ŽIVOT

Uskoro se otvara prvi Baby Spa u Osijeku

Posjet Baby spa može se usporediti s bebom koja prvi put otkriva svoje nožice - nešto novo, uzbudljivo i pomalo čudnovato, ali definitivno vrijedno svake minute

Objavljeno 11.06.2024
Darija Kovačić

Što je Baby Spa i što nam nudi?

Opuštajući tretmani s brojnim benefitima za naše najmlađe sugrađane.

Posjet Baby spa može se usporediti s bebom koja prvi put otkriva svoje nožice – nešto novo, uzbudljivo i pomalo čudnovato, ali definitivno vrijedno svake minute. Zamislite to kao dječji resort, gdje su plutanje i masaže dnevne aktivnosti, a umirujuća glazba zamjenjuje buku svakodnevice. A najbolji dio? Najbolji dio je svakako gledanje bebe kako uživa otkrivajući novi svijet oko sebe kojeg mi moramo učiniti ljepšim za njih.

Baby Spa u svojoj ponudi imati će dva tretmana za bebe. Hidroterapiju/Kupku za bebe odnosno baby floating i masažu za bebe.

Hidroterapija/Kupka za bebe ili plutajući tretmani

Hidroterapija/Kupka se odvija u posebnim hidromasažnim kadama (jacuzzi) za dječju njegu. Voda u kadama je čista, bez ikakvih dodataka. Kada (jacuzzi) proizvodi lagane valove. Kako bih bebe plutale u vodi, potrebno im je staviti  poseban kolut. Korisnici hidroterapije su bebe starosti od 2 tjedna kojima je zarasla ranica na pupku i teže više od 3500 grama, te djeca do 2 godine starosti.  Temperatura vode pažljivo je regulirana kako bi bila sigurna i ugodna za bebe, obično oko 36-37 stupnjeva Celzijevih oponašajući prirodnu toplinu majčine maternice. Kada (jacuzzi) održava temperaturu vode.

Cijeli tretman može umiriti bebu, poboljšati obrasce spavanja, pružiti senzornu stimulaciju.

Međutim ključno je da roditelji nadziru svoje bebe tijekom cijelog tretmana kako bi osigurali njihovu sigurnost i osobnost te kako bi bebe osjetile povezanost. Iz tog razloga roditeljima se osigurava ugodan boravak uz bebu.

Kupka za bebe pruža bebi posebno iskustvo uranjanja u toplu vodu. Ova hidroterapija ima niz blagodati za bebu, uključujući jačanje mišića, poboljšanje ravnoteže i koordinacije, poticanje probavnog sustava te potpuno opuštanje. Kroz nježno ljuljanje u vodi, beba će doživjeti osjećaj sigurnosti i udobnosti, stvarajući pozitivnu vezu s vodom i razvijajući ljubav prema plivanju. Ostali niz blagodati hidroterapije su: razvoj kognitivnih sposobnosti, kardiovaskularno zdravlje, pravilan fizički razvoj, umiruje grčeve, umiruje bol nicanja zubića te zabava i uživanje.

Masaža bebe

Nikada nije prerano za uživanje u masaži. Masaža beba osim što potiče bolju cirkulaciju, dodatno pozitivno djeluje zbog samog učinka dodira. Tako se masaža prakticira od rođenja kako bi se beba opustila i bolje spavala.

– pomaže probavi (kolike, zatvor), jača imunitet, poboljšava san, daje osjećaj sigurnosti i ugode.

Koža bebe je tanka i ima veću sposobnost upijanja, stoga kod izbora ulja za masažu moramo biti pažljivi. Pogodna bazna ulja su badem, jojoba, suncokret, ulje sjemenki marelice ili pamuka.

Masaža bebe odvija se na stolu za previjanje s mekanom podloškom, u zagrijanoj prostoriji s blagim osvjetljenjem. Obvezno postavljenim ogledalom na uzglavlju stola za previjanje kako bih beba dok je u položaju na trbuhu u ogledalu mogla vidjeti roditelja i osjećati se sigurno.

Baby Spa Lu, Trg bana Josipa Jelačića 30, Osijek. Tel: 099/ 77 31 985, [email protected]

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Vodeni val je prouzrokovao tisuće hektara poplavljenih površina sjeverno od Osijeka, odnosno na lijevoj obali Drave, što je aktiviralo ogromna legla komaraca i trenutačno se borimo s tom generacijom komaraca

Danas i sutra adulticidni tretmani i sa zemlje i iz zraka na području grada i prigradskih naselja te u šumskom poplavnom području

Cilj projekta je bolja zaštita djece na internetu, a sve kroz radionice i kampanje za promociju digitalne pismenosti

U Osijeku potpisan sporazum o suradnji na projektu zaštite djece na internetu

Tijekom provođenja navedene akcije vozačima i putnicima u vozilu su dijeljeni informativni leci pod nazivom „Čuvajte život, vežite pojas“

Policija provela preventivno-represivnu akciju usmjerena na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa