SPORT

Večeras, Gradski vrt – Hrvatska hvata gotovo ‘zadnji vlak’ za SP!

''Nemamo izbora nego ići na pobjedu'' – naglasio je Anzulović... A kako drugačije? Mađari su jaki protivnici, ali nije to ništa s čime se naša reprezentacija ne može nositi... ;)

    Objavljeno 29.11.2018
    Antonela Verković

    Voda je već dugo blizu grla, ali hrvatska košarka još nije potopljena i još pliva u vodama, koje bi ih na kraju mogle odvesti u Kinu na Svjetsko prvenstvo iduće godine!

    S obzirom na ”vodu blizu grla”, večeras će u Gradskom vrtu biti napeto k’o puška.

    Hrvatski košarkaši su se u našem Gradskom vrtu počeli skupljati još u nedjelju navečer, ali tek su dva dana kasnije na treningu bili svi reprezentativci. Ukupno ih je 14, što znači da će dvojica biti prekobrojna za Mađare.

    Mađari u Gradskom vrtu gostuju na utakmici koja počinje u 18:00 sati.

    Vratili smo se u Gradski vrt, gdje smo ostali dužnici od posljednje utakmice. Ovdje imamo sjajnu potporu na koju moramo uzvratiti rezultatom. Jasno, sve će biti lakše ostvariti uz pune tribine koje trebaju nositi ovu reprezentaciju. Doživjela je dosta izmjena u odnosu na rujan, nemamo na raspolaganju igrače iz NBA lige i Eurolige, stoga je podrška nužna. Kroz ovo kratko vrijeme stigli smo postaviti neke napadačke setove, ali jasno da večeras prije svega obrambeno moramo biti na najvišoj razini. Napad je uvijek varijabalan, ali mobilizacija i želja bit će presudni na parketu. Kada je pruisutna i jedna doza fanatizma, onda i pogreške, koje sigurno mogu doći do izražaja zbog neuigranosti, možeš lakše ispraviti – naglašava hrvatski izbornik Dražen Anzulović za Novi List.

    Nakon devet godina vratio se i Marin Rožić, novi kapetan reprezentacije! U Gradskom vrtu se, kaže za Novi List, osjeća izvrsno. Žao mu je što nije bilo više vremena za uigravanje, ali svi su puni motivacije i dobre atmosfere. Vjeruje da će to sve začiniti pobjedom!

    FOTO: Facebook (Hrvatska košarkaška reprezentacija)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U natjecanju sudjeluje 30 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, koje su podijeljene u divizije i konferencije, a svaka škola nosit će ime i dresove jednog NBA tima

    Junior NBA league u Osijeku

    U Osijeku će se za vikend 20. i 21. siječnja 2024 u NŠD Gradski vrt (velika dvorana) održati natjecanje Junior Više…

    Policija će snimati prije, tijekom i poslije utakmice, ulazi u stadion bit će otvoreni od 18 sati. Na snazi će biti posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu

    Nogometna utakmica između Hrvatske i Turske u Opus Areni

    Na stadionu Opus Arena u četvrtak, s početkom u 20,45 sati, odigrat će se nogometna utakmica Europskih kvalifikacija za EURO Više…

    Vezano uz prošlu utakmicu između NK Osijek i GNK Dinamo, klub navijača Bijelo-plavi je poslao priopćenje za medije kojeg u cijelosti prenosimo

    Priopćenje Kluba navijača Bijelo-plavi

    Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    U Čakovcu je održano državno prvenstvo u SAVATEU u disciplini assault za juniore i seniore. Prijavljeno je bilo 109 boraca iz 14 klubova.

    Članovi HUS-a na državnom prvenstvu u SAVATEU odvojili 4 medalje

    7. Kup grada Osijeka okupio je 12 zemalja te se održalo preko 400 nastupa. Tijekom natjecanja održan je i Europski kup za kadete (U14). Ove godine, nešto je manje zemalja, ali je održano više borbi.

    [FOTO] 7. Osijek Fencing cup 2024.

    Na prvenstvu je nastupio i taekwondo klub „Osijek“ sa svojih 5 članova. Na turniru je bilo prisutno 519 natjecatelja iz 43 kluba iz 4 zemlje, Slovenije, Češke, BIH i Hrvatske.  

    Taekwondo klub Osijek na natjecanju “Plemeniti turnir Zaprešića 2024.”