OSJEČANI

Uručene stipendije grada Osijeka, ali i Zaklade Srce grada Osijeka

Studenti i učenici, sve mlade snage pravo su srce našeg grada, a pred Božić su im uručene stipendije... :)

Objavljeno 27.12.2018
Antonela Verković

Grad Osijek uručio je pred Božić 20 učeničkih i 30 studentskih stipendija.

Gradonačelnik Grada Osijeka donio je Odluku temeljem koje će se u školskoj godini 2018./2019. dodijeliti 20 učeničkih i 30 studentskih stipendija redovnim učenicima srednjih škola i studentima sveučilišnih i stručnih studija. Iznos mjesečne stipendije je 800,00 kuna za studente i 400,00 kuna za učenike.

Ugovor o stipendiranju sklapa se na razdoblje od jedne školske odnosno akademske godine. Grad stipendira učenike četverogodišnjih srednjih škola od treće godine školovanja, a učenike trogodišnjih strukovnih škola od druge godine
školovanja.

Grad stipendira studente od prve godine diplomskog studija odnosno od druge godine dodiplomskog studija i integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija.

Od utvrđenog broja stipendija najmanje 75% stipendija se odobrava kandidatima koji se školuju za deficitarna zanimanja.

STIPENDIJE ZAKLADE SRCE GRADA OSIJEKA

U 2017. i 2018. Zaklada je osigurala ukupno 29 stipendija, a u 2019. dodatnih 28. Na Javni natječaj objavljen 15. listopada o.g. , s produženim rokom prijave zbog velikog interesa do 9. studenoga, prijavilo se 36 studenata, od kojih je uvjete ispunilo 29, no jedan je naknadno prihvatio Državnu stipendiju.

Za ovaj, treći krug stipendija zaklade, osigurano je 540.000 kuna. Ukupna vrijednost pojedinačne stipendije iznosi 18.000,00 kn, a dodjeljuje se 1.000,00 kn mjesečno u razdoblju od listopada 2018. do rujna 2019., potom 3.000,00 kn jednokratno u listopadu 2019. ukoliko je ispunjen uvjet redovnog upisa u višu akademsku godinu ili obrane završnog rada na završnoj godini te 3.000,00 kn jednokratno u listopadu 2019. ukoliko je ispunjen uvjet položenih svih ispita za akademsku godinu 2018./2019.

Osim novčane pomoći, Zaklada će korisniku stipendije pokušati osigurati mentora – prijatelja Zaklade na osječkim fakultetima za pomoć u dodatnom stručnom i znanstvenom radu te suradnju s donatorima Zaklade kroz praktično usavršavanje stipendista.

Najveći podupiratelj i pokrovitelj Zaklade je Grad Osijek, a osnovana je u želji pružanja potpore mladim darovitim ljudima u njihovom školovanju za koje njihove obitelji nemaju dovoljno materijalnih sredstava.

Do sada akumulirana sredstva Zaklade koja su ponuđena osječkim studentima, uključujući i ovu podjelu, iznose približno 1.000.000,00 kn.

FOTO: Pixabay (ilustracija)

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U velikoj konkurenciji upravo je rad osječkih studenata izabran za najbolji! :D

Hvale vrijedni rezultati studenata medicine u Sarajevu!

Od 7. do 10. veljače 2019. godine u Sarajevu, održan je četvrti po redu „International Medical Students’ Congress“ – SaMED. Više…

Istražili smo cijene u Studentskom centru... Mogu doći svi - umirovljenici, zaposleni, nezaposleni, mladi, stari...

STUC: Najpovoljniji ručak! Ne samo za studente! Za sve!

Naš grad – grad studenata. To već zna cijela Hrvatska i ptice na grani. U naš grad dolaze studirati mladi Više…

Upisali jedan fakultet, a završili drugi...

Svečana promocija studenata Sveučilišta J. J. Strossmayera

U subotu 2. veljače u 10 sati, u svečanoj Auli Rektorata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, održana je svečana promocija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Možete li vjerovati da je prošlo 16 godina od kad su dečki iz Krivičnog djelovanja "izbacili" 'Leganini'? Vrijeme je da se podsjetimo... ;)

“Lega, ne brini, samo dimi, leganini” – tko se sjeća ovih stihova?