ŽIVOT

Uručene svjedodžbe i simbolični darovi za žene zaposlene u okviru projekta „OsnaŽENA“

Na području Osijeka zaposleno je 13 žena koje su brinule o 158 korisnika te pružile 30.158 usluga u dvije godine

Objavljeno 16.09.2020
Ivona Amidžić

Osječki Crveni križ prije dvije godine je u okviru projekta „OsnaŽENA“ zaposlio 35 vrijednih, a dugotrajno nezaposlenih žena koje su na području Osječko-baranjske županije skrbile o 400 korisnika – starijih i nemoćnih osoba u potrebi za potporom u kućanstvu. Jučer su im na završnoj konferenciji projekta uručene svjedodžbe i simbolični darovi za 79.281 pruženu uslugu.

Ravnatelj osječkog Crvenog križa Denis Ćosić pojasnio je da je riječ o pomoći u dostavi namirnica, u održavanju čistoće domova korisnika, o pomoći pri oblačenju i svlačenju, o brizi o higijeni, o pomoći u socijalnoj integraciji, u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava, te o pružanju podrške korisnicima u raznim društvenim aktivnostima.

Zahvalnice su uručene i partnerima u projektu, a uime Grada Osijeka zahvalnicu je od predsjednika Crvenog križa Osijek Aleksandra Včeva preuzela osječka dogradonačenica Žana Gamoš, čestitavši svim dionicima, osobito projektnom temu, na uspješnoj provedbi ovako izdašnog projekta.

“Grad Osijek od prvog dana partner je u ovom iznimno vrijednom i kvalitetnom projektu. Ovo je projekt gdje smo svi na dobiti, prije svega zajednica u kojoj živimo, zatim žene koje su nakon duge nezaposlenosti dobile priliku raditi, i naravno svi korisnici, starije i nemoćne osobe koje imaju potrebu za ovakvim oblikom skrbi”, kazala je Gamoš, te dodala da je na području Osijeka zaposleno 13 žena koje su brinule o 158 korisnika te pružile 30.158 usluga u dvije godine.

“Drago mi je što će se ovaj projekt nastaviti, a Grad Osijek će naravno ostati partner i nastaviti dugu i kvalitetnu suradnju s osječkim Crvenim križom”, zaključila je osječka dogradonačelnica.

Inače, projekt ,,OsnaŽena – Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena” vrijedan je 5,6 milijuna kuna i sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Prijavljen je u okviru Poziva ,,Zaželi – program zapošljavanja žena, a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Program obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja zanimljiv je i bogat, a donosimo ih redom :D

Europski tjedan održivog razvoja ove godine obilježava i Osijek

“Razumjeti. Promijeniti. Ponovno voljeti.” moto je obilježavanja Europskog tjedna održivog razvoja kojem se ove godine pridružio i Osijek. U subotnjem Više…

"Očekujemo da ZZJZ i okolnim općinama i gradovima uputi preporuke za aviotretmanom jer jedino takvim, zajedničkim djelovanjem možemo postići veću učinkovitost provedenih tretmana"

Osijek potvrdio: Naredna dva dana ponovno aviotretiranje komaraca

Prema danas zaprimljenim preporukama Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Grad Osijek u srijedu i četvrtak provodi tretmane komaraca iz Više…

U sklopu ove akcije izradili su 2.391 i podijelili 2.030 zaštitnih vizira koji se sastoje od nosača izrađenih 3D pisačem, zaštitne PET folije i elastične gume – pričvrsnice za korisnikovu glavu

Zahvala volonterima i Zajednici tehničke kulture na pomoći u borbi protiv pandemije

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš na primanju za volontere Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka – zahvalila dionicima koji su bili uključeni Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Cijeli tjedan za svaku šetnju koju pružite jednom od njihovih "kerovaca" možete izvući tombolu - Naglašavaju kako se svaka dobitna ;)

Udruga Pobjede pripremila veliku tombolu u Azilu “Povratak otpisanima”

U dva dana možete očekivati kulturno-umjetnički program i bogatu gastronomsku ponudu :D

I ove se godine održava Paprikafest u Lugu, sajam domaće začinske paprike i drugih proizvoda

U samoizolaciji još 75 novih kontakata, trenutno ukupno 445 osoba

U zadnja 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek obrađen 201 uzorak, samo dva nalaza pozitivna