KULTURA

Velika izložba postera u GISKO “Od izvornika do prijevoda”

To je godišnja izložba na kojoj članovi DHKP izlažu prijevode koje su objavili od protekle izložbe...

Objavljeno 10.02.2021
Ivona Amidžić

U organizaciji Društva hrvatskih književnih prevodilaca i Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek od ponedjeljka, 8. veljače do petka, 26. veljače u izložbenim aulama u prizemlju i na katu GISKO postavljena je izložba postera i knjižne građe pod nazivom “Od izvornika do prijevoda”, prenosi Radio Osijek.

“Od izvornika do prijevoda” godišnja je izložba na kojoj članovi DHKP izlažu prijevode koje su objavili od protekle izložbe. Uz izložbu snimljen je i film Beskonačni prijevod, a prve četiri izložbe objavljene su na CD-u.

“Cilj izložbe, koja prikazuje objavljeni prijevod, prevoditeljevu biografiju i bibliografiju, i ono najvažnije, usporedbu između izvornika i prijevoda, dvojak je: kao prvo transparentno predstavljanje ključnog dijela aktivnosti članova Društva, odnosno prikaz odabranih djela prošlogodišnje produkcije prijevodne književnosti te kao drugo stvaranje svijesti o parametrima i važnosti prevoditeljskog zadatka”, ističu organizatori.

Ova je izložba prvi put javnosti predstavljena u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu 9. lipnja 2020. uz okrugli stol “Književno prevođenje u doba korone”, nakon čega je gostovala u knjižnicama u Zagrebu, Karlovcu, Križevcima, Puli i Samoboru.
Izložba je dostupna i u mrežnom obliku na stranicama Društva hrvatskih književnih prevodilaca.

foto: unsplash

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

"Fotografije su iz operativnih aktivnosti sustava civilne zaštite, s vježbi ili nekih nesreća i katastrofa, uglavnom s našeg područja ili gdje su naši pripadnici bili na svojim zadacima"

U Kulturnom centru izložba fotografija povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

Danas, 1. ožujka obilježavamo Međunarodni dan civilne zaštite. U Kulturnom centru u Osijeku tom je prigodom jutros otvorena izložba fotografija tematski Više…

Programom su obuhvaćene aktivnosti – Čitateljski izazov na materinskom jeziku te dječja tradicijska pjesma i igra kroz koje su predstavljeni hrvatski, njemački, makedonski, albanski, mađarski, rusinski i ruski jezik

Festival jezika GISKO 2021.

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i ove, 2021. godine, održava deseti, jubilarni Festival jezika kojim obilježava Međunarodni dan materinskoga jezika. Više…

Iz Muzeja poručuju kako je svim prijavljenima ulaz na vodstvo slobodan, uz obavezno nošenje maske.

27. slavonski biennale: Slika kao virus

Muzej likovnih umjetnosti sa zadovoljstvom javlja kako će se u četvrtak, 18. veljače s početkom u 19:00 sati održati prvo Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

"Vremensku sondu" iz tornja otvorit će stručnjaci konzervatori kako se ne bi oštetila

U sanaciji zvonika crkve Presvetog Trojstva u Karlovcu pronađen svitak iz 18.st.

"Fotografije su iz operativnih aktivnosti sustava civilne zaštite, s vježbi ili nekih nesreća i katastrofa, uglavnom s našeg područja ili gdje su naši pripadnici bili na svojim zadacima"

U Kulturnom centru izložba fotografija povodom Međunarodnog dana civilne zaštite

Predavanje će održati predsjednik Ocjenjivačkog suda 27. slavonskog bijenala, dr. sc. Krešimir Purgar.

Predavanje “Apstrakcija za početnike (i napredne)”