ŽIVOT

(VIDEO) HKUD pozitivom krati dane, a zanimljivu ideju imaju i za vas!

Za očuvanje zdravog razuma treba razgibavati i tijelo i um! HKUD je 'tužnjikava vremena coronska' iskoristio na najbolji način

Objavljeno 06.04.2020
Ivona Amidžić

Nastavljajući dugu tradiciju kulturnog i glazbenog djelovanja u gradu Osijeku od “Osječkog pjevačkog društva” iz 1862. godine, preko “Sloge”, “Kuhača” i “Milice Križan”, Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Osijek 1862” ove je godine obilježilo 158. godinu organiziranog kulturno-umjetničkog amaterizma.

Sudjelujući  u radu Društva, na tisuće vrijednih članova obogaćivalo je i oplemenjivalo društveni i kulturni život grada, i svoj osobni. Društvo je zauzelo i godinama održalo vodeće mjesto među hrvatskim folklornim ansamblima. Prošle su mnoge generacije, uloženo je puno entuzijazma, odricanja i truda, a zadovoljstvo postignutim uspjehom i nagradom publike neprocjenjivo je i trajna je uspomena svakog člana.

HKUD Osijek 1862 ovaj put je odgovorilo građanima. Na pitanja kako se animirati, kako animirati djecu, kako kvalitetno provesti vrijeme kod kuće, kako zadovoljiti tjelesnu želju za vježbanjem, razgibavanjem i kretanjem, a bez izlazaka van, odgovorili su nezaobilaznim videom koji pršti pozitivom.

Video je rađen u proteklih desetak dana u suradnji s članovima ansambla:

“Pitate se zašto je ovo tako polagano? Zato što je to tako zapisano davnih sedamdesetih i zato što moramo polako podsjetiti sve mišiće koja im je funkcija.

Pitate se zašto je početak u molu? Zato što su ‘tužnjikava vremena coronska’.

Pitate zašto završava u duru? Zato što će sigurno proći njeno vrijeme zajedno sa konspirativnim imenom 19, COVID-19.

Kako mi to znamo? Pa lijepo! Kao što vidite svi smo OSTALI DOMA!!!

P.S.: Ako vam oni najmlađi ne mogu spavati pustite im onako tiho ovu glazbenu podlogu i oni će polako zaspati. Ako im san na oči ne dođe – onda neka gledaju slušaju i vježbaju. Umorit će se i zaspati!

Čuvajte se folkloraš i svi bližnji i daljnji Vaši! Čuvaj se cijeli Svijete! Jednostavno i ništa ne košta, a daje život!”

Ovo je jedna od vježbi koje članovi rade na početku svake probe na poznatu melodiju “Primi ove ruže”, za koju aranžman potpisuje umjetnički voditelj Duško Topić.

Kompletnu koreografiju zagrijavanja postavio je preminuli tada plesni voditelj ansambla Mata Kopić davne 1977. godine. Video je u realizaciji audio obrade Krunoslava Štiksa i grafičke te video obrade Vjerana Vidakovića.

HKUD Osijek 1862 – Vjezbaj sa nama

Pitate se zašto je ovo tako polagano? Zato što je to tako zapisano davnih sedamdesetih…i zato što moramo polako podsjetiti sve mišiće koja im je funkcija.Pitate se zašto je početak u molu? Zato što su "tužnjikava vremena coronska".Pitate zašto završava u duru? Zato što će sigurno proći njeno vrijeme zajedno sa konspirativnim imenom 19, COVID-19.Kako mi to znamo? Pa lijepo! Kao što vidite svi smo OSTALI DOMA!!!P.S.Ako vam oni najmlađi ne mogu spavati pustite im onako tiho samo ovu glazbenu podlogu i oni će polako zaspati.A ako im san na oči ne dođe – onda neka gledaju slušaju i vježbaju. Umorit će se i …zaspati!Čuvajte se folkloraš i svi bližnji i daljnji Vaši! Čuvaj se cijeli Svijete!Jednostavno i ništa ne košta, a daje ŽIVOT!#ostanidoma #hkudosijek1862 #vjezbajsanama

Objavljuje HKUD "Osijek1862" u Nedjelja, 5. travnja 2020.

foto: facebook (screenshot)

Imate više informacija o ovoj temi, želite li komentirati, napisati reakciju ili želite prijaviti pogrešku u tekstu?

VEZANE VIJESTI

Ukupan broj ozdravljenih je 2.063, a ukupan broj umrlih 103

Stožer: Potvrđen jedan novooboljeli u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata potvrđen jedan slučaj zaraze koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji, a umrlih nema, izvijestio je u subotu Više…

Ukupan broj ozdravljenih je 2.059, što je osam novoozdravljenih u 24 sata

Stožer: Nema novih novooboljelih, u Zagrebu umrla još jedna osoba

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa, a u Zagrebu je na respiratoru umrla jedna osoba, izvijestio Više…

Iz Švedske su u četvratak stigla još tri radnika kojima su uzorci za testiranje uzeti na ulasku u Hrvatsku

Slavonski Brod: Oboljela od Covida-19 povratnica s gradilišta u Švedskoj

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije potvrdio je jednu novooboljelu osobu koronavirusom, a riječ je o radnici koja se nedavno vratila Više…

VIŠE IZ KATEGORIJE

Ukupan broj ozdravljenih je 2.063, a ukupan broj umrlih 103

Stožer: Potvrđen jedan novooboljeli u Hrvatskoj

Velika akcija Campus caffea - Popij jednu kavu i tako doniraj jednu kunu osječkoj Udruzi Devet Života

Humanitarka: Mačke ne smiju piti kavu, ali ova šalica kave će im svakako pomoći

Jutros je i cijeli državni vrh obilježio Dan državnosti na Mirogoju

Nakon skoro dva desetljeća, Hrvatska Dan državnosti ponovno slavi 30. svibnja