POLITIKA

Umirovljeničke stranke zajednički podržale Anušića za župana i Radića za gradonačelnika

Radić: "Prvi puta u Osijeku su se ujedinili umirovljenici s ciljem podrške jednom programu kojim ćemo osigurati bolji život za sve Osječanke i Osječane"

  Objavljeno 26.04.2021
  Darija Kovačić

  Uz Dom za starije i nemoćne osobe Osijek u Drinskoj ulici, u nedjelju je održana konferencija za javnost na kojoj su predsjednik Aktivnih nezavisnih umirovljenika (ANU) Drago Šerić, predsjednica osječke organizacije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Jelena Dodig i potpredsjednik Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) Valentino Fabing zajednički podržali kandidature Ivana Anušića za župana osječko-baranjske županije i Ivana Radića za osječkog gradonačelnika.

  “Mi smo najavili na početku ovog izbornog ciklusa da želimo okupiti sve političke snage koje žele promjenu u Gradu Osijeku. Rezultat toga je i današnje predstavljanje ovih umirovljeničkih stranaka koje će ići s nama u koaliciju. Našli smo se na programskim načelima, dogovorili smo prioritete koji se tiču umirovljeničke populacije, a bitno je reći da s ovim Hrvatska demokratska zajednica pokazuje širinu i uključivost na gradskoj i županijskoj razini. Ključno je započeti s konkretnim promjenama, pratiti dinamiku, imati političku stabilnosti i s novim ljudima pokrenuti aktivnosti u Gradu Osijeku”, rekao je Anušić.

  U Gradu Osijeku ima 30 tisuća umirovljenika, a prema riječima čelnika ANU-a HSU-a i BUZ-a utvrđeni su prioritetni projekti koji će se realizirati u suradnji s osječkim odnosno županijskim HDZ-om. To je proširenje kapaciteta umirovljeničkih domova. Upravo na mjestu gdje je održana konferencija za javnost uz postojeći Dom u Drinskoj ulici je gradska parcela na kojoj se planira proširenje županijskog Doma za starije i nemoćne. Palijativa odnosno hospicij, veći broj usluga u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, dnevni boravci za umirovljenike, financijska skrb što znači trajni mjesečni dodatak za one koji su ispod socijalnog minimuma, to su potrebe umirovljenika, rečeno je na konferenciji.

  “Naš fokus je okrenut prema budućnosti, a našim umirovljenicima želimo osigurati dostojanstveniji i ugodniji život. Prvi puta u Osijeku su se ujedinili umirovljenici s ciljem podrške jednom programu kojim ćemo osigurati bolji život za sve Osječanke i Osječane”, rekao je Radić.

  Foto: HDZ

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Veliki gradovi idu u 2. krug

  Izabrano 70 gradonačelnika, rast opcije nezavisnih kandidata

  Od 70 izabranih gradonačelnika u prvom krugu lokalnih izbora, 36 je HDZ-ovih, šest manje nego 2017., SDP-ovih je 13, jedan Više…

  „Grad Osijek ne treba ni desne ni lijeve politike, već bolje sutra za sve građane"

  Berislav Mlinarević te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora

  Berislav Mlinarević, nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Osijeka te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora „Naš Više…

  Lokalni izbori više nabijeni strašću od državnih  

  Sessa: Izbori prošli mirno, u demokratskoj atmosferi

  Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Đuro Sessa izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo načinom na koji su provedeni nedjeljni izbori za Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  „Grad Osijek ne treba ni desne ni lijeve politike, već bolje sutra za sve građane"

  Berislav Mlinarević te njegovi zamjenici obratili se javnosti nakon prvog kruga lokalnih izbora

  Lokalni izbori više nabijeni strašću od državnih  

  Sessa: Izbori prošli mirno, u demokratskoj atmosferi