GOSPODARSTVO

Uskoro gotova energetska obnova društvenog doma u Čepinskim Martincima

Energetska obnova je pri kraju te će tako martinčani dobiti dom sa smanjenim troškovima potrošnje energije, a boravak u prostoru bit će ugodniji

    Objavljeno 03.05.2021
    Lana Matić

    Društveni dom u Čepinskim Martincima zgrada je sagrađena davne 1955. godine pa joj je “novo ruho” itekako trebalo.

    Bespovratna sredstva
    Za projekt energetske obnove društvenog doma u Čepinskim Martincima Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je odluku o financiranju u najvišem iznosu bespovratnih sredstava od 761.237,92 kuna. Dodatnih 327.419,37 kuna bespovratnih sredstava odobrilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Za ovaj projekt odobreno je  ukupno 1.088.657,29 kuna bespovratnih sredstava, a razliku do punog iznosa će također sufinancirati Općina Čepin.

    Aktivnosti projekta obuhvaćaju, između ostalog, izradu glavnog projekta energetske obnove s pripadajućim elaboratom, povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, povećanje toplinske zaštite stropa prema negrijanom prostoru.

    Zamijenit će se, nadalje, vanjska stolarija, ugraditi novi visokoučinkoviti sustav grijanja, uvesti sustav prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom, uvesti sustav daljinskog očitanja potrošnje energije i vode i sustav kontrolnih mjerila energenata i vode. Sve će to smanjiti troškove potrošnje energije, a boravak u prostoru bit će ugodniji.

    Prilagođen invalidima
    Obuhvaćene su projektom i horizontalne mjere koje se odnose na provedbu novih elemenata pristupačnosti kojima se omogućava neovisan pristup, kretanje i korištenje prostora u skladu s pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti.

    Energetskom obnovom Društvenog doma stanovnici Čepinskih Martinaca dobit će moderno uređeni prostor za održavanje raznih obiteljskih svečanosti, kao što su krizme, pričesti, rođendani, svatovi…, ali i za održavanje raznih događanja koja organiziraju udruge građana – nogometni klubovi, lovačka društva, a prije svega Kulturno-umjetničko društvo Čepinski Martinci koji svojim dugogodišnjim djelovanjem obogaćuje društveni život u Čepinskim Martincima.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Fond će idući tjedan objaviti popis svih zaprimljenih prijava, a informaciju o zaprimanju prijavitelji već sada mogu pronaći u svom korisničkom pretincu sustava e-građani

    Veliki Interes – 11 926 građana zatražilo poticaje za energetsku obnovu svojih domova

    Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je danas u 12 sati privremeno zatvorio Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih Više…

    Znate li da za obnovu vaše kuće možete dobiti bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost?

    Poziv Fonda za zaštitu okoliša na informativno-edukativnu radionicu: Kako do bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća?

    Energetskom obnovom obiteljskih kuća moguće je uštedjeti na režijama od 30 do 60%, povećati udobnost stanovanja, ali i očuvati okoliš. Više…

    Bespovratna sredstva odobrilo je Ministarstvo kulture i medija putem Poziva za energetsku obnovu zgrada sa statusom kulturnog dobra, a riječ je stopi financiranja od 100 posto.

    Osijeku odobreno 1,7 milijuna eura za energetsku obnovu zgrada Gradske i sveučilišne knjižnice i Barutane

    Iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti u četvrtak, 4. siječnja 2024. odobreno je više od 1,7 milijuna eura za energetsku Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Potpuno se zatvara za promet Kapelska ulicu, u dijelu od od Mlinske do Kolodvorske, a radovi i nova privremena regulacija prometa će trajati do 31. srpnja 2024.

    Obavijest o promjeni u privremenoj regulaciji prometa u Kapelskoj ulici koja se zatvara za promet

    Riječ je o inženjerskom uredu u kojemu Infobipovi zaposlenici primarno razvijaju najnovija SaaS cloud komunikacijska rješenja za globalno tržište.

    [FOTO] Infobip predstavio novootvoreni ured u Osijeku

    Nova je to manifestacija namijenjena upravo maturantima kako bi im se pomoglo i usmjerilo u odabiru daljeg obrazovanja ili na tržištu rada

    [FOTO] Održan “Sajam mogućnosti – putokaz budućnosti” koji pomaže maturantima u odabiru studija i(li) posla