SPORT

Veslanje – redovna sjednica Skupštine Veslačkog kluba “Iktus

Uz redovno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, usvojene su izmjene i dopune Statuta (sukladno Zakonu o sportu) te Plan i program rada te Financijski plan za 2024. godinu.

  Objavljeno 20.11.2023
  Matija Ivanković

  U petak, 17. studenog 2023. godine, održana je redovna sjednica Skupštine Veslačkog kluba “Iktus”. Uz redovno izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu, usvojene su izmjene i dopune Statuta (sukladno Zakonu o sportu) te Plan i program rada te Financijski plan za 2024. godinu.

  1. godina obilježena je:

  UKUPNO OSVOJENIM 2. MJESTOM NA HRVATSKOM VESLAČKOM PRVENSTVU

  • seniorke 2. mjesto
  • seniori 3. mjesto
  • UKUPNO SENIORI 3. MJESTO
  • juniorke 1. mjesto
  • juniori 3. mjesto
  • UKUPNO JUNIORI 2. MJESTO
  • mlađe juniorke 1. mjesto
  • mlađi juniori 1. mjesto
  • UKUPNO MLAĐI JUNIORI 1. MJESTO
  • kadetkinje a 2 mjesto.
  • kadeti a 7. mjesto
  • UKUPNO KADETI A 3. MJESTO

  Na Hrvatskom veslačkom prvenstvu je osvojeno 12 prvih mjesta + medalje veterana, 3 druga mjesta i 5 trećih mjesta.

  • Sudjelovali su na 19 natjecanja (domaćin i međunarodnih)
  • „odradili“ su 2 Kampa (Orahovica i Palić) te su imali kraće pripreme planinarenja (Baranja, Jankovac, Papuk/Krndija..), kao i pripreme na vodi (Lim, Draž)
  • 10 veslača ostvarilo je status reprezentativaca (Šain, Paunović, Elez, Puškadija, Dragišić, Viszmeg, Rudec, Grgić, Horvat, Wagner)
  • 24 kategorizacije Hrvatskog olimpijskog odbora je stiglo na adresu veslača za 2023. godinu
  • u 2023. godini, uz sudjelovanje na regati Svjetskog kupa, međunarodnim i domaćim natjecanjima, veslači osvojili su srebro (Horvat, Wagner) i broncu (Elez, Puškadija) na Balkanijadi, a 6 veslača s trenerom Ižakovićem u nedjelju (19.11.) je otputovalo na reprezentativne pripreme na poziv izbornika Hrvatske veslačke reprezentacije (Šain, Elez, Viszmeg, Dragišić, Čokolić, Jukić) – uz napomenu da je na izborne pripreme pozvan i trener Dominik Matijević, koji je zbog obima veslačkog pogona ostao u Osijeku.

  U 2023. godini proveli su čitav niz programa i projekata

  • Ø  ActivN(G)O u partnerstvu s Mirovnom grupom mladih i vaterpolo klubom Vukovar
  • Ø  veslaONA u suradnji sa Školskim sportskim savezom Osječko-baranjske županije i uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta
  • Ø  Aktivne zajednice u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom i Športskom zajednicom Osječko-baranjske županije – izgradnja pristana (splavi)
  • Ø  Miholjsku regatu – uz sudjelovanje 10 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Srbije s 200 veslača
  • Ø  Iktus Challenge – uz sudjelovanje Valenta Sinkovića, Martina Sinkovića, Davida Šaina, Patrika Lončarića, Karla Paunovića i Petra Jukića te su po prvi puta organizirali i žensku inačicu Iktus Challengea a nastupile su prve tri plasirane veslačice iz utrka juniorki i juniorki B (Donata Elez, Ana Tufeković, Greta Dragišić, Dunja Viszmeg i Teodora Blagojević)
  • Ø  Drava Kup – po prvi puta, na inicijativu Iktusovih trenera, organizirali su utrku na ergometrima za veslače VK Iktusa, HVK Vukovar i HVK Baranja.

  STRUČNI KADAR:

  Krešimir Ižaković, Dominik Matijević, Tomislav Oršolić i Mirna Gujčić, uz napomenu da je u srpnju dugogodišnja trenerica Jasminka Kraljević-Ćolić otišla u zasluženu mirovinu.

  Za dobro raspoloženje na sjednici Skupštine  pobrinuli su se veslači Donata Elez, Ivan Rajle i Ivan Sabolek svojim glazbenim izvedbama te prigodne nagrade koje je predsjednik Boris Popadić uručio natjecateljskom pogonu Veslačkog kluba „Iktus“.

  Uz zahvalu veslačima, trenerima i Predsjedništvu, predsjednik je posebice zahvalio Gradu i Županiji te medijima na pomoći i svakodnevnoj podršci u realizaciji svih programskih aktivnosti Kluba.

  Ispred Športske zajednice Osječko-baranjske županije, Skupštini se obratio Dubravko Ižaković, dok je Alen Nađsombat pozdravio nazočne ispred Zajednice osječkog sporta.

  Pred Iktusovcima je izazovna  sezona 2024. koja je započela daljinskom regatom u Zagrebu te novim Iktus projektom!

  Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

  VEZANE VIJESTI

  U uzbudljivim i borbenim utrkama djevojke su pobijedile u kvalifikacijskoj utrci čime su ostvarile direktan plasman u polufinale gdje su trećim mjestom ostvarile ulazak u finalnu utrku

  Narančasti na Europskom juniorskom prvenstvu

  Proteklog vikenda, 1.-2. lipnja 2024. godine,  u poljskim Kruszwicama održano je Europsko veslačko prvenstvo U19 (juniorski uzrast). Iktusovci su u Više…

  Na maratonu je nastupilo 22 osmerca (6 osmeraca Gradova, 12 osmeraca u otvorenoj kategoriji te 4 osmerca u utrci "32 hrabra") s 198 veslača

  VK Iktus briljirao na veslačkom maratonu

  Tradicionalni 20. veslački maraton Vukovar – Ilok održan je 30. rujna 2023. godine sa startom ispred veslačkog doma Hrvatskog veslačkog Više…

  Iktusovci su nastupili sa 46 veslača raspoređenih u 34 posade, a čak 30 posada izborilo je finalnu utrku i borbu za medalje

  [FOTO] Iktus viceprvak Hrvatske

  Od 30 lipnja do 2. srpnja 2023. godine na zagrebačkom Jarunu se održao drugi dio Hrvatskog veslačkog prvenstva. Iktusovci su Više…

  VIŠE IZ KATEGORIJE

  Neponovljiva kombinacija sporta, druženja, učenja i zabave u Ljetnom sportskom kampu „AKSO“!

  Ljetni sportski kamp Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek

  B2Run Osijek okupio je 842 sudionika iz preko 80 tvrtki što je porast od 20% u odnosu na godinu ranije

  B2Run Osijek: 20% više poslovnjaka na najvećem afterwork druženju

  Sadašnjost i budućnost hrvatske gimnastike na Državnom prvenstvu u Osijeku. Okupit će se gotovo 550 gimnastičara i gimnastičarki iz 39 hrvatskih klubova. Natjecanje će se održati na dvije lokacije

  Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku, 21.-23. lipnja 2024.