KULTURA

Večer vina & umjetnosti

Zbog lošeg vremena manifestacija se odgađa na sljedeću subotu

  Objavljeno 12.07.2019
  Ivona Amidžić

  Zbog najave lošeg vremena Večer vina & umjetnosti, koja se trebala održati 13. srpnja, odgađa se i prebacuje za subotu, 20. srpnja 2019. godine. Do tada napunite baterije jer očekuje vas velika doza zabave uz čarobna vina i odličan glazbeno-umjetnički program.

  Večer vina & umjetnosti manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi. Jedna je to od najdražih večeri građana Osijeka u kojoj glavnu riječ vode dva elementa – vino i umjetnost, čiji spoj gotovo uvijek rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda.

  Tisuće posjetitelja na Večeri vina & umjetnosti uživa u vinima Slavonije, Baranje i Srijema, a poseban ugođaj stvara i inspirativno okruženje umjetničkih ateljea, radionica i galerija smještenih među starim zidinama Tvrđe.

  Svakog svibnja, srpnja i listopada u osječku Tvrđu vraća se ona noć kada vino u kombinaciji s umjetnošću pretvara nebo iznad grada u veliko platno, a posjetitelji, potaknuti tim čarobnim spojem uz pomoć dobre volje i pozitive ispisuju još jednu nezaboravnu priču.

  Uz stotine nasmiješenih lica, raznolikim umjetničkim programom i desecima proizvođača vina, tekućine napunjene sokom grožđa kojem ni jedna zraka sunca nije promakla, ritmom večeri diktira bogat glazbeni program.

  Mantra koju proteklih 5 godina ponavljaju Turistička zajednica Osječko – baranjske županije i Osječko – baranjska županija, još jednom stupa na scenu u subotu, 20. srpnja 2019. godine od 18 sati, kad posjetitelje očekuje druga ovogodišnja Večer vina & umjetnosti koja postaje zen zona grada Osijeka.

  Te večeri iznova će se širiti ljubav i pozitiva zbijena unutar stoljetnih zidina Tvrđe, a bogat glazbeni i umjetnički program, niz sadržaja za kulturno, emocionalno i ino uzdizanje ostavit će još jednom trajni smiješak na licu posjetitelja.

  Za više informacija posjetite Facebook događaj „Večer vina & umjetnosti / Tvrđa / 20.7.“.

  foto: facebook (screenshot)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Strategijom razvoja osječke Tvrđe predviđeno je ukupno 12 projekata. Projektima je predviđena obnova i prenamjena građevina kulturne baštine.

  Projekti osječke Tvrđe prezentirani u HGK

  Za zainteresiranu javnost i struku, danas u prostorijama HGK u Osijeku oranizirana je prezentacija projekata osječke Tvrđe. Dvorana HGK je Više…

  Vino i umjetnost, spoj koji rezultira nadrealnom količinom ljubavi, pozitive i dobrog provoda još jednom u osječkoj Tvrđi okuplja tisuće hedonista!

  Hedonistička večer vina i umjetnosti

  Večer vina & umjetnosti manifestacija je koja se već tradicionalno održava od 2014. godine u osječkoj Tvrđi. Jedna je to od Više…

  Svi zainteresirani pozvani su na predavanja u Kinu Urania!

  Dani europske baštine u organizaciji Konzervatorskog odjela u Osijeku

  Konzervatorski odjel u Osijeku obilježit će ovogodišnje Dane europske baštine temom Umjetnost i zabava u petak 27. rujna 2019. godine u Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Krov se urušio u gledalište koje je bilo potpuno poplavljeno, a u njegovu središtu uništen je ležao svečani kristalni luster.

  Dan kada je gorjelo HNK u Osijeku 16.11.1991.

  Ove godine kazalište priprema izvrsni bogati program, a u pripremi su i Kreveljoke

  Europska noć kazališta u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića (16.11.) PROGRAM

  Dođite, iskusite nešto neobično i novo i podržite našeg mladog umjetnika

  Audioperformans “OSscape” Marka Jovića (15.11.) NAJAVA