ŽIVOT

Uskoro u Osijeku otvorenje pristaništa za kruzere

Trebao bi se svečano otvoriti početkom ožujka: prvo pristajanje kruzera bilo je najavljeno za travanj ove godine, no zbog koronavirusa stala su turistička putovanja...

Objavljeno 22.02.2021
Ivona Amidžić

Ponton dužine 60 i širine osam metara projektiran da uz njega istovremeno mogu biti privezana dva kruzera s drugim pristupima, na koje će moći stati manji putnički brodovi trebao bi se svečano otvoriti početkom ožujka, prenosi Radio Osijek.

Ponton – pristanište, koji se nalazi na pola puta između brod-restorana Galije i Vodenice predviđen za pristajanja riječnih plovila kroz cijelu godinu, a ne samo za vrijeme sezone kruzera. Prvo pristajanje kruzera bilo je najavljeno za travanj ove godine, no zbog koronavirusa stala su turistička putovanja, pa umjesto 150 putničkih brodova, koliko ih je najavljeno nije pristao niti jedan.

„U kontaktu smo sa brojnim kruzer kompanijama i turističkim agencijama koje organiziraju takvu vrstu putovanja i svi su unatoč svemu vrlo optimistični. Za ovu je godinu optimizam umjeren, no slijedeće godine bi mogli imati turistički bum sa kruzerima u Osijeku”, rekao je u programu Radio Osijeka ravnatelj Lučke uprave Osijek Goran Dijanović.

Dijanović je najavio i izgradnju pet sportskih pristaništa, dvaju u Osijeku, kod Nemetina i u Donjem gradu, u mjestima Nard, Gola i Pitomača te nastavak suradnje u projektu Barcs-a (Mađarska) i Belišća. Početkom slijedećeg tjedna otvaraju se ponude za izvođenje radova na gradnji terminala za pretovar rasutih tereta u Nemetinu. Predviđena je gradnja 240 metara obale za pretovar rasutog tereta s dva veza za brodove, postrojenje za pretovar, dodatni popratni objekti te nastavak željezničkog kolosijeka i ceste. Projekt je vrijedan 270 milijuna kuna, od čega će se dio osigurati iz fondova EU-a.

foto: arhiva

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Uloga spasioca je ključna za osiguranje sigurnog i ugodnog iskustva na plaži i bazenu, čineći ovaj posao jednim od najboljih izbora za ljeto.

Postani spasilac!

Ljeto je sezona koja nas mami na sunčane plaže, tirkizno more i opuštajuće trenutke uz bazene. No, uz te čari Više…

Sve snage civilne zaštite Osječko-baranjske županije su u stanju pripravnosti i spremne intervenirati gdje god je potrebno. Vatrogasci su tako angažirani na nekoliko lokacija na postavljanju i jačanju nasipa, a osobite intervencije provode na nasipu rijeke Karašice kod Satnice

[FOTO] Vrhunac vodenog vala bez većih opasnosti prolazi područjem Osječko-baranjske županije

U vrijeme dok je vodostaj Drave u aktualnom vodenom valu bilježio stalan porast te je kod Belišća iznosio 586 cm Više…

Očekuje se vrlo visok vodostaj Drave tijekom predstojećeg vikenda, a prema sadašnjim prognozama ona će se izliti na šetnicu na lijevoj obali

Osječko-baranjska županija spremno dočekuje rekordni vodeni val na Dravi

Uoči dolaska vodenog vala i rekordno visokih vodostaja na rijeci Dravi na području Osječko-baranjske županije, što se očekuje od petka Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Portanova ne radi na Uskrs i uskrsni ponedjeljak ali sve do petka 29. ožujka u Portanovi popularni Zecoš koji u periodu od 17 do 19 sati vrijeme provodi u šetnji Portanovom i druženju s najmlađim posjetiteljima.

Uskršnja kupovina u Portanovi

Među prvima u svijetu: Istraži putovanje budućnosti i pridruži se testiranju DTC-a uz podršku MUP-a i AKD-a

Putuj svijetom uz putovnicu u mobitelu

Na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi Majstori kotlića Slavonije i Baranje za građane će pripremati 2000 porcija fiš-paprikaša

Na Veliki petak tradicionalna podjela fiš paprikaša