2021 – Europska prijestolnica kulture, u Osijeku će doživjeti svoje drugo izdanje, nakon siječanjske premijere u Novom Sadu. U uličnoj glazbenoj bitci na potezu Promenade od kipa Picassa pa do Trga dr. Ante Starčevića, sučelit će se domaći Tamburaški sastav Osječki band i Tamburaški orkestar Romanca iz Novog Sada.

    Koncept ulične glazbene bitke, odnosno street battlea, posuđen je iz hip-hop i rap glazbene kulture, a osječki i novosadski virtuozi u ovom će eventu pokazati urbano lice tamburaške glazbe. U organizaciji eventa uz Grad Osijek i Turistički zajednicu grada Osijeka sudjeluje Fondacija Novi Sad 2021, organizacija zadužena za provedbu programa Europske prijestolnice kulture.

    Foto: Youtube (‘snapshot’)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

    Filmski kviz kao poklon za Uskrs

    Bogat kazališni i filmski program u kinu Urania se nastavlja i narednih mjeseci, a u pripremi je mnoštvo novih i zabavnih naslova.

    Kino Urania – 3 premijere, 7 novih predstava i 2. filmski kviz

    Poziv je otvoren za sve mlade (i sve koji se tako osjećaju) raspoložene za timski i kreativni rad koji se ne ustručavaju istaknuti svoje mišljenje i žele naučiti nešto novo

    Pridruži se Klubu kazališne publike u Osijeku!