SPORT

Vekić i Seligman o životu sportaša u doba koronavirusa

"Najvažnije je ostati psihološki stabilan, vjerovati da će sve ovo proći"

    Objavljeno 06.04.2020
    Ivona Amidžić

    Svakodnevica se zbog pandemije koronavirusa promijenila i sportašima, piše Radio Osijek. O novim režimima treninga i svakodnevnim stvarima kolegici Željki Živković ispričali su tenisačica Donna Vekić i gimnastičar Robert Seligman.

    “Svi su se životi potpuno promijenili, tako i nama sportašima. Moramo biti kod kuće, otkazani su svi turniri i natjecanja tako da je i šok za nas”, rekla je Vekić koja je zatim opisala kako joj izgleda dan: “Iskreno, budim se malo kasnije nego u 7.00 ujutro. Naspavam se i popijem kavu pa treniram ili kod kuće ili odem trčati van. Zatim učim francuski, kuham i šetam psa te provodim vrijeme s obitelji.”

    Svi teniski turniri su ili odgođeni do 13. srpnja ili otkazani, a sigurno se neće ove godine održati prestižni turnir na travi – treći Grand Slam sezone Wimbledon. “Bila sam dobro dok nije otkazan Wimbledon, to me potreslo i bila sam tužna. To mi je najdraži Grand Slam i turnir, ali što je tu je. Moramo se prilagoditi svi, svima je isto. Treba biti što pozitivniji i okupirati si svoje vrijeme”, rekla je Vekić.

    “Puno trčim, malo radim jogu i pilates, neke stvari koje inače nisu dio mog svakodnevnog treninga. Uživam u kuhanju, pokušavam napraviti zdravije verzije svojih najdražih deserta”, dodaje 24. tenisačica svijeta.

    A što kaže Seligman?

    Robert Seligman je trenutačno u procesu rehabilitacije jer je početkom sezone zadobio ozljedu. Kako sam kaže, u najboljem trenutku, kad je sve stalo.

    “Iznimno je teško jer nismo navikli biti kod kuće, nismo navikli ne trenirati po nekoliko sati svaki dan. Najvažnije je ostati psihološki stabilan, vjerovati da će sve ovo proći, vjerovati u sebe da ćemo se svi vratiti u formu u kakvoj smo bili prije ove krize. Na kraju godine vjerujem da će krenuti sva natjecanja, bit će teško, bit će ozljeda, ali vjerujem da ćemo se snaći i pronaći stari ritam.

    Malo duže spavam pa odlazim na jedan trening, u procesu sam rehabilitacije, poslije loma prsta početkom sezone. Nije mi ova situacija zato teško pala, u najboljem trenutku sam se ozlijedio kad je sve stao. Nisu treninzi kakvi bi trebali biti, sam sam tamo, odlazim na jedan sat kako bi se razgibao i ostao u kakvoj-takvoj formi. Podižem formu kondicionim vježbama i trčim”, rekao je Seligman koji je sudjelovao u izazovu na društvenim mrežama koji je pokrenuo Aljoša Vojnović – izazov u kojem je potrebno trčati pet kilometara u stanu.

    Robert SEligman vodio Vježbanje na otvorenom

    (HRT Radio Osijek)

    foto: youtube (screenshot)

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    "Gimnastika mi je dala sve u životu, a osvojio bih i više medalja da nisam morao raskrčivati šumu, današnjoj generaciji je lakše"

    Robert Seligman u subotu se oprašta od gimnastičke karijere!

    Mjesec dana prije 38. rođendana Robert Seligman, jedan od najvećih hrvatskih gimnastičara svih vremena, završit će gimnastičku karijeru. U subotu, Više…

    Cilj nam je kroz ovakve godišnje izbore nagraditi izvrsnost u sportu, ali i motivirati sportaše za daljnje vrhunske dosege i uspjehe kao i potvrditi da je Osijek grad koji živi i diše sport, baš kao i cijela Osječko-baranjska županija

    Bliži nam se manifestacija “Sportaš godine”

    Proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih kolektiva grada Osijeka i Osječko-baranjske županije tradicionalna je svečanost koja će ponovno okupiti veliki broj Više…

    Održan je svečani prijem vrhunskih sportašica i sportaša, nositelja kvalitete u sportu te predstavnika školskog i akademskog sporta

    Svečani prijem za sportaše OBŽ – Europske regije sporta

    Povodom ostvarenih zapaženih rezultata u 2023. godini, u svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije 17. siječnja 2024. godine održan je svečani prijem Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Zaslužio je to Marin odličnim nastupima i ove sezone, pa se zasluženo našao na popisu hrvatskih reprezentativaca za njegovo dosad najjače natjecanje.

    Županović će nastupiti na Svjetskom prvenstvu!

    Mačevalački klub Dmitar Zvonimir Osijek uživa status ponajboljeg organizatora mačevalačkih natjecanja kako u zemlji tako i u cijeloj regiji

    7. Osijek Fencing Cup ponovo okuplja mačevalačku elitu u 7 kategorija: U9, U11, U14 EFC, U17, U21, seniori i veterani 

    Na natjecanju je sudjelovalo 28 plivačkih klubova sa gotovo 500 natjecatelja. Odličnim nastupima isplivani su osobni rekordi i norme za nastup na Kadetskom prvenstvu Hrvatske.

    PK Osijek na “Festivalu plivanja” u Zagrebu