ŽIVOT

Utrka tramvaja na Korzu uoči Dana grada Osijeka: Juraj Šebalj vs. Željko Pervan

Prilagodba prometa: Umjesto tramvaja voze autobusi okolnim putem oko glavnog trga

Objavljeno 01.12.2021
Ivona Amidžić

Povodom obilježavanja Dana grada Osijeka, u srijedu 1.12., GPP i Grad Osijek poklanjaju svojim sugrađanima i posjetiteljima jedinstvenu utrku i neobičnu atrakciju: „402 treska: Šebalj vs Pervan“.

Uoči Dana grada Osijeka, 1. prosinca 2021. u 17:00 sati, na osječkom Korzu, održat će se neobična utrka tramvajima u organizaciji GPP-a. Glavni akteri utrke bit će naš poznati rally vozač Juraj Šebalj s jedne strane, nasuprot poznatog komičara Željka Pervana s druge strane, koji će, po uzoru na tzv. Street race utrku, pokušati utvrditi čiji će tramvaj brže stići na cilj udaljen 402 m od starta utrke.

Dođite i dobro se zabavite već od 17:00 sati na naš osječki Korzo i podržite svog kandidata u ovoj jedinstvenoj atrakciji, koju je za vas osigurao GPP i Grad Osijek, povodom rođendana našega Grada!

Prilagodba prometa: Umjesto tramvaja voze autobusi okolnim putem oko glavnog trga

Zbog snimanja i produkcije videa „402 TRESKA: ŠEBALJ vs PERVAN“, koje će se obavljati na dionici tramvajskih linija br. 1 i 2 u Kapucinskoj ulici, jučer je bio obustavljen tramvajski promet u periodu od 20:00 do 1:00 sat.

Također, zbog utrke tramvaja, koja je organizirana uoči Dana grada Osijeka, koja će se odvijati na dionici tramvajskih linija br. 1 i 2 u Kapucinskoj ulici, danas, 1. 12. će također biti obustavljen tramvajski promet u periodu od 16:30 do 18:00 sati.

Umjesto tramvaja prometovat će autobusi po privremenim kronološkim polascima, u intervalu od 15 minuta ustaljenom trasom od Zelenog polja do stajališta Sakuntala. Nadalje će autobus prometovati lijevo Radićevom ulicom – desno Ulica Hrvatske Republike – lijevo Županijska ulica – desno Gundulićeva ulica – desno Rokova ulica – lijevo Strossmayerova i dalje po ustaljenoj trasi u smjeru Višnjevca.

Povratak iz Višnjevca ustaljenom trasom do Rokove ulice – lijevo Gundulićeva ulica – lijevo Županijska ulica – desno Ulica Hrvatske Republike – lijevo Radićeva ulica – desno Europske avenije i dalje ustaljenom trasom do Zelenog polja.

Na tramvajsko liniji 2, od Bikare do Mačkamame po ustaljenim kronološkim polascima prometovat će tramvaji, a na dijelu linije od Mačkamame do Ulice Hrvatske Republike, umjesto tramvaja prometovat će autobusi, uz presjedanje putnika s tramvaja na autobus, na Mačkamami.

Tramvajska stajališta na Trgu A. Starčevića (sjeverna i južna strana za Liniju br. 1, te stajalište za Liniju br. 2 ispred zgrade Županije) privremeno se ukidaju za vrijeme obustave tramvajskog prometa. Putnici za obje tramvajske linije, koristiti će autobusna stajališta u Ulici Hrvatske Republike.

foto: GPP

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Grad Osijek je ovom prigodom priredio višednevni program za razne uzraste na različitim lokacijama, a na sam Dan grada, 2. prosinca, javni prijevoz, ulazak na gradske bazene i u ZOO vrt za građane i posjetitelje bit će besplatan

Osijek slavi 237. Dan grada. Građane očekuju besplatni programi, javni prijevoz, ulazak na gradske bazene i u ZOO vrt [PROGRAM]

Pred nama je obilježavanje Dana grada Osijeka, 2. prosinca, kao sjećanje na dan kada su 1786. godine tri dijela Osijeka, Više…

Kroz cijelo razdoblje obustave tramvajskog prometa, tramvajska vozila moraju obavljati svoje redovne servisne vožnje

GPP – Od 09-11. kolovoza tramvaji voze servisne vožnje, uklonite svoje automobile!

Od ponedjeljka 3. srpnja pa sve do očekivanog potpunog završetka radova na modernizaciji tramvajske infrastrukture, u Osijeku je obustavljen sav Više…

Osijek je jedan od najzelenijih gradova u Hrvatskoj, u njemu rode žive na gradskim zgradama, a poslovnjaci iz grada na Dravi i šire okolice u četvrtak 15. lipnja jedno će poslijepodne udobnost svojih poslovnih prostora zamijeniti trkačkom stazom B2Runa.

I LEGE i kolege na B2Run utrci: Najveći teambuilding u Hrvatskoj dolazi u Osijek

B2Run sezona 2023. službeno se otvara u Splitu 18. svibnja, u Rijeci se poslovnjaci okupljaju 1. lipnja, a u Osijeku Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje