ŽIVOT

Večeras u Osijeku zadnja Osječka ljetna noć

"Ove godine, zbog najave lošeg vremena, odlučili smo se Osječku ljetnu noć preseliti sa zadnjeg vikenda, na zadnji dan kolovoza, kako bi ljeto ispratili pod vedrim nebom"

Objavljeno 31.08.2021
Ivona Amidžić

Danas, posljednjeg dana kolovoza, održat će se treća Osječka ljetna noć, kojom će Osječani ispratiti ljeto. Iz Turističke zajednice grada najavljuju bogat program na više lokacija uz Dravu i na Trgu Ante Starčevića, prenosi Radio Osijek.

“Ove godine, zbog najave lošeg vremena, odlučili smo se Osječku ljetnu noć preseliti sa zadnjeg vikenda, na zadnji dan kolovoza, kako bi ljeto ispratili pod vedrim nebom”, ističe direktorica Turisitčke zajednice grada Osijeka, Tajana Rogulja, koja poziva Osječanke i Osječane te njihove goste da prošeću Osijekom, posebno Promenadom gdje će ih večeras dočekati bogatija ponuda lokalnih obrtnika, mini sajam osječkih vinara uz ugodnu glazbenu podlogu.

Za najmlađe, u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti, organizirana je kreativna radionica pod nazivom Čarobna šuma posvećena poznatom osječkom slikaru iz sredine 19. stoljeća Adolfu Waldingeru. Djeca će imati priliku okušati se u tehnici crtanja tušem te upoznati s pojmom pejzaža i tako stvoriti jednu zajedničku čarobnu šumu.

“Naši turistički vodiči pripremili su za večerašnje izlaganje niz do sada neispičanih priča i legendi o Osijeku i okolici. Lako ćete ih naći na našem središnjem trgu”, poziva direktorica Rogulja.

PROGRAM

Mini sajam osječkih vinara

Šetalište kardinala Franje Šepera, spust kod mosta – 19:00 do 23:00 h
Uz samu Promenadu pronađite zanimljive vinske kućice i kušajte vina poznatih osječkih vinara te predahnite od šetnje u blizini romantičnog Secesijskog zdenca.

Prigodna prodaja obrtnika

Šetalište kardinala Franje Šepera – 19:00 do 23:00h
Osječka ljetna noć i ovog će puta obogatiti Promenadu ponudom lokalnih obrtnika koji će predstaviti svoje domaće i raznovrsne te unikatne proizvode. Šetnja i razgledavanje bit će popraćeni dobrom glazbenom atmosferom.

Turističke priče

Trg. A. Starčevića – 20:00 do 21:00h
Na glavnom osječkom trgu dočekat će vas vrhunski vodiči sa zanimljiv legendama grada Osijeka. Dopustite da vas na trenutak vrate u misterioznu prošlost. Kao i do sada, priče će započinjati svakih 15 minuta te na taj način svi zainteresirani posjetitelji mogu bez žurbe obići sve naše vodiče i poslušati zanimljive priče koje su im pripremili.

Kreativna dječja radionica Čarobna šuma

Dvorište Muzeja likovnih umjetnosti, Europska avenija 9 – 17:00 do 18:00 h

Naslovna fotografija: Dominik Lalić

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Slika koju je policija u Hrvatskoj pokazala o sebi i svojim obrascima ponašanja u ovom slučaju apsolutno je neprihvatljiva. Je li ovo izolirani slučaj ili ozbiljno trebamo posumnjati u transparentnost i povjerenje koje možemo imati u institucije države?"

SDP Osječko-baranjske županije: Osuđujemo svaki oblika nasilja i očekujemo odgovornost onih koji su dopustili ozbiljne propuste u postupanju u slučaju stradavanja mlade studentice u Osijeku

Vezano za slučaj mlade studentice iz Osijeka koja je usmrćena a o čemu smo pisali ovdje: Policajca koji je usmrtio Više…

Uz mnoge zabavne sadržaje, osigurana je i zdravstvena zaštita te spasilačka služba, kao i rad redarske i blagajničke službe. Poznate su i cijene ulaza za ovu sezonu

[FOTO] S novim sadržajima osječka Copacabana od danas spremna za novu kupališnu sezonu

Nakon prošlogodišnje prve temeljite rekonstrukcije, osječka Copacabana i ove je godine uređena te s novim sadržajima spremna za novu sezonu. Više…

Na startu je za sve sudionike utrke Red Bull čekao s osvježavajućom okrijepom od koje su trkači dobili krila, a 100% svih donacija i startnina ide izravno u projekte istraživanja leđne moždine

[FOTO] Wings for life u Osijeku

Wings for Life World Run doista je jedinstvena i globalna utrka za trkače i sudionike u invalidskim kolicima. Iako je Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

U Auro Domus poslovnicama diljem Hrvatske ti klijenti svakodnevno dobivaju nekoliko stotina ili tisuća eura. I vrlo često se iznenade činjenicom da su u zamjenu za slomljeni lančić ili ogrlicu koju ne nose godinama mogli u samo nekoliko trenutaka dobiti dovoljno sredstava za zatvore minus na tekućem računu ili si priušte nešto što su dugo željeli.

Požurite i iskoristite visoke cijene: Otkup zlata sada se najviše isplati

Biciklijada se i ove godine organizira u znak podrške nacionalnoj kampanji Hrvatskog knjižničarskog društva za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom "I ja želim čitati"

FFOS-ova BICIKLIJADA 2024.

Izvučen je dobitnik 3.000 eura za shopping u Portanovi,  čak 50 trgovina u Portanovi nudilo je rođendanske popuste, mađioničar, disco hostese i ljudi od stakla (Mirror crew) napustili su Portanovu, velika rođendanska torta se pojela, šampanjac popio, a svih 150 nagrada koje su bile sakrivene u mnoštvu balona je pronađeno.

[FOTO] Trgovački centar Portanova proslavio 13. rođendan uz vrijedne nagrade, shopping s popustima i pregršt iznenađenja za posjetitelje