CRNA KRONIKA

Velika tragedija u Čepinu: Kolege spašavali jedni druge – dvoje mrtvih!?

Djelatnici osječkog Vodovoda i čepinske tvrtke Urednost su obavljali čišćenje unutar stanice pri čemu su nastradali trovanjem plinom.

    Objavljeno 19.06.2018
    Nikolina Ćosić

    U Čepinu u ulici Papuka na lokaciji kanalizacijske prepumpne stanice djelatnici osječkog Vodovoda i čepinske tvrtke Urednost su obavljali čišćenje unutar stanice pri čemu su nastradali trovanjem plinom.

    Kako neslužbeno doznajemo od očevidaca, u čišćenju su sudjelovala dva radnika osječkog Vodovoda i tri radnika tvrtke Urednost iz Čepina. Najprije je prvi radnik ušao u stanicu gdje ga je ošamutio plin, nakon toga je drugi radnik također ušao kako bi pružio pomoć prvom radniku pri čemu je i sam nastradao. Isto su učinili i ostali radnici koji su pokušali pomoći kolegama, a  koji su također završili ošamućeni plinom, vjerovatno metanom.

    Vatrogasci i hitna pomoć uskočili su u pomoć, a tri osobe je hitna pomoć odvezla u KBC. Navodno su dvije osobe izgubile život.

    Vodovod Osijek je poslao priopćenje koje u cijelosti prenosimo:

    Tvrtka VODOVOD-OSIJEK d.o.o. izražava najdublju sućut obiteljima stradalih u tragediji, koja se dogodila u Crpnoj stanici na križanju Ulice Papuka i Kalničke ulice u Čepinu.

    Po dojavi stanara o povratu otpadnih voda u kuće, tvrtka Urednost d.o.o. angažirala je dežurnu ekipu sa vozilom za čišćenje kanalizacijske mreže tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o.

    Po izlasku na teren uočeno je da Crpna stanica ne prihvaća otpadnu vodu jer je njena rešetka prepuna krpa. Pri pokušaju čišćenja rešetke dogodila se strašna tragedija koja je imala za posljedicu smrtno stradavanje djelatnika. U otkrivanju uzroka ove tragedije odgovorne osobe tvrtke VODOVOD-OSIJEK d.o.o. surađuju s nadležnim institucijama, a VODOVOD-OSIJEK d.o.o. izražava najdublju sućut obiteljima poginulih u ovoj strašnoj tragediji.

    Foto: Večernji list

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnjak počinio kazneno djelo „Izbjegavanje carinskog nadzora“ te protiv njega slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu

    “Pao” s 1.920 kutija cigareta

    59-godišnjak sa šireg područja Našica, je 20. travnja s 44-godišnjakinjom dogovorio prodaju peći na drva, za iznos od 150 eura, a koji mu je trebala isplatiti idućeg dana, što nije učinila. No nakon toga ga je i opljačkala...

    Otkrivena počiniteljica krađe i prijevare

    Počinitelj je između 29. i 30. ožujka na širem području Osijeka provalio u školu iz koje je ukrao tablet i tri prijenosna računala

    Otkriven provalnik koji je krajem ožujka provalio u školu