SPORT

Večeras, Gradski vrt – Hrvatska hvata gotovo ‘zadnji vlak’ za SP!

''Nemamo izbora nego ići na pobjedu'' – naglasio je Anzulović... A kako drugačije? Mađari su jaki protivnici, ali nije to ništa s čime se naša reprezentacija ne može nositi... ;)

  Objavljeno 29.11.2018
  Antonela Verković

  Voda je već dugo blizu grla, ali hrvatska košarka još nije potopljena i još pliva u vodama, koje bi ih na kraju mogle odvesti u Kinu na Svjetsko prvenstvo iduće godine!

  S obzirom na ”vodu blizu grla”, večeras će u Gradskom vrtu biti napeto k’o puška.

  Hrvatski košarkaši su se u našem Gradskom vrtu počeli skupljati još u nedjelju navečer, ali tek su dva dana kasnije na treningu bili svi reprezentativci. Ukupno ih je 14, što znači da će dvojica biti prekobrojna za Mađare.

  Mađari u Gradskom vrtu gostuju na utakmici koja počinje u 18:00 sati.

  Vratili smo se u Gradski vrt, gdje smo ostali dužnici od posljednje utakmice. Ovdje imamo sjajnu potporu na koju moramo uzvratiti rezultatom. Jasno, sve će biti lakše ostvariti uz pune tribine koje trebaju nositi ovu reprezentaciju. Doživjela je dosta izmjena u odnosu na rujan, nemamo na raspolaganju igrače iz NBA lige i Eurolige, stoga je podrška nužna. Kroz ovo kratko vrijeme stigli smo postaviti neke napadačke setove, ali jasno da večeras prije svega obrambeno moramo biti na najvišoj razini. Napad je uvijek varijabalan, ali mobilizacija i želja bit će presudni na parketu. Kada je pruisutna i jedna doza fanatizma, onda i pogreške, koje sigurno mogu doći do izražaja zbog neuigranosti, možeš lakše ispraviti – naglašava hrvatski izbornik Dražen Anzulović za Novi List.

  Nakon devet godina vratio se i Marin Rožić, novi kapetan reprezentacije! U Gradskom vrtu se, kaže za Novi List, osjeća izvrsno. Žao mu je što nije bilo više vremena za uigravanje, ali svi su puni motivacije i dobre atmosfere. Vjeruje da će to sve začiniti pobjedom!

  FOTO: Facebook (Hrvatska košarkaška reprezentacija)

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  Skoro 1000 posjetitelja iz čak 47 zemalja, oko 600 natjecatelja, punih 9 dana - a sve u našem Osijeku!

  Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019.

  “Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem (pištolj, puška, pokretna meta) održat će se od 16. do 25. ožujka 2019. godine u Više…

  ''Mislio sam da ćemo se uspjeti muški oprostiti od ovoga kupa. Imali smo 21 izgubljenu loptu i jednostavno smo ih sami darivali. Falilo je krvi u obrani'' - rekao je trener.

  KK Vrijednosnice Osijek izgubile uzvratnu četvrtfinalnu utakmicu kupa

  KK Vrijednosnice Osijek jučer su izgubile uzvratnu četvrtfinalnu utakmicu Alpe Adria Cupa od BC Levicki Patrioti rezultatom 73:87. Čestitam ekipi Više…

  Ova utakmica je baš ono što je trebalo NK Osijeku... :)

  Bravoo Bijelo-plavi!

  Nakon loše utakmice protiv Hajduka, ova utakmica je baš ono što je trebalo NK Osijeku, što je rekao i kormilar Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Odbojkaška ligaška natjecanja stigla su do 10. kola po jakosnim skupinama

  Mursaši gostuju u Zagrebu

  Skoro 1000 posjetitelja iz čak 47 zemalja, oko 600 natjecatelja, punih 9 dana - a sve u našem Osijeku!

  Europsko prvenstvo u streljaštvu zračnim oružjem – EPSO 2019.

  A kako će biti ove nedjelje?

  Zekić nije bio zadovoljan