ŽIVOT

Utrka tramvaja na Korzu uoči Dana grada Osijeka: Juraj Šebalj vs. Željko Pervan

Prilagodba prometa: Umjesto tramvaja voze autobusi okolnim putem oko glavnog trga

Objavljeno 01.12.2021
Ivona Amidžić

Povodom obilježavanja Dana grada Osijeka, u srijedu 1.12., GPP i Grad Osijek poklanjaju svojim sugrađanima i posjetiteljima jedinstvenu utrku i neobičnu atrakciju: „402 treska: Šebalj vs Pervan“.

Uoči Dana grada Osijeka, 1. prosinca 2021. u 17:00 sati, na osječkom Korzu, održat će se neobična utrka tramvajima u organizaciji GPP-a. Glavni akteri utrke bit će naš poznati rally vozač Juraj Šebalj s jedne strane, nasuprot poznatog komičara Željka Pervana s druge strane, koji će, po uzoru na tzv. Street race utrku, pokušati utvrditi čiji će tramvaj brže stići na cilj udaljen 402 m od starta utrke.

Dođite i dobro se zabavite već od 17:00 sati na naš osječki Korzo i podržite svog kandidata u ovoj jedinstvenoj atrakciji, koju je za vas osigurao GPP i Grad Osijek, povodom rođendana našega Grada!

Prilagodba prometa: Umjesto tramvaja voze autobusi okolnim putem oko glavnog trga

Zbog snimanja i produkcije videa „402 TRESKA: ŠEBALJ vs PERVAN“, koje će se obavljati na dionici tramvajskih linija br. 1 i 2 u Kapucinskoj ulici, jučer je bio obustavljen tramvajski promet u periodu od 20:00 do 1:00 sat.

Također, zbog utrke tramvaja, koja je organizirana uoči Dana grada Osijeka, koja će se odvijati na dionici tramvajskih linija br. 1 i 2 u Kapucinskoj ulici, danas, 1. 12. će također biti obustavljen tramvajski promet u periodu od 16:30 do 18:00 sati.

Umjesto tramvaja prometovat će autobusi po privremenim kronološkim polascima, u intervalu od 15 minuta ustaljenom trasom od Zelenog polja do stajališta Sakuntala. Nadalje će autobus prometovati lijevo Radićevom ulicom – desno Ulica Hrvatske Republike – lijevo Županijska ulica – desno Gundulićeva ulica – desno Rokova ulica – lijevo Strossmayerova i dalje po ustaljenoj trasi u smjeru Višnjevca.

Povratak iz Višnjevca ustaljenom trasom do Rokove ulice – lijevo Gundulićeva ulica – lijevo Županijska ulica – desno Ulica Hrvatske Republike – lijevo Radićeva ulica – desno Europske avenije i dalje ustaljenom trasom do Zelenog polja.

Na tramvajsko liniji 2, od Bikare do Mačkamame po ustaljenim kronološkim polascima prometovat će tramvaji, a na dijelu linije od Mačkamame do Ulice Hrvatske Republike, umjesto tramvaja prometovat će autobusi, uz presjedanje putnika s tramvaja na autobus, na Mačkamami.

Tramvajska stajališta na Trgu A. Starčevića (sjeverna i južna strana za Liniju br. 1, te stajalište za Liniju br. 2 ispred zgrade Županije) privremeno se ukidaju za vrijeme obustave tramvajskog prometa. Putnici za obje tramvajske linije, koristiti će autobusna stajališta u Ulici Hrvatske Republike.

foto: GPP

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Dizalica je simbol gospodarske lučke aktivnosti, ovdje će biti svojevrsna atrakcija, a nadam se u budućnosti i spomenik industrijske baštine"

Osijek za Dan grada dobio novu atrakciju – lučku dizalicu

25 metara visoka lučka dizalica od danas je nova atrakcija grada Osijeka. Riječ je o dizalici Luke Tranzit koja je Više…

Program obilježavanja počinje malo ranije tako da već i danas možemo očekivati nekoliko događanja...

Objavljen Program obilježavanja Dana grada Osijeka

Iz Grada Osijeka su objavili i program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca. Program obilježavanja počinje malo ranije tako da Više…

Sav prihod od startnina i donacija uplaćuje se Zavodu za hematologiju - KBC Osijek...

Humanitarna utrka Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre

Igor Delač i Atletski klub “Slavonija-Žito” Osijek, u suradnji sa Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom, Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije i partnerima, povodom Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Plan podjele je takav da će se kante dijeliti u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, uključujući i subote kada su građani kod kuće...

Nastavlja se Unikomova podjela žutih i smeđih spremnika

Promet će se kroz gradilište odvijati prema postavljenoj privremenoj regulaciji prometa uz suženje ceste i naizmjenično prometovanje vozila jednim prometnim trakom...

Privremena prometna signalizacija: Djelomično otvorena cesta od Osijeka prema Našicama

Ustanova za zdravstvenu skrb dr. Špiranović za medicinu rada i športa kroz desetogodišnje djelovanje

50% popusta na fizikalnu terapiju u Osječkoj Medicini rada Špiranović