OSJEČANI

Ususret Dori: Razgovarali smo s Igorom Delačem

Nakon dugih 8 godina vratila se 'Dora' ... Natjecanje je već sutra, a Igor Delač je druga rezerva :)

Objavljeno 15.02.2019
Antonela Verković

Nakon odustajanja Tonke kao prve rezerve te zatim i 4 tenora kao sudionika Dore 2019., u natjecanje za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizje 2019. ušla je, također Slavonka, Kim Verson s pjesmom “Nisam to što žele”, a prva i druga rezerva postali su Patricia Gašarini i Eni & Vjeko. No zvijezde “A strane”, Eni & Vjeko, nažalost, tu obavezu nisu mogli preuzeti u tako kratkom vremenu, te je stručni ocjenjivački sud donio novu odluku.

Druga rezerva sada je postao Osječanin Igor Delač s pjesmom “U ritmu ljubavi” (I. Zečić/M. Zečić). Hoće li Patricija ili Igor nastupiti na Dori ovisi o tome hoće li neki od trenutnih 16 natjecatelja odustati od svojeg nastupa na Dori.

Tom prigodom priupitali smo ga nekoliko pitanja vezano uz samu Doru, ali i novu pjesmu. Kako je rekao, za sada ne ide i ne nastupa, ali, mi kažemo, tko zna? Karte se mogu u trenutku preokrenuti … Sve i da ne ode na nastup, Igor je istaknuo kako je jako ponosan što je uopće dobio priliku biti tako visoko na izboru pjesama za Doru.

Pazite, pjesama je samo 16, a njegova je, dakle, 18. – od toliko velikog broja pristiglih pjesama žiri je prepoznao baš pjesmu našeg Osječanina, to je velika čast, s čime se on i složio!

Da je bilo samo malo više pjesama u krugu izbora, kao recimo na Zagrebačkom festivalu na kojeg sam jako ponosan, i ja bih sigurno išao na Doru. Nema veze i ako ne odem, za mene je ovo veliko postignuće, žiri je prepoznao moju novu pjesmu. Također, bio sam na Zagrebačkom festivalu, to je bio velik korak za moju karijeru, a i divno smo se zabavili svi zajedno. 

Nova pjesma?

Ipak, Dora je već sutra, a još nitko nije javio da otkazuje nastup pa se čini da novu pjesmu ”U ritmu ljubavi” ipak nećemo čuti već sutra. Ali kad ćemo, pitali smo Igora.

‘Istina u tami’ je sada na vrhuncu top ljestvica, neizmjerno sam ponosan na uspjeh koji je postigla i neću žuriti s novom pjesmom. Htio bih da publika u potpunosti uživa u trenutnom hitu još neko vrijeme. Nova pjesma planirana je za svibanj ili lipanj. 

Dodao je i kako će pjesma biti u drugačijem stilu nego dosadašnje, jedva čekamo čuti! 🙂

FOTO: Youtube screenshot

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Atraktivnim i dinamičnim spotom Igor Delač i ZETZ prenose pozitivnu energiju pjesme koja poziva na ples u ritmu ljubavi :)

Igor Delač ponovno priredio iznenađenje

„U ritmu ljubavi” novi je singl Igora Delača s kojim će nastupiti na CMC festivalu u Vodicama. Glazbu i tekst potpisuje autorsko-producentski Više…

Igor Delač je osvojio 1. mjesto za spot s najbolje osmišljenim scenarijem :D

Pjesma još nije niti izašla, a već je nagrađena!

O velikim uspjesima kada je riječ o ‘trilogiji o ljubavi’ Igora Delača već smo pisali (prisjetite se na linku).  ‘Istina Više…

Igor Delač jedan je od nekolicine slavonskih predstavnika na Zagrebačkom festivalu

Igor Delač predstavlja novu pjesmu

Igor Delač jedan je od nekolicine slavonskih predstavnika na 66. Zagrebačkom festivalu na koji donosi “Istinu u tami”, svoju novu Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Predavanje će se održati u učionici 54 na Filozofskom fakultetu u Osijeku (Lorenza Jägera 9) s početkom u 18 sati te je otvoreno za javnost.

Najava predavanja izv. prof. dr. sc. Hrvoja Klasića “Ima li povijesti bez ustaša i partizana”?

Šetnja obiluje zanimljivostima za koje sigurno niste znali te pokojim iznenađenjem (op.a. pandur Mirko u lovu na vesele prolaznike).

Nova storytelling tura osječkom Tvrđom