ŽIVOT

Večer članova i prijatelja Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten

Večer se već tradicionalno organizira u Osijeku od strane Podružnice Osječko-baranjske županije koja u Osijeku i okolici aktivno djeluje dugi niz godina i okuplja Hrvate iz Bosne i Hercegovine koji godinama žive na ovim prostorima, a povezuju ih podrijetlo, kultura, tradicija, običaji i želja da se pomogne potrebitima

Objavljeno 27.11.2023
Darija Kovačić

U petak, 24. studenog u svečanoj dvorani „Gardens“ s početkom u 20:00 sati održana je 15. večer članova i prijatelja Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten. Večer se već tradicionalno organizira u Osijeku od strane Podružnice Osječko-baranjske županije koja u Osijeku i okolici aktivno djeluje dugi niz godina i okuplja Hrvate iz Bosne i Hercegovine koji godinama žive na ovim prostorima, a povezuju ih podrijetlo, kultura, tradicija, običaji i želja da se pomogne potrebitima.

Na večeri se okupilo preko 300 članova i prijatelja udruge iz raznih dijelova Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Vojvodine koji su se družili i zabavljali uz bogati program koji je uključivao glazbu uživo, nastup Hrvatskog kulturnog društva Napredak Odžak iz Bosne i Hercegovine i tombolu za koju su se pobrinuli članovi Kluba poduzetnika podružnice Osječko-baranjske županije te brojni drugi donatori.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Grada Osijeka, gospodin Ivan Radić te župan Osječko-baranjske županije, gospodin Mato Lukić koji su se okupljenima zahvalili na organizaciji ovakvih događaja i to što godinama unazad skupa s ostalim dionicima sudjeluju u izgradnji bolje zajednice u Osijeku i cijeloj županiji.

– Svojim životom i radom obogatili su Slavoniju i Baranju i naš Osijek, a da pri tome nisu zaboravili svoju Bosnu i Hercegovinu. Njihovo je zajedništvo vrijedno poštovanja i zato sam se rado odazvao pozivu na druženje – rekao je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je kako su u Osijeku u tijeku kapitalni projekti u javnome sektoru teški oko 350 milijuna eura, od čega je gotovo polovica europski novac.

– Osijek je rekorder po povučenim europskim sredstvima. Na valu tih velikih investicija Osijek se i gospodarski i demografski oporavlja. U zadnjih 15 godina bilježimo rekordnu zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. U Osijek je stigla velika međunarodna korporacija Jabil koja najavljuje najmanje 1500 radnih mjesta. Od 1. siječnja ukidamo prirez i ne dižemo poput ostalih velikih gradova porez na dohodak. Time ćemo građanima Osijeka osigurati veće plaće, a grad Osijek će postati još konkurentnije i privlačnije mjesto za život. – poručio je osječki gradonačelnik.

Udruga Hrvata Bosne i Hercegovine Prsten je udruga koja je vodeća u Hrvatskoj kada su u pitanju promicanje i zaštita tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a za cilj ima očuvanje Podružnica Udruge Hrvata BiH.

Uzvanici su tijekom cijele večeri mogli više puta čuti pojam „snaga zajedništva“, a upravo on je zaslužan za sve ove godine aktivnog djelovanja udruge koja se svaki put pa tako i ovaj pobrinula da njezini članovi i prijatelji uživaju u ugodnom ambijentu, druže se i šire dalje poruke zajedništva.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VIŠE IZ KATEGORIJE

Grah su kuhali članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje, koji su od ranih jutarnjih sati krenuli s pripremom dvanaest kotlova u kojima se kuhalo stotinjak kilograma graha.

[FOTO] Građanima Osijeka besplatno podijeljeno više od 2500 porcija graha, gužvara i pića

Dva hrvatska Rafalea preletjet će sutra preko Osijeka, odlična prilika vidjeti ih iznad osječkog neba i možda uslikati. Objavite vaše fotke u komentarima!

Rafalei će letjeti sutra iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, donosimo raspored preleta!

Najavljeni završetak radova i puštanje u promet Stepinčeve ulice od Vukovarske do Reljkovićeve / Reisnerove i Trga Baruna Trenka te početak radova na sljedećoj fazi u Gundulićevoj ulici od Stepinčeve do Radićeve neće započeti kako je najavljeno...

Obavijest o produženju roka dovršetka radova u dijelu Gundulićeve ulice