ŽIVOT

Urban Fest Osijek i ove godine garantira novu dozu plesne energije

Urban Fest Osijek vraća se na lijevu obalu Drave, kod Katakombi i spreman je zabaviti publiku više nego ikada prije

Objavljeno 11.09.2020
Ivona Amidžić

Nakon što ljetna sezona polagano zatvara svoja vrata, sada već po nekakvoj tradiciji, Urban Fest Osijek i ove godine, 18. i 19. rujna donosi novu dozu plesne energije unatoč teškim vremenima prouzrokovanim koronakrizom.

“Ove smo se godine odlučili za lokalnu priču, jer kako svako vrijeme nosi svoje izazove, tako je i ovo bilo izazovno za nas te smo se za ovu godinu odlučili izabrati gotovo pa najbolje što Osijek nudi i cijeli festival organizirali na promociji lokalne scene”, navode organizatori.

Prvi dan festivala (petak, 18. rujna) namijenjen je lokalnim demo bendovima u cilju promoviranja underground scene u Osijeku koja je uvijek bila jaka, a Urban Fest Osijek svoju priču je i započeo upravo iz tog razloga da pruža priliku demo bendovima na velikoj sceni uz poznata domaća i inozemna glazbena imena. Ove je godine situacija nešto drugačija iz dobro poznatih razloga, ali zato će u petak s početkom u 18 sati festival otvoriti osječki demo bendovi Rovovsko stopalo, Lethe, Layka, Izumiranje vrste uživo i Echoes.

Subota je rezervirana za dvije paralelne pozornice. Koncertna pozornica namijenjena je za jake domaće hip-hop i trap-pop snage. XVII kolektiv, Tin Arbutina, Neispavani, Manda, zatim već široj sceni poznata Retfatlanta te Krankšvesteri koje ne treba posebno predstavljati, jer je riječ o već na regionalnoj razini jakom glazbenom imenu.

Paralelno će se odvijati i svirka na TRAUM pozornici koja će ugostiti esenciju osječkog clubbinga, moćnu Insolate i Volstera te Marka Felingera i kole3k uz nositelja buduće scene Phrasala.

Koncertni programi će oba dana započeti u 18 sati i trajat će do ponoći.

“Važno je napomenuti kako ćemo se pridržavati svih propisanih mjera, prostori na kojem će biti postavljeni stageovi su dovoljno prostrani da svaki može potpuno sigurno primiti do tisuću ljudi. Uz sve druge propisane mjere, evidenciju prisutnih i mjerenje temperature, obaveznu dezinfekciju i držanje udaljenosti smatramo da će svi posjetitelji moći bezbrižno uživati u glazbi, trenutku i nadamo se odličnom vremenu”, poručuju organizatori.

Ulaznice za Urban Fest Osijek

Prvi dan festivala je za sve posjetitelje besplatan, dok je cijena ulaznica u pretprodaji za drugi dan festivala 60 kn, a na ulazu 80 kn. Svaka pozornica ima svoj ulaz koji se naplaćuje. Ulaznice se u pretprodaju mogu kupiti u Barcelona pubu (Vukovarska 4a, Osijek) te u sustavu Entrio – Urban Fest Osijek 2020.

Sve obavijesti i novosti o festivalu možete pratiti i putem društvenih mreža: Facebook stranica Urban Fest Osijek te na službenom facebook događaju Urban Fest Osijek 2020. – Lijeva obala Drave – Katakombe.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Headlineri ove godine su Brkovi, Svemirko, Kukus, 2xŠihta i Baks, a od ostalih izvođača ističemo:  Šarenu pojavu, Kratak fitilj, Krah 1573, Clark Can't Fly, Pale Origins, Igla i Ziherice, Grozni gadovi, Moxie 8...

20. Urban Fest Osijek – Spektakl na lijevoj obali Drave

Ove godine Urban Fest Osijek obilježava 20. obljetnicu festivala s potvrđenih oko 30 izvođača različitih žanrova – od modernih metal Više…

Moto klub Osijek poziva sve klubove, motocikliste i građane na dobru zabavu na lijevoj obali Drave! Ulaz na sve programe je besplatan

22. Moto susreti Moto kluba Osijek

Moto klub Osijek i ove godine organizira tradicionalne moto susrete na lijevoj obali Drave. 22. susreti bit će održani od Više…

Za ovu prigodu članovi Udruge majstori kotlića Slavonije i Baranje pripremit će 2500 porcija ukusnog graha koje će se besplatno dijeliti građanima.

Grad Osijek organizira tradicionalnu podjelu graha na Međunarodni praznik rada

U ponedjeljak, 1. svibnja, Grad Osijek organizira na lijevoj obali Drave kod katakombi prigodno obilježavanje Međunarodnog praznika rada. Za tu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

“Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.