ŽIVOT

Uručene svjedodžbe i simbolični darovi za žene zaposlene u okviru projekta „OsnaŽENA“

Na području Osijeka zaposleno je 13 žena koje su brinule o 158 korisnika te pružile 30.158 usluga u dvije godine

Objavljeno 16.09.2020
Ivona Amidžić

Osječki Crveni križ prije dvije godine je u okviru projekta „OsnaŽENA“ zaposlio 35 vrijednih, a dugotrajno nezaposlenih žena koje su na području Osječko-baranjske županije skrbile o 400 korisnika – starijih i nemoćnih osoba u potrebi za potporom u kućanstvu. Jučer su im na završnoj konferenciji projekta uručene svjedodžbe i simbolični darovi za 79.281 pruženu uslugu.

Ravnatelj osječkog Crvenog križa Denis Ćosić pojasnio je da je riječ o pomoći u dostavi namirnica, u održavanju čistoće domova korisnika, o pomoći pri oblačenju i svlačenju, o brizi o higijeni, o pomoći u socijalnoj integraciji, u posredovanju pri ostvarivanju raznih prava, te o pružanju podrške korisnicima u raznim društvenim aktivnostima.

Zahvalnice su uručene i partnerima u projektu, a uime Grada Osijeka zahvalnicu je od predsjednika Crvenog križa Osijek Aleksandra Včeva preuzela osječka dogradonačenica Žana Gamoš, čestitavši svim dionicima, osobito projektnom temu, na uspješnoj provedbi ovako izdašnog projekta.

“Grad Osijek od prvog dana partner je u ovom iznimno vrijednom i kvalitetnom projektu. Ovo je projekt gdje smo svi na dobiti, prije svega zajednica u kojoj živimo, zatim žene koje su nakon duge nezaposlenosti dobile priliku raditi, i naravno svi korisnici, starije i nemoćne osobe koje imaju potrebu za ovakvim oblikom skrbi”, kazala je Gamoš, te dodala da je na području Osijeka zaposleno 13 žena koje su brinule o 158 korisnika te pružile 30.158 usluga u dvije godine.

“Drago mi je što će se ovaj projekt nastaviti, a Grad Osijek će naravno ostati partner i nastaviti dugu i kvalitetnu suradnju s osječkim Crvenim križom”, zaključila je osječka dogradonačelnica.

Inače, projekt ,,OsnaŽena – Ojačajmo starije i nemoćne aktiviranjem žena” vrijedan je 5,6 milijuna kuna i sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Prijavljen je u okviru Poziva ,,Zaželi – program zapošljavanja žena, a Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali su Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

foto: Grad Osijek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Polaznice ovog seminara će imati priliku naučiti osnove samoobrane poput analize konfliktnih ponašanja, osnove preventivnog ponašanja: kako reagirati glasom, pozicijom tijela i gestikulacijama, kako se obraniti kada je napadač znatno snažniji

Krav Maga – Sigurna u sebe! Svaki dan!

Povodom Nacionalnog dana protv nasilja nad ženama udruga Krav Maga Hrvatska organizira besplatne seminare za žene 23.09. u Zagrebu, Osijeku Više…

Okupljanje se inače  održava radi druženja i bijega od svakodnevice, a danas je Sandra Kukec (bračni savjetnik/terapeut) održala svoje predavanje za više od 100 prisutnih žena

[FOTO] Doručak za žene

Danas je održan doručak za žene koji je započeo kao projekt Evanđeoske pentekostna crkva Radosne vijesti. Namjena mu je bila Više…

Međunarodni dan žena je globalni dan kojim se slave društvena, ekonomska, kulturna i politička dostignuća žena

Sretan vam Međunarodni dan žena!

Početkom 20. stoljeća pojavila se ideja za obilježavanjem Međunarodnog dana žena. To je bilo vrijeme brze industrijalizacije i ekonomske ekspanzije, Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje