SPORT

Uspješno organiziran Mačevalački kamp u Osijeku

Vulin: Veseli me vidjeti puno mladih u nekoliko dobnih kategorija koji su jamac svijetle budućnosti osječkog sporta

  Objavljeno 30.08.2021
  Ivona Amidžić

  U osječkom Gradskom vrtu, od 24. do 29. kolovoza 2021. godine održao se OSIJEK FENCING CAMP koji je okupio sve kategorije i veterane osječkih i gostujućih hrvatskih sportaša kao i sportaša iz susjednih zemalja. Prijavljeno je više od 60 sportaša iz svih kategorija, a kamp je prije svega namijenjen osječkim mačevateljima.

  U subotu, 28. kolovoza 2021. godine posjetili su ga zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić te zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin.

  – Drago mi je da sam danas ovdje na mačevalačkom kampu koji se uspješno organizira već nekoliko godina. Čestitam organizatorima koji su unatoč pandemiji uspjeli prirediti uspješna natjecanja, dodatne treninge, ali i edukacije za nove suce – kazao je zamjenik župana Mato Lukić, a zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin je dodao:

  – Veseli me vidjeti puno mladih u nekoliko dobnih kategorija koji su jamac svijetle budućnosti osječkog sporta. U organizaciji kampa ogroman doprinos dao je Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek koji je osnovan 2011. godine, a u deset godina mukotrpnog rada silno doprinio popularizaciji sporta. Oni su ogromna dodana vrijednost našeg grada zbog čega im nudimo podršku u budućem radu – istaknuo je Vulin.

  Organizacijski tim Mačevalačkog kampa činili su treneri Osijeka Branko Lozančić, Marija Lozančić te Zdenko Kurtović. Ispred Zagrebačkog Mačevalačkog saveza bili su treneri Filip Vuković, Martina Zmaić i Marin Fabijanić, a u ispomoći su bili trener Tomi Aleksandrovski iz Makedonije.

  foto: OBŽ

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Neposredno prije utakmice dodijeljene su nagrade Hrvoju Horvatu i Miljenku Raku za razvoj sporta i rezultate ostvarene na području OBŽ

  Završen rukometni Croatia cup u Osijeku

  U osječkoj dvorani Gradski vrt, u subotu (8. siječnja 2022. godine) završen je Croatia cup, drugom utakmicom između Hrvatske i Više…

  Čekaju nas odlična finala u pet težinskih kategorija!

  Finale “Armagedon Jamnica Pro Sport” MMA lige u osječkoj dvorani Gradski vrt

  Nakon spektakularnog polufinala na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku koje je pratilo preko 500.000 gledatelja, Fight Nation Championship spremio je Više…

  Ude: Nije mi problem iz svjetskog finala doći na PH, to je zahvala mom klubu i moj posao

  Najveće zvijezde hrvatske gimnastike nastupaju na rekordnom Prvenstvu Hrvatske u Osijeku

  Osječka dvorana Gradski vrt i Gimnastičko društvo Osijek-Žito, drugu godinu za redom ugostiti će sve ono najbolje što nudi hrvatska Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Dvije zlatne, šest srebrnih i jedna brončana medalja, a Horvatov je rezultat najvrjedniji na natjecanju!

  Otvoreno prvenstvo Zagreba u dvorani: Osvojeno devet medalja!

  „Hvala NK Osijeku što nam je pomagao nakon što smo ostali u pola sezone bez trenera, posebno što nam je ustupio trenera kvalitete i iskustva kao što je Zdenko Glumac"

  Zdenko Glumac – novi trener ŽNK Osijek

  Natjecatelji su počeli dolaziti u naš grad jučer, a danas su na rasporedu službeni treninzi za muškarce i žene i to za discipline zračna puška i pištolj. Sutra nas očekuju prve kvalifikacije i finala kao i u petak i subotu.

  Započeo ISSF Grand Prix Osijek 2022. – važno međunarodno natjecanje u streljaštvu