ŽIVOT

Veliki ljudi velika srca – akcija ”Igrati se volim i kada se razbolim”

Akcijom su se prikupljale igračke kako bi djeci na pedijatriji skratile i uljepšale bolničke dane... :)

Objavljeno 06.12.2018
Antonela Verković

Akcija ”Igrati se volim i kada se razbolim” kojom su se skupljale igračke koje bi djeci koja se nađu na odjelu pedijatrije skratile i uljepšale bolničke dane, danas je uspješno dovršena.

Akciju je pokrenula Zaklada Slagalica u suradnji s odgajateljicom Klinike za pedijatriju Kliničkog bolničkog centa u Osijeku, Anamarijom Sanseović, danas je uspješno dovršena.

U akciji su sudjelovale tri škole, dvije udruge te tridesetak obitelji i pojedinaca. U Zakladi kažu kako su vrlo ponosni na svoje sugrađane, ali i one koji su otišli iz Osijeka no nisu zaboravili svoj grad.

Tijekom tri tjedna koliko je akcija trajala prikupljeno je više od 10 kutija igračaka, društvenih igara, knjiga i slikovnica koje su danas predane igraonici Klinike za pedijatriju. Gospođa Senseović je poručila kako je vrlo zadovoljna ostvarenom suradnjom te se nada kako će se ovaj mali projekt ponoviti, a ravnatelj Klinike, dr. med. Ivica Škoro, je pojasnio kako se djeca vežu uz neke igračke i često ih ponesu sa sobom kada odlaze iz bolnice.

Vjerujemo da će i buduće akcije biti jednako uspješne.

FOTO: Pixabay

 

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Posuđe, kuhanje, pranje veša, nerijetko zahtjevni mališani... Uz sve ovo, kako pronaći vremena za sebe? Roditeljstvo je zaista čini se ''full time job'', ali Kristina se zna opustiti ;)

Kristina Kuzmič s čašom vina u pjenušavoj kupki – prioriteti roditelja?!

Kristina Kuzmič, hrvatska i američka ‘influencerica’ osječkih korijena, svojedobna pobjednica kulinarskog show-a Oprah Winfrey, s višemilijunskim auditorijem na društvenim mrežama Više…

Skromni dečko velikog srca, velikog osmijeha i ni malo lake životne priče... Njegova profesorica objavila je status o njemu, a priču zabilježila i emisija ''Provjereno''.

Znate li Domagoja, našeg sugrađanina koji prodaje igračke? Ovo je njegova priča

Sigurno ste ga više puta susreli na ulicama našeg grada. Dečko koji svakodnevno s osmijehom nosi veliku količinu igračaka u Više…

Potaknuti nastalom panikom u vrtićima zbog šarlaha razgovarali smo s osječkom pedijatricom... Potrebe za brigom, navodi ona, nema. Istaknula je veliku važnost cijepljenja, ali i meda, limuna, čaja i bijelog luka koji su dovoljni saveznici za jak imunitet. Trk po limunadu ;)

Pedijatrica Krizmanić: ‘Nema potrebe za panikom zbog šarlaha’

Iako je bilo riječi o raširenosti zarazne bolesti šarlaha u našem gradu – pedijatrica nam je rekla da ona nije Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Najviša dnevna temperatura do 11 °C! Tko bi rekao da je prosinac?! :)

Sunčani ponedjeljak!

Dogradonačelnica Žana Gamoš je na Dan grada i prvu nedjelju došašća uplalila šibicama svijeću ispred pozornice. Palimo li drugu na fontani? Btw. lijep je novi vijenac :)

Evolucija Adventa u Osijeku: Novi vijenac i nove svijeće! Stari ispred pozornice više ne važi!?