ŽIVOT

Vatrogasci i dalje saniraju potresom pogođeno područje

Na intervencijama su, do sada, sudjelovala 9984 vatrogasca s 2614 vatrogasna vozila

    Objavljeno 25.01.2021
    Darija Kovačić

    Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca. Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, u ispomoći angažirani vatrogasci iz 5 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik.

    Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 24. siječnja 2021. godine na intervencijama su kumulativno sudjelovala 9984 vatrogasca s 2614 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11400 intervencija.

    Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 7 intervencija koje je odradilo 26 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

    Na području VOZ Sisak angažirano je 39 vatrogasaca s 11 vatrogasna vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, a zabilježeno je 30 intervencija.

    Na području VOZ Petrinja angažirana su 33 vatrogasca s 6 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 30 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe, priopćili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

    Prema trenutno obrađenim podacima za 24. siječanj 2021. godine ukupno je angažirano 98 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 67 vatrogasnih intervencija.

    Humanitarni konvoj iz Republike Austrije dostavio pomoć u Hrvatsku Kostajnicu

    Jučer je stigao humanitarni konvoj iz Republike Austrije u organizaciji vatrogasnog društva Loipersbach iz Gradišća,  a u kojem su, pored Loipersbacha, sudjelovala i gradišćanska vatrogasna društva Pöttelsdorf, Stöttera, Neudörfl, Rechnitz te Rauchenwarth iz Donje Austrije. Humanitarni konvoj je dostavio pomoć u Hrvatsku Kostajnicu.

    Nastavljena sanacija oštećenih objekata u Zagrebu

    Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom dana 24. siječnja imali 22 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca.

    Na navedenim intervencijama ukupno (kumulativni zbroj) su sudjelovala 135 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    Na snazi je odluka o komunalnom redu grada osijeka kao i OBŽ o provođenju mjera zaštita od požara. Kazne su velike a u slučaju ozbiljnog požara tu je i kaznena odgovornost. Budite oprezni sa paljenjem vatre!

    [VIDEO] Osječki vatrogasci – Upozorenje građanima!

    Dolaskom toplijeg vremena počele su i tradicionalne aktivnosti čišćenja vrtova i voćnjaka od suhe trave i drugog biljnog otpada. KAKO Više…

    Nakon što je Županija u lipnju 2022. godine uputila Vinnytsiji humanitarnu pomoć, suradnja je nastavljena na temu razmjene iskustava po pitanju skrbi o ratnim veteranima. Suradnja po ovom pitanju između dviju regija započela je ove godine online sastancima i razmjenom materijala o programima psihosocijalne pomoći i integracije

    [FOTO] Partnerstvo i suradnja Osječko-baranjske županije i ukrajinske regije Vinnytsia

    Suradnja Osječko-baranjske županije i ukrajinske regije Vinnytsia, uspostavljena 2011. godine, osobito je intenzivirana s početkom ruske agresije na Ukrajinu u Više…

    Darivanjem krvi postajete članom jedne velike obitelji dobrovoljnih davatelja krvi zasnovanoj na dobrovoljnosti, besplatnosti, solidarnosti i anonimnosti, sa željom da u najplemenitijoj namjeri pomognete drugom

    Akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka

    Vatrogasna zajednica Osječko-baranjske županije, Vatrogasna zajednica Grada Osijeka, Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka i Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

    [FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje

    Jesi li se ikada osjećao/a diskriminirano/a zbog svog rodnog identiteta, ili si možda svjedočio/la takvom ponašanju u profesionalnom ili društvenom okruženju? Što misliš o suzama? Je li normalno da dečki plaču?

    “Uđi u moje konversice” – radionica Info centra za mlade

    Motociklisti će se okupiti u caffe baru B.M.W. (Vukovarska cesta 152) od 8, 30 sati, a polazak za Aljmaš organiziranom defileu je predviđen u 10,00 sati.

    Blagoslov motora i vozača Aljmaš 2024.