OSJEČANI

Uskrsnice za umirovljenike slabijeg imovinskog stanja Osječko-baranjske županije

Svim žiteljima naše županije, župan Ivan Anušić i djelatnici Osječko-baranjske županije žele sretan i blagoslovljen Uskrs

Objavljeno 09.04.2020
Ivona Amidžić

Najveći i najznačajniji kršćanski blagdan, blagdan Kristovog Uskrsnuća, ove godine dočekujemo u posebnim, na žalost izuzetno teškim uvjetima izazvanim pandemijom koronavirusa.

Zbog velike zdravstvene ugroze svih građana svoj život, sve naše radne, obiteljske i osobne aktivnosti moramo prilagoditi trenutnom stanju, poštovati propisane procedure, pa tako i suzdržati se od svih većih okupljanja.

Svjesni da ni tako uzvišeni dani, kao što su uskršnji blagdani, sada ne mogu niti smiju biti povod čak ni za veća obiteljska okupljanja, ovaj Uskrs trebamo dočekati i obilježiti primjereno situaciji koja nije prisutna samo u našem bližem okruženju i našoj Domovini nego u cijelom svijetu. Upravo razumno ponašanje, ma koliko nam teško bilo, poštivanje uputa zdravstvenih stručnjaka i stožera civilne zaštite otvara put k što mirnijem prevladavanju postojećeg stanja, kao i povratku na raniji način života.

Povodom predstojećeg blagdana, Osječko-baranjska županija i ove godine nastoji simboličnim iznosom uljepšati Uskrs našim umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja te im i na taj način zahvaliti na svemu što su učinili u svom radnom vijeku za našu zajednicu.

Sukladno financijskim mogućnostima Županije, župan Ivan Anušić donio je rješenje o isplati uskrsnica u iznosu od 150,00 kuna umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije čija je mirovina 1.200,00 kuna ili manje, a novac će im biti dostavljen na kućne adrese.

Svim žiteljima naše županije, župan Ivan Anušić i djelatnici Osječko-baranjske županije žele sretan i blagoslovljen Uskrs.

foto: pixabay (ilustracija)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Slavljenici koji u prijavnom obrascu izraze zanimanje – bit će pozvani na zajedničku proslavu koja će se održati 13. veljače 2024. u dvorani Bells.

Poziv osječkim bračnim parovima – slavljenicima 50. godišnjice braka

Grad Osijek i ove godine na Valentinovo organizira svečani ručak za bračne parove koji slave 50. godišnjicu braka. Gradonačelnik Osijeka Više…

Besplatne ulaznice umirovljenici mogu, uz predočenje osobne iskaznice kojom se dokazuje prebivalište na području grada Osijeka i dokaza o umirovljeničkom statusu

Doček Nove godine za umirovljenike u organizaciji Grada Osijeka

I ove godine Grad Osijek za osječke umirovljenike organizira besplatan doček Nove godine, ali za razliku od prijašnjih godina za Više…

Povodom blagdana Uskrsa župan Ivan Anušić donio zaključak o isplati jednokratnih pomoći umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije

Županija dodjeljuje uskrsnice za umirovljenike

Uoči najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, Osječko-baranjska županija će i ove godine simboličnim novčanim iznosom darivati naše umirovljenike te im i Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom

"Šumska kraljica" je prva opera za djecu na svijetu skladana da je u cijelosti izvode djeca!

Dječja opera Šumska kraljica ponovno u Osijeku