KULTURA

Uskrs u kinu Urania

Proslavite Uskrs i Uskrsni ponedjeljak u kinu Urania, jer im na program stižu novi nastavak Čudesnih zvijeri i uskrsni sinkronizirani crtić o avanturi Zecka Koša

Objavljeno 13.04.2022
Darija Kovačić

Proslavite Uskrs i Uskrsni ponedjeljak u kinu Urania, jer im na program stižu novi nastavak Čudesnih zvijeri i uskrsni sinkronizirani crtić o avanturi Zecka Koša. Ako tomu pridodamo besplatnu premijeru filma o Donjem Gradu u Osijeku u četvrtak te komediju „Ako sam žena, nisam konj“ u srijedu, vjerujemo da će svatko pronaći nešto po svome ukusu.

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi vam cijeli tim Kinematografa Osijek.

Dokumentarni film „DGO I/III“ (Prvi dio) autora Hrvoja Petrovića bit će prikazan u kinu Urania u četvrtak 14.4. s početkom u 21h. Također, u prostorijama kina će biti postavljena izložba fotografija Mateja Florschütza sa snimanja filma. Ulaz je besplatan, potrebno je unaprijed na blagajni kina preuzeti ulaznice, a dobrovoljni prilog za autorov rad na filmu možete donirati u kutije za donaciju u foajeu kina.

Komedija za jake žene i hrabre muškarce o ženi koja traži ljubav „Ako sam žena, nisam konj“ stiže u kino Urania u srijedu 20. travnja s početkom u 19 h, uz cijenu ulaznice 80 kn. Priča je to o zaljubljivoj i pomalo naivnoj djevojci od trenutka gubljenja nevinosti do zrelog doba, priča svake žene koja nastoji pronaći “onog pravog”, a u monodrami glumi  poznata stand up komičarka i glumica Ana Poznanović.

Slavna autorica Harry Pottera J.K. Rowling, i studio Warner Bros. pripremili su novu poslasticu za sve ljubitelje svijeta čarobnjaka. Vrijeme je za povratak u magiju – Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne.

Zabavna avantura za cijelu obitelj koja donosi snažnu, univerzalnu poruku o toleranciji i važnosti prihvaćanja razlika, vlastitih i tuđih: Zecko Koš i tajna Mrkog Hrčka. 

Ne propustite pogledati ni novu akciju Michael Baya Hitna pomoć i titlovanu avanturu Sonic: Super jež 2. Na programu Kino kluba, uz Reviju suvremenog frankofonog filma premijerno možete pogledati i priču o starijoj kineskoj imigrantkinji uvučenoj u nezamislivu pustolovinu u kojoj sama pokušava spasiti svijet istražujući paralelne svemire u kojima se susreće sa životnim putevima koje je mogla voditi: Sve u isto vrijeme. Tu i dalje ostaju francuska komedija Badman, putopisna drama Idemo, Idemo i srpska sportska drama Zlatni dečko.

Ne zaboravite i na ostale predstave i nadolazeće stand up nastupe u kinu Urania, a u ponudi je i jedan koncert.

Postoji vjerovanje da je Bosna i Hercegovina domovina sevdaha, no to ne znači da su oni tužni ljudi nego upravo suprotno, veseli i sretni koji tu neku tugu nose u sebi duboko skrivenu da ih podsjeća kako je život zapravo lijep. E upravo ta kombinacija melankolije i veselja bio je glavni drive Elmi Burnić i Admiru Ćulumareviću iz Filmmusicorkestra da donesu publici neke od najljepših sevdalinki koje su se pojavile na filmskom platnu u jednom lijepom i zanimljivom aranžerskom ruhu – ne propustite koncert „Sevdah na filmu… i okolo njega…u srijedu 27. travnja s početkom u 20 h (ulaznica 70 kn).

Brak, dijete i povremeni seks” je predstava u kojoj Marko Dejanović kroz šalu priča o svojim iskustvima stupanja u brak, ostvarivanjem u očinskoj ulozi i zapažanjima koje je imao o sebi, o svijetu oko sebe te kako se ona mijenjaju s ovim prijelomnim životnim događajima, a moći ćete ga pogledati u četvrtak 28. travnja s početkom u 20 h (ulaznica 60 kn).

Zlatan Zuhrić Zuhra i Tin Sedlar u četvrtak 5.5. s početkom u 19:30 h po prvi puta dolaze u Osijek sa svojom komedijom „Ocat i sin“, uz cijenu ulaznice od 70 kn. U ovoj predstavi vidi se generacijski jaz oca i sina: dok otac predstavlja stariju generaciju i teži sigurnijim metodama, sin je tipičan primjer modernog dečka koji voli sve što vole mladi.

Udaj se muški“ je hit komedija koja će nas nasmijati do suza, a na rasporedu je u četvrtak 12. svibnja s početkom u 19 h (ulaznica 80 kn). Dođite i pogledajte kako to izgleda kada zaručnica hoće glamurozno vjenčanje, a sve mora bit organizirano u 10 dana. Ova komedijska priča, bez psovki i vulgarnosti, politike i estrade, prepuna je spletki i sitnih laži, začinjena originalnom glazbom, smiješna ali i gorka priča o našem mentalitetu.

„Izlazim iz ormara. Iz kuće. Iz grada. Ne tajim ništa. Sve što nekada nije bio red reći, došlo je na red. Samo se smijte, meni je svejedno!“ Željko Pervan već tri desetljeća slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara, a njegovu hit predstavu „Izlazak iz ormara“ možete pogledati u kinu Urania u četvrtak 19.5. u 19 h, uz ulaznicu od 70 kn.

Ulaznice je potrebno unaprijed rezervirati:

➡ 031 205 501 – Uprava (pon-pet od 9:00-17:00 sati)
➡ 031 205 507 – Blagajna kina (svaki dan od 17:30:-21:30 sati)
➡ inbox poruka u Kino Urania & Kinematografi Osijek.

Program Kina Urania 14.4.-20.4.2022 by OsijekNews on Scribd

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova