KULTURA

Urania – Odiseja kroz vlastitu samospoznaju

Na program kina Urania uz Uboga stvorenja stiže i nova raskošna adaptacija književnog klasika Alexandra Dumasa Tri Mušketira: Milady.

Objavljeno 17.01.2024
Matija Ivanković

Neke redatelje i njihove radove ne preskačemo! Jedan od njih je i krajnje osebujni Grk Yorgos Lanthimos, čiji je posljednji film Uboga stvorenja (Poor Things) jedan je od najiščekivanijih, a potom i najhvaljenijih naslova godine. Temeljen na romanu škotskog pisca Alasdaira Graya, djelo donosi jedinstveno filmsko iskustvo fantastične evolucije mlade žene s Emmom Stone, Willemom Dafoeom i Markom Ruffalom u glavnim ulogama. Film ovjenčan s dva Zlatna globusa (za najbolju glumicu i najbolji mjuzikl/komediju) koji će ljudsku prirodu u potpunosti pretresti i preispitati te na vrlo zabavan način propitkivati temu slobode i seksualnosti. Nevjerojatne reakcije kritičara  i publike, sjajna tema, glazba, gluma, glumci, kostimografija, režija…razlog su više za uživanje u ovom fantastičnom naslovu.

Na program kina Urania uz Uboga stvorenja stiže i nova raskošna adaptacija književnog klasika Alexandra Dumasa Tri Mušketira: Milady. D’Artagnan je prisiljen udružiti snage s Milady kako bi spasio Constance, koja je oteta pred njegovim očima. No kako je rat najavljen, a Athos, Porthos i Aramis već su se pridružili fronti, tajna iz prošlosti razbija stare saveze. Film predstavlja nove likove i brojne lokacije, od slavnog Louvrea do Buckinghamske palače, preko oluka Pariza do opsade La Rochellea…

Ne propustite pogledati ni obiteljske sinkronizirane avanture Ekipa iz džungle 2: Svjetska turneja i Medino božićno čudo, 50. jubilarni  film Woody Allena Udar sreće, nastavak „ČudaGolubica: Čudesna priča, krimi komediju Francoisa Ozona Zločin je moj, novu romantičnu komediju Christiana Petzolda Crveno nebo i pobjednika festivala u Cannesu i dobitnika glavne nagrade Europske filmske akademije Anatomija pada.

Glasaj za prestižnu europsku filmsku nagradu LUX Audience Award i osvoji putovanje u Europski parlament na dodjelu nagrade. Glasati  možeš putem LINKA.

Iskaži svoju ljubav prema europskom filmu – GLEDAJ i OCIJENI filmove te OSVOJI nagradu:

  1. 20,000 VRSTA PČELA (Estibaliz Urresola Solaguren)
  2. PALO LIŠĆE (Aki Kaurismäki)
  3. ON THE ADAMANT (Nicolas Philibert)
  4. SMOKE SAUNA SISTERHOOD (Anna Hints)
  5. THE TEACHERS’ LOUNGE (Ilker Çatak)

Ovaj program zajedničkim snagama promiču Europski parlament, LUX nagrada publike, Kreativna Europa – MEDIA program, Europska komisija, Europska filmska akademija i Europa Cinemas.

Nastavljamo i s VR Game Room-om, gdje možete istražiti VR svijet pomoću naših Occulus Quest naočala te isprobati neke od najpopularnijih VR igrica.

Vrijeme je i za prvu ovogodišnju komediju!

Predstava „Kako i zašto ubiti muža“ nastala je nakon burne reakcije nježnog spola na priručnik ,,Kako i zašto ubiti suprugu”. U ovoj urnebesnoj komediji žene će saznati na koji tip muža su osuđene, s podrobnim objašnjenjem ponašanja i maštovitim preporukama za uklanjanje istih. Tu će se naći različiti tipovi supruga, od kućnog majstora, hipohondra, seksualnih manijaka, razmaženih kretena. Predstavu možete pogledati u kinu Urania u četvrtak 25.1. Prvi termin (19:00 h) je rasprodan, a mjesta još uvijek ima za novi dodatni termin – isti dan u 21:00 h!

ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania: ponedjeljak do srijeda u vremenu od 12:00- 21:00 sati, četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati, a vikendom od od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati. Za ostale informacije nas možete kontaktirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka na Facebooku ili Instagramu kina Urania.

Program Kina Urania 18.1.-24.1.2024 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Nastavak, koji ponovno okuplja spektakularnu A listu glumaca, istražuje mistično putovanje Paula Atreidesa

Dina – Saga se nastavlja

Krećemo na putovanje znanstveno-fantastičnog spektakla nagrađivanog redatelja Denis Villeneuvea Dina: drugi dio, novim poglavljem slavnog romana Dina (Dune) Franka Herberta. Više…

Doznati ćemo "Tko je ovdje lud" zašto netko ima a "Nit' ora nit' kopa"... u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stižu i 2 nova filmska naslova

Ponovno pitamo: Tko je ovdje lud?

Četvrtak 29. veljače u kinu Urania neće biti poseban samo zbog datuma. Na taj dan će ponovno ugostiti Kazalište Planet Više…

U novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stižu i 3 nova filmska naslova. Ožujak i početak travnja u kino Urania donose 4 nove stand up komedije!

U ožujku 4 nove predstave u kinu Urania

Ožujak i početak travnja u kino Urania donose 4 nove stand up komedije! Najnoviji stand up show jednog od začetnika Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Slovenski saksofonist Igor Lumpert svojim se sviranjem i komponiranjem probio u sam vrh globalne jazz scene, čemu je zacijelo doprinijelo i to što već više od dvadeset godina živi i djeluje u New Yorku.

[NAJAVA] Koncert Igor Lumpert Synchronicity

Nastavak, koji ponovno okuplja spektakularnu A listu glumaca, istražuje mistično putovanje Paula Atreidesa

Dina – Saga se nastavlja

Možda je baš ova smotra novi početak za buduće pjesnike, novinare i glumce. Vrijeme će svakako pokazati.

Županijska smotra LiDraNo 2024.