SPORT

Veslači na regatama

Iktusovci će nastupiti u čak 19 posada s 36 veslača u kategorijama kadeta, juniora B, juniora, seniora i veterana

  Objavljeno 04.06.2021
  Ivona Amidžić

  Ovog vikenda Iktusovci u, gotovo kompletnom natjecateljskom pogonu, nastupaju na tradicionalnoj Međunarodnoj JUMBO regati u Zagrebu. Iktusovci će nastupiti u čak 19 posada s 36 veslača u kategorijama kadeta, juniora B, juniora, seniora i veterana.

  Natjecanje započinje 5. lipnja 2021. godine u jutarnjim satima s utrkama prednatjecanja, dok su od 14 sati na programu finalne utrke. Sličan program predviđen je i za 6. lipnja.

  Važno je napomenuti da će Iktusovci imati priliku izboriti reprezentativni status u juniorskoj te mlađeseniorskoj konkurenciji čime bi osigurali nastupe na Svjetskom juniorskom prvenstvu, Svjetskom U23 prvenstvu te Balkanijadi.

  Iktusovci na natjecanje kreću danas.

  Istovremeno, u talijanskoj Sabaudiji održava se III. regata Svjetskog veslačkog kupa na kojoj naši Patrik i Anton Lončarić imaju priliku natjecati se s najboljim seniorskim posadama dvojaca bez kormilara što im je uvertira za Svjetsko U23 godine. Hrvatsku reprezentativnu vrstu, uz Lončariće, čine još dva dvojca bez kormilara (braća Sinković i sestre Jurković) te samac Damir Martin.

  foto: screenshot

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  "Ne krijemo činjenicu da idemo izboriti svoje mjesto za put u Tokio, ali svjesni smo da nam to nitko neće pokloniti i da će konkurencija biti žestoka"

  Braća Lončarić u kvalifikacijama za Tokio

  U švicarskom Lucernu od 15. do 17. svibnja održat će se veslačka kvalifikacijska regata za Olimpijske igre u Tokiju, a Više…

  Zbog epidemije je broj sudionika ograničen na stotinu, a prijave su putem web stranice panonska utrka.hr

  Ovog se vikenda održava treća Panonska utrka u Osijeku

  U Osijeku će se u subotu, 29. kolovoza održati treća Panonska utrka trkača rekreativaca, piše Radio Osijek. S obzirom na Više…

  "Priča je započela 2000. godine s idejom da na Dravi održimo komemoraciju za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu. Ove je godine zbog korone ispalo drukčije"

  (FOTO) 20. jubilarna Regata Osijek-Aljmaš okupila 230 sudionika

  Regata Osijek-Aljmaš jedna je od onih čiji će sudionici svaki puta reći: „To se ne propušta“. Tako je bilo i Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  U Hrvatskoj je po prvi puta, na inicijativu tenisačice Donne Vekić i realizacije humanitarne akcije, uz pokroviteljstvo Osječke županije, grada Osijeka te uz sudjelovanje brojnih sponzora – izgrađen prvi javni teniski teren, koji je dostupan za besplatno korištenje

  Humanitarni cilj je ostvaren – Osijek je dobio prvi javni teniski teren

  Gotovo 1000 sportaša i pratećeg osoblja biti gosti našeg grada od 22.06. - 03.07.2021. opet su svi raspoloživi smještajni kapaciteti popunjeni

  Najavljen Svjetski kup u streljaštvu u Osijeku

  "Sportske igre mladih ove godine slave veliku obljetnicu, slave punih 25 godina, to je najveća sportsko-amaterska organizacija u cijeloj Europi"

  Graničar i atletika u sklopu Dana sporta na Srednjiki