CRNA KRONIKA

“Veseli vikend” na osječkim prometnicama, tijekom 24 sata zabilježeno šest prometnih nesreća

Osječka policija ovoga vikenda imala je pune ruke posla na prometnicama, unutar 24 sata zabilježeno je šest prometnih nesreća...

    Objavljeno 24.10.2022
    Iven Jurić

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belog Manastira dogodile su se dvije, a u Donjem Miholjcu i Našicama po jedna prometna nesreća.

    U vremenu od 20. do 23. listopada na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 35 vozača osobnih automobila, četiri vozača bicikala, dva vozača teretnih vozila, jedan vozač električnog romobila, jedan vozač mopeda i jedan vozač motocikla koji su bili pod utjecajem alkohola.
     
    Osim alkohola evidentirao je još 248 prekršaja od kojih 113 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 3 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanja pod zabranom, 10 upravljanja neregistriranim vozilom i 73 ostala prekršaja.

    UPRAVLJAO BICIKLOM S 3,15 PROMILA
    Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 21. listopada u 14,13 sati, u Belišću, kada je nadzoru prometa zaustavljen 46-godišnji biciklist iz Belišća. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 3,15 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

    U petak, 21. listopada u 22,35 sati u Josipovcu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 17-godišnjak iz Josipovca je uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika te oštetio dva propisno parkirana vozila i zgradu Mjesnog odbora. Vozač je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje uz što mu je i evidentirana koncentracija od 1,28 promila alkohola u krvi.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci 10 negativnih bodova.
     
    U subotu, 22. listopada u 00,37 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 46-godišnak iz Đakova, za vrijeme dok mu je rješenjem određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole na rok od dvije godine zbog prikupljenih 9 negativnih bodova. Vozaču je evidentirana koncentracija 0,89 promila alkohola u krvi. Isti je unazad tri godine 6 puta pravomoćno presuđen za upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Istoga dana je doveden na sud te mu je od strane suda produljeno zadržavanje do 31.10.2022. godine.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 3 negativna boda.

    U nedjelju, 23. listopada u 01,10 sati u Osijeku, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 26-godišnjak iz Osijeka je  uslijed neprilagođene brzine kretanja sletio s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,48 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

    Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 17.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.

    Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

    VEZANE VIJESTI

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, 175 prometnih prekršaja, prometnih nesreća...

    Tijekom vikenda evidentirano 38 alkoholiziranih vozača + još 175 različitih prekršaja u prometu!

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Više…

    U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede dok je u devet prometnih nesreća nastala materijalna šteta.

    Tijekom protekla 24 sata deset prometnih nesreća

    U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je deset prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći četiri osobe Više…

    Tijekom vikenda na području PU osječko-baranjske evidentirano je čak 200 prekršaja i 26 alkoholiziranih vozača

    Rezultati vikend-akcije prometne policije

    Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentirano je pet prometnih Više…

    VIŠE IZ KATEGORIJE

    Nepoznati počinitelj je 60-godišnjoj djelatnici pravne osobe na službeni mobitel poslao poruku upozorenja da paket ne može biti isporučen jer nedostaje neki od podataka, nakon čega je ona u dostavljenu poveznicu unijela bankovne podatke tvrtke!?

    Tvrtka oštećena za gotovo 3.500 eura

    72-godišnjak je kod sebe imao pravi arsenal exploziva, streljiva, dijelova za pravljenje bombi...

    Osječaninu oduzeta hrpa eksploziva, oružja, streljiva koje je nelegalno posjedovao

    Stupila je u kontakt s nepoznatom osobom s ciljem povrata izgubljenog novca te joj ustupila svoje osobne podatke i broj mobitela, skinuo joj je 10 500 eura!!

    60-godišnjakinja Prevarena putem Interneta