OSJEČANI

Uskrsnice za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja Osječko-baranjske županije

Svim žiteljima naše županije, župan Ivan Anušić i djelatnici Osječko-baranjske županije žele sretan i blagoslovljen Uskrs

Objavljeno 09.04.2020
Ivona Amidžić

Najveći i najznačajniji kršćanski blagdan, blagdan Kristovog Uskrsnuća, ove godine dočekujemo u posebnim, na žalost izuzetno teškim uvjetima izazvanim pandemijom koronavirusa.

Zbog velike zdravstvene ugroze svih građana svoj život, sve naše radne, obiteljske i osobne aktivnosti moramo prilagoditi trenutnom stanju, poštovati propisane procedure, pa tako i suzdržati se od svih većih okupljanja.

Svjesni da ni tako uzvišeni dani, kao što su uskršnji blagdani, sada ne mogu niti smiju biti povod čak ni za veća obiteljska okupljanja, ovaj Uskrs trebamo dočekati i obilježiti primjereno situaciji koja nije prisutna samo u našem bližem okruženju i našoj Domovini nego u cijelom svijetu. Upravo razumno ponašanje, ma koliko nam teško bilo, poštivanje uputa zdravstvenih stručnjaka i stožera civilne zaštite otvara put k što mirnijem prevladavanju postojećeg stanja, kao i povratku na raniji način života.

Povodom predstojećeg blagdana, Osječko-baranjska županija i ove godine nastoji simboličnim iznosom uljepšati Uskrs našim umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja te im i na taj način zahvaliti na svemu što su učinili u svom radnom vijeku za našu zajednicu.

Sukladno financijskim mogućnostima Županije, župan Ivan Anušić donio je rješenje o isplati uskrsnica u iznosu od 150,00 kuna umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije čija je mirovina 1.200,00 kuna ili manje, a novac će im biti dostavljen na kućne adrese.

Svim žiteljima naše županije, župan Ivan Anušić i djelatnici Osječko-baranjske županije žele sretan i blagoslovljen Uskrs.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Propusnice na području županije su ukinute!

Ukinuta je zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Osječko-baranjske županije

Od 19. travnja 2020. ukida se nužna mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Osječko-baranjske županije. Od Više…

Što god odlučite, pogriješiti nećete, ali mi vam donosimo savjete koji će Vam pomoći da lakše pripremite šunku…

Čarolija okusa – recepti i ideje za savršenu uskrsnu šunku!

Šunka, vratina, lopatica, buncek… pečena u kruhu, lisnatom tijestu, bez kruha, glazirana medom… Puno opcija za sobom povlači i puno Više…

To je jedno kršenje previše! Još malo, možemo mi to, svi smo u ovome zajedno!

U zadnja 24 sata samo jedno kršenje mjera samoizolacije građana

U protekla 24 sata, Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je četiri dojave građana o kršenju mjera samoizolacije. Obavljenim terenskim provjerama policija Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ivanović: "Danas smo htjeli izrvno čuti koji su problemi s kojima se suočavaju i što mi kao županijska uprava možemo učiniti za njih"

Održana sjednica na temu rasprave perspektive turizma na području Županije

Ovog su vikenda Osječani pokazali kako i dalje mogu odvojiti malo vremena i volje (i krvi) kako bi pomogli drugome

Preko vikenda odličan odaziv na akciju darivanja krvi