KULTURA

Velika zvjerka i Ljubavna pisma Staljinu u kinu Urania

Nakon više od 150 izvedbi, predstava Velika zvjerka u produkciji zagrebačkog Planet Arta izvest će se i treći put u kinu Urania

Objavljeno 25.03.2019
Tamara Lemajić

Nakon više od 150 izvedbi, predstava Velika zvjerka u produkciji zagrebačkog Planet Arta izvest će se i treći put u kinu Urania dana 28.3.2019. s početkom u 20 sati.

 

Novo izdanje predstave Velika Zvjerka razlikuje se od prethodnih izvedbi budući je tekst adaptiran za Hrvatsku i prilagođen našim specifičnim ekonomskim i društvenim prilikama, a sama radnja predstave smještena je u Osijek.

Tri poslovna čovjeka (Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić) raznih životnih dobi dolaze na konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke.

Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? Velika Zvjerka pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom izvan uobičajenih obrazaca promišljanja o biznisu.

Uz obilje iskričavog i originalnog humora koji je postao njezin zaštitni znak, Velika Zvjerka nudi duboke spoznaje o čovjeku, njegovoj egzistenciji i njegovoj biti.

U osječkom kinu Urania Planet Art će prvi put izvesti i predstavu „Ljubavna pisma Staljinu“ dana 11.4.2019. s početkom u 20 sati.

Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca  Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina.

Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.

Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.

Ulaznice po cijeni od 70,00 kn se mogu rezervirati putem telefona 205-501 (Uprava, radni dani 9-17 h), 205-507 (blagajna kina, svaki dan od 17-21:30 h), email-a: [email protected] i [email protected] ili našeg Facebook profila Kino Urania & Kinematografi Osijek i kupiti na blagajni kina Urania.

Više o predstavama pogledajte u prilogu.

Uz stand up nastupe Studija smjeha, Pervana i Štampara koji će se održati tijekom travnja i početkom svibnja, u ponedjeljak 13.5.2019. pogledajte i glazbenu komediju kabaretskog tipa Brak ustvari ljubav koja će vas zabaviti, nasmijati, raznježiti, a i podsjetiti na situacije iz partnerskih odnosa s kakvima se i sami susrećete.

 

Foto: Kinematografi Osijek d.d.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

U režiji Sama Taylor-Johnsona, glazbena biografija Back to Black prati život i glazbu Amy Winehouse (Marisa Abel) kroz njezino putovanje Više…

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! Počinjemo već u četvrtak kada nam se u goste vraća Kazalište Planet Više…

Kviz će biti moguće pratiti na hrvatskom, ali i engleskom jeziku, uživo ili online putem Google obrasca. U uskrsnom filmskom tjednu premijerno na film kina Urania stižu i 2 nova naslova

Filmski kviz kao poklon za Uskrs

Uoči Uskrsa, Urania vas poziva na 2. po redu Cinema4YOU(th) filmski kviz, koji će se održati u Kino klubu kina Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače, a zbor je zajedno sa svim nazočnima otpjevao skladbu Gospodin slavno uskrsnu

Uskrsni koncert Pjevačkoga društva sv. Josipa Osijek

U novom filmskom tjednu uz Back to Black premijerno na program stižu još 2 nova filmska naslova. Nabavite na vrijeme i karte za predstave i stand up komedije!

Kino Urania – Back to Black

Ovaj tjedan u kinu Urania plačemo… od smijeha! A u novom filmskom tjednu premijerno na program kina Urania stiže i 6 novih filmskih naslova.

Kinematografi Osijek – Četiri predstave i šest novih filmova