ŽIVOT

Veliki projekt PLANT-MY-TREE: Više od 178.000 posađenih stabala

Pošumljavanjem više od 15.000 kvadrata u Hrvatskoj kreće obnova šumskog bogatstva

Objavljeno 05.03.2020
Ivona Amidžić

Više od 178.000 posađenih stabala zahvaljujući potpori više od 2.000 partnera – kompanija, tvrtki, institucija, te osoba koje imaju visoku razinu svijesti o klimatskim promjenama i svemu što nam dolazi neprimjerenim uništavanjem šuma, broji danas projekt PLANT-MY-TREE koji je službeno stigao ovog ožujka i u Hrvatsku.

Projekt PLANT-MY-TREE, nastao u Njemačkoj prije dvadeset i jedne godine te se širi danas na sve kontinente zemaljske kugle, s glavnom misijom – sadnje stabala i pošumljavanja radi zaštite okoliša, klime, šuma, održivosti biološke raznolikosti te samim tim i života na Zemlji.

PLANT-MY-TREE projekt i udruga predstavljaju u prvom redu aktivnost sadnje stabala na uglavnom vlastitim površinama, kao i planiranim upravljanjem ovom eko zajednicom na rok najmanje od 99 godina u kojima ne dolazi do krčenja šuma ili ekonomske koristi s bilo čije strane, uz jedna stalni imperativ – dugoročnu zaštitu klime kroz projekt PLANT-MY-TREE.

I sve pod motom – „Da generacijama ostavimo svijet u kojem vrijedi živjeti!“

U Hrvatskoj će zahvaljujući ovom projektu na čijem je čelu poduzetnica Dina Vukičević, predsjednica Udruge PLANT – MY – TREE jugoistočna Europa, biti zasađeno 10.000 sadnica na području Gunje te Iloka, čime će se pošumiti više od 15.000 m2 površine, u cilju smanjenja štetnih plinova, obnove šumske vegetacije, te poboljšanja i na taj način klimatskih uvjeta koji se drastično pogoršavaju za život na Zemlji. Jer šumski ekosustav Republike Hrvatske već je godinama preopterećen štetnim tvarima, što je dovelo i do poremećaja ekološke ravnoteže i učinkovitog pružanja građanima Hrvatske onog što nam primarno treba – čistog kisika.

Projekt PLANT-MY-TREE upravo želi pomoć razvoju svijesti i važnosti očuvanja šuma, kroz koji svatko od nas, uz već iznimno simboličnu novčanu donaciju može zasaditi drvo i pratiti njegov razvoj kroz zaštićeni prostor zemljišta (za)kupljenog i u Hrvatskoj za ove namjene.  PLANT-MY-TREE uspješno je certificirana od strane TÜV Rheinland početkom 2020. prema DIN ISO 9001: 2015 certifikatom.

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Radi se na promociji domaće i tradicionalne kuhinje te namirnica

Turističke zajednice deset županija surađuju na projektu “Okusi hrvatske tradicije”

Turističke zajednice deset županija potpisale su u Lokšinom dolu kod Jastrebarskog sporazum o suradnji na razvoju i realizaciji projekta “Okusi Više…

Anušić pohvalio građane, ali upozorava: "Jedna je pogreška dovoljna da se epidemija rasplamsa"

U OBŽ novooboljeli zdravstveni djelatnik; Dovršen 2,5 milijuna vrijedan projekt za borbu protiv bolesti

Današnju redovnu dnevnu press konferenciju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije nakon 60. sjednice stožera otvorio je načelnik Stožera Goran Ivanović. Više…

Možda nećemo doživjeti da sva posađena stabla vidimo u punom sjaju, ali ćemo ih ostaviti budućim naraštajima kao što su i oni prije nas dragocjene drvorede ostavili nama.

Osijek – grad u parku

Grad na Dravi jedini u Hrvatskoj ima više parkova i perivoja nego trgova. Osijek tako broji 22 parka i 15 Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Alati koje je ovaj Zakon predvidio mogu znatno smanjiti financijske izdatke gradova i općina

Edukativna brošura za lokalne zajednice – Sve o provedbi Zakona o zaštiti životinja

Ukupan broj ozdravljenih je 2.063, a ukupan broj umrlih 103

Stožer: Potvrđen jedan novooboljeli u Hrvatskoj

Velika akcija Campus caffea - Popij jednu kavu i tako doniraj jednu kunu osječkoj Udruzi Devet Života

Humanitarka: Mačke ne smiju piti kavu, ali ova šalica kave će im svakako pomoći