ŽIVOT

Upalili smo četvrtu, i zadnju, adventsku svijeću

Zapalio ju je hrvatski gimnastički reprezentativac i jedan od osječkih najuspješnijih sportaša Robert Seligman

Objavljeno 21.12.2020
Ivona Amidžić

Četvrtu adventsku svijeću na vijencu ispred osječke Konkatedrale, zapalio je hrvatski gimnastički reprezentativac i jedan od osječkih najuspješnijih sportaša Robert Seligman, prenosi Radio Osijek.

U ovoj, po svemu neobičnoj godini, prva adventska svijeća bila je posvećena vrijednom i požrtvovnom medicinskom osoblju, druga je slavila Osijek kao grad kulture i umjetnosti, dok je treća istaknula inovativne i kreativne građane koji nam donose razvoj i rast.

Četvrtom, koja simbolizira ljubav, odana je tako počast Osijeku kao gradu koji voli sport. Kako je istaknuo Robert Seligman, iznimno je zahvalan što mu je pripala čast zapaliti posljednju svijeću na adventskom vijencu.

“To je dokaz da je sport jako bitan za Osijek i Osječko-baranjsku županiju, te da je općenito bitan za društvo u kojemu živimo. To je ono što mene posebno veseli jer uvijek govorim da sportaši nisu tu samo kako bi osvajali medalje nego moraju biti primjer drugima jer sport je jako dobra zdravstvena prevencija ali i priprema mladima za ono što kasnije u životu dolazi, a to je ozbiljan život, posao i obitelj”, rekao je Seligman.

Zatim je sažeo svoju sportsku 2020. godinu: “Za mene je ova godina bila iznimno izazovna, puna uspona i padova. Krenula je s veljačom kada sam na olimpijskim kvalifikacijama na Svjetskom kupu u Australiji po prvi puta u životu doživio težu ozljedu slomivši prst na finalnom nastupu. Poslije toga slijedila je rehabilitacija, zatim zatvaranje zbog korone kada jedno vrijeme nismo uopće mogli ući u dvoranu i trenirati. Nakon toga je uslijedio povratak na najbolji mogući način kada sam odmah na prvom Svjetskom kupu osvojio medalju, zatim pobjeda i na Prvenstvu Hrvatske, a prije tjedan dana i 4. mjesto na Europskom prvenstvu u Turskoj. Sada na kraju godine čeka me najljepši Božićni poklon, a to je prinova u obitelji, tako da će unatoč svemu 2020. godina za mene u životu uvijek biti posebna”, rekao je Seligman.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Ne možemo proizvoditi nešto na čemu stvaramo gubitke, kao što šećerane ne mogu prerađivati šećer kad konkurentniji dolazi iz Mađarske, Francuske, Njemačke itd."

Gasi se i osječka šećerana: Od sada je samo skladište

Nakon gašenja šećerane u Virovitici prije mjesec dana, sada se gasi i osječka. Dvjestotinjak radnika, obećavaju vlasnici, bit će zbrinuti Više…

Piližota pojašnjava kako će za građane Osijeka i okolice trošak kremacije biti gotovo dvostruko jeftiniji nego do sada

S radom počinje krematorij u Osijeku, drugi u Hrvatskoj

U Osijeku s radom počinje novi krematorij, drugi po redu u Hrvatskoj, u čiju je izgradnju i opremanje iz gradskoga Više…

Prikupljeni školski pribor doniran Osnovnoj školi u Glini. Kreće nova akcija.

Udruga izviđača “Slavonski hrast” i dalje pomaže potresom pogođenom području

U vrijeme korone i mjera koje se provode s ciljem zaštite od epidemije izviđačima doista nije lako provoditi svoje redovite Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Očekuje se poskupljenje

Od utorka nove cijene goriva

Glavni cilj projekta „Drvo solidarnosti“ je osvješćivanje ljudi o važnosti očuvanja prirode te poticanje ponovnog povezivanja čovjeka s prirodom

Održana sadnja drveta u sklopu projekta Drvo solidarnosti

Časopis Jezik i zaklada "Dr. Ivan Šreter" i ove godine dodjeljuju nagradu za najbolju novu hrvatsku riječ

Prijedlozi novih hrvatskih riječi vezani za pandemiju