ŽIVOT

Večeras svi na Kopiku na City Games!

Pozivamo sportaše, ali i rekreativce i ljubitelje dobre zabave te sve građane Osijeka i okolice :D

Objavljeno 21.07.2019
Ivona Amidžić

Popularne ljetne igre za sve generacije u desetoj, jubilarnoj sezoni dolaze u sklopu svoje međunarodne turneje u najveći grad Slavonije – Osijek. Osijek je grad u kojem se igre održavaju po prvi puta i, kao što doliči biseru Slavonije, premijerno izdanje će ujedno biti i polufinale na kojem će sudjelovati šest ekipa iz Slavonije i Baranje kao i sjevernog Jadrana.

Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održava se danas, 21. srpnja, na otvorenim bazenima SC Copacabana s početkom u 19.30 sati u organizaciji Grada Osijeka, Turističke zajednice grada Osijeka i agencije Adria events. Izazovne igre čekaju na hrabre ekipe sastavljene od šest članova, od čega moraju biti minimalno dvije predstavnice nježnijeg spola.

O popularnosti igara govore brojke koje nas očekuju u ovoj sezoni, 34 različite lokacije u više zemalja, više od 150 prijavljenih ekipa te 50 tisuća gledatelja koji će na sportskim terenima uživo pratiti City Games natjecanje.

Nakon 9 sezona, 314 održanih događaja i više od milijun prijeđenih kilometara, ove godine City Games poprima novo ruho: potpuno nova scenografija i brojna iznenađenja kako za natjecateljske ekipe, tako i za publiku. Raznovrsna scenografija i dorađene igre zagarantirat će nezaboravno iskustvo.

Ekipe će se natjecati u igrama koje su moderne inačice tradicionalnih igara kao što su leteći vaterpolo, vodena košarka, spašavanje turistkinje, utrka bačvi, pršut, vino i veslo. Prve dvije ekipe izborit će nastup za finale koje će se održati u Viru 21. kolovoza 2019. godine.

Pozivamo sve građane Osijeka i okolice kao i navijače da daju podršku sportašima koji će odmjeriti svoje snage na osječkom izdanju City Games igara.

foto: Marin Ćuk Vurnek

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Piližota: "Manifestacija je ispunila sva naša očekivanja, a sudeći po posjećenosti i komentarima, vjerujem da su se i građani nauživali"

Na Kopiki održana uspješna 3u1 manifastacija: Sunset Run, BikeOS i Gumiranje

Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka, Tržnica d.o.o. Osijek, PU Osječko-baranjska, Run4Fun, Osječka tvornica ideja i Zagrebačka banka organizirali su Više…

Godine nisu bitne, a dovoljno je malo plivačkog iskustva i dobra volja... Dame: priprema, pozor, kreni! :D

Besplatna škola vaterpola za djevojčice!

Ovoga ljeta prvi put ženski Vaterpolo Klub Mursa upisuje djevojčice u besplatnu školu vaterpola koja se održava na Copacabani! “Ove Više…

Treći po redu Osječki pješački put, na "tapeti" je za 6. listopada 2018. Jesmo li spremni?

Osječki pješački put – Idemo šetati?

Osječki pješački put, održat će se 6. listopada 2018. godine. Okupljanje polaznika možemo očekivati na Trgu Ante Starčevića u 9:00 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Svjesni smo da je to kap u moru realnih potreba, ali ovime činimo korak naprijed i pokazujemo da Vlada Republike Hrvatske vodi brigu o najpotrebitijima"

Dodijeljena četiri stana u Vinkovcima te darovane nekretnine vrijedne 6,4 milijuna kuna

Ovo je 11. kalendar Udruge pobjede, odnosno Azila. Ove godine kalendar se zove“ Tamna strana mjeseca“

Udruga Pobjede predstavila najljepši kalendar u svemiru

Svaki se dan nešto zanimljivo događa...

Što danas očekujemo u Osijeku?