ŽIVOT

Večer vina i umjetnosti u Perivoju kralja Tomislava ispunila sva očekivanja

Velik broj posjetitelja i ovoga je puta potvrdio kako Osječani i njihovi gosti prepoznaju i uživaju vrijednost ovoga događaja

Objavljeno 12.07.2021
Ivona Amidžić

U osječkom Perivoju kralja Tomislava sinoć je održana prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti, manifestacija koja je izvrstan promotor kvalitetnih vina s ovih prostora.

Velik broj posjetitelja i ovoga je puta potvrdio kako Osječani i njihovi gosti prepoznaju i uživaju vrijednost ovoga događaja, a Perivoj se pokazao kao izvrsno mjesto za susret umjetnosti, vina i dobroga ozračja.

Ideju nove lokacije pozdravio je i osječki gradonačelnik Ivan Radić, istaknuvši kako mu je drago da su osječki parkovi oživjeli na ovaj način.

– Želim izraziti dobrodošlicu svim Osječankama i Osječanima i njihovim gostima, uistinu smo svi jedva dočekali ovu izvrsnu manifestaciju na novoj lokaciji, s obzirom na to da nam je u tijeku obnova Tvrđe – rekao je Radić.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić istaknuo je kako unatoč pandemiji uspijevaju iznaći način da se održe već etablirane manifestacije koje su uvijek dobro posjećene.

– Osječko-baranjska županije ima vrlo kvalitetnu vinsku kartu u svoja četiri vinogorja, a ovo je izvrstan način da osim vina, posjetitelji upoznaju i naše vinare i čuju njihove vinske priče – kazao je Anušić.

Večeri vina i umjetnosti inače se od 2013. organiziraju tri puta godišnje, no ovogodišnje proljetno izdanje izostalo je zbog pandemije koronavirusa. Organizator manifestacije je Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, a ovogodišnju su Večer obogatili i partneri iz Villanyja, udruga ReArt, umjetnik Nikola Faller, Muzej likovne umjetnosti, program In da Sofa, te brojni drugi.

Prva ovogodišnja Večer vina i umjetnosti tako je ispunila sva očekivanja, a bude li epidemiološka situacija dozvoljavala – na jesen nas očekuje i drugo izdanje na jednoj od prekrasnih osječkih lokacija.

Foto: Osječko-baranjska županija

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Islamski centar u Osijeku nalazit će se na Jugu II u blizini muslimanskog groblja, a imat će prostor za vjerske, kulturne, odgojne, obrazovne, humanitarne i druge sadržaje

Početak izgradnje Islamskog centra u Osijeku do kraja godine

Islamski centar u Osijeku nalazit će se na Jugu II u blizini muslimanskog groblja, a imat će prostor za vjerske, Više…

"Budite spremni na jača grmljavinska nevremena, moguća su oštećenja na imovini te drveću, moguće lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča te prekidi u prometu"

OPREZ! I danas na snazi niz upozorenja, moguće bujične poplave: “Zaštitite sebe i svoju imovinu”

Iznad naših krajeva i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, iako visinska ciklona postupno slabi, prenosi Index. Ipak, još i Više…

Završni je koncert Oljkića do posljednjega mjesta ispunio foaje Kulturnoga centra...

Završni koncert Oljkića, ovacije za Dariju Lorenci Flatz i Tarika Filipovića i repriza Pakla

Završni je koncert Oljkića do posljednjega mjesta ispunio foaje Kulturnoga centra na nastupu mališana iz Glazbene škole Franje Kuhača. Ravnateljica škole Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Neke zemlje su to već počele, kao što su, primjerice, Turska i Mađarska..."

Capak: Vrlo vjerojatno ćemo se cijepiti trećom dozom

Cijeli Jadran u ovom trenutku pleše između narančaste i crvene boje na karti ECDC-a, ovo su mjere kojima se želi spriječiti da se za povratke iz Hrvatske počnu uvodi restrikcije

Božinović objavio nove mjere za Jadran: uvodi se niz ograničenja za okupljanja

Islamski centar u Osijeku nalazit će se na Jugu II u blizini muslimanskog groblja, a imat će prostor za vjerske, kulturne, odgojne, obrazovne, humanitarne i druge sadržaje

Početak izgradnje Islamskog centra u Osijeku do kraja godine