ŽIVOT

“Vatreni” sudjelovali u velikoj akciji za pomoć djeci

Prošle godine je sakupljeno više od 800.000 kuna: "Vjerujem kako ćemo ove godine nadmašiti te brojke"

Objavljeno 12.11.2019
Ivona Amidžić

Hrvatski nogometni reprezentativci ‘pojačani’ brojnim zvijezdama i osobama iz javnog života u ponedjeljak su u hotelu Westin sudjelovali na humanitarnoj večeri za Zakladu Vatreno srce na kojoj su prikupljana sredstava za liječenje i školovanje djece.

Svjetski doprvaci su putem call centra prikupljali sredstva za Kliniku za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život koja mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurava stipendije za fakultetsko obrazovanje.

Svi građani sudjelovali su u akciji pozivom na humanitarni broj 060/9002 i dobili su priliku popričati s nekim od hrvatskih reprezentativaca, kao i s drugim poznatim sportašima, pjevačima, glumcima i voditeljima.

Humanitarni broj bit će aktivan sve do 1. prosinca, a cijena poziva je 6,25 kuna. Svoje donacije građani mogu uplatiti i na žiro račun Zaklade Vatreno srce – HR6323600001102058431.

Zakladu Vatreno srce prije više od deset godina osnovali su igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije s ciljem pomaganja djeci diljem Hrvatske. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić, te liječnici prim. dr. Zoran Bahtijarević, prof. dr. sc. Boris Nemec i prof dr. sc. Josip Paladino.

“Sretan sam što smo ušli u drugo desetljeće našeg rada. Hrvatska reprezentacija je integrativni i pozitivni brend i ovom akcijom ona se okrenula prema temama koje su pozitivne, korisne i dobre hrvatskom društvu,” kazao je prof dr. sc. Josip Paladino dodavši: “Ove godine smo nastavili s akcijom pomoći bolničkim ustanovama s djecom i za pomoć mladima i djeci koji su bez adekvatne roditeljske skrbi.”

Prošle godine je bilo više od 70.000 poziva, a sakupljeno je više od 800.000 kuna

“Vjerujem kako ćemo ove godine nadmašiti te brojke. Ove godine skupljamo sredstva za pedijatriju Dječje bolnice Kantrida te za akciju Korak u život, a za iduću godinu pripremamo akciju za pomoć dječjoj bolnici u Splitu. Okrećemo se svim dijelovima Hrvatske kojima je potrebna pomoć,” dodao je Paladino. I pogodio. Samo za vrijeme tv prijenosa stiglo je više od 75.000 poziva.

Izbornik svjetskih doprvaka Zlatko Dalić naglasio je kako je “Vatrenima” dužnost pružiti pomoć potrebitima.

“Naša je dužnost pomoći i naši igrači osim što predstavljaju Hrvatsku na sjajan način u svom poslu, nogometu, želi pomoći i na ovaj način. Ovo je sjajna akcija kojoj se mi rado odazivamo. Mi smo spremni na svoj način pomoći i nećemo nikada stati,” naglasio je Dalić.

Kapetan “Vatrenih” Luka Modrić istaknuo je kako je sretan što može sudjelovati u ovako lijepoj akciji.

“Ovdje smo došli kako bi pomogli u ovoj lijepoj akciji. Istina je da smo svi najosjetljiviji kada su u pitanju djeca jer smo mnogi od nas očevi. Sretni smo kada možemo pomoći,” poručio je Modrić, dok je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker najavio kako će HNS donirati 100.000 kuna za ovu akciju.

zaklada_budi_ponosan_12112019_osijeknews (1)

(Hina)

foto: Facebook (Budi ponosan)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Svim sudionicima je osigurana okrepa nakon natjecanja, dok je za utrke na 5km i 10km osiguran i startni paket. U organizaciji projekta sudjeluje preko 50 volontera, a planirani broj sudionika je oko 500.

Humanitarna utrka Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre

U sklopu obilježavanja Dana Grada Osijeka održat će se 4. Humanitarna utrka „Osijek trči- I ti to možeš – daruj svoje Više…

Cilj je prikupljanje sredstava za kupnju EKG uređaja i uređaja za mjerenje tlaka koji će se donirati Klinici za pedijatriju!

Ekonomski fakultet povodom 61. obljetnice organizira humanitarnu akciju za osječku pedijatriju

Ekonomski fakultet u Osijeku ove godine slavi 61. obljetnicu djelovanja, a ovu će posebnu prigodu obilježiti uz naglasak na jednu Više…

"Pozivamo sve građane da izdvoje 15 minuta, daruju krv te na taj način spase nečiji život"

Još jedna dobrovoljna akcija davanja krvi u Porti

Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Osijek i Klinički zavod za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek organiziraju redovnu akciju dobrovoljnog Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U nedjelju će netko iz Portanove otići bogatiji za 3.000 eura A čeka nas i kiša balona s nagradama. Portanova u nedjelju radi po redovnom radnom vremenu.

Danas u Portanovi magic show i torta za djecu, a sutra stiže mirror crew – ljudi od ogledala!

Projektom su razvijena četiri edukativna programa s temama prilagodbe klimatskim promjenama kroz mjere očuvanja zdravih ekosustava u istočnoj Hrvatskoj

Generacija prilagodbe: Mladi istočne Hrvatske na čelu klimatske adaptacije

Ovaj događaj namijenjen je širokom spektru sudionika - od odgojitelja, učitelja, pedagoga i psihologa do sportskih djelatnika i roditelja, kao i svima onima koji se bave odgojem i edukacijom djece

[NAJAVA] Svjetski priznati stručnjak dr. Ranko Rajović ponovno u Osijeku (dijelimo kotizaciju)